O kurczę, który to tydzień? Moje w 20. tylko 290g.wazy 380g
No i oczywiście to super, że wszytsko ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurczę, który to tydzień? Moje w 20. tylko 290g.wazy 380g
Hej u mnie 19+4 (20tc)O kurczę, który to tydzień? Moje w 20. tylko 290g.
No i oczywiście to super, że wszytsko ok![]()
Co ewentualnie z aptecznych rzeczy mogę do czasu wizyty stosować?porażka z tymi infekcjami a pamiętam że przed ciąża aż takich problemów nie miałam z tym moczem a tu wiecznie coś . Ogólnie robię co chwilę badania moczu i usiadłam żeby zobaczyć swoje poprzednie wyniki i niby jest jakaś poprawa . Bo dużo z tego aktualnego badania mam wynik nieliczne tylko więc jakaś poprawa jest. Wolałabym żeby to nie skończyło się znowu antybiotykiem ale pewnie mnie to czeka
![]()
Najgorzej że ja już po jednym antybiotyku już jestem. Jakaś tam poprawa jest ale do ideału to brakuje jeszcze :/ jutro planuje zrobić posiew moczu dla własnego spokoju. A że w środę mam ginekologa to wynik na pewno do tego czasu będę mieć. I wtedy mi zobaczy czy znowu antybiotyk mnie nie czeka. Wolałabym nie ale znając moje szczęście to pewnie na tym się skończy . A czy jeśli mam podane w niektórych wynikach nieliczne to jeszcze to nie jest tragedia? Bo na pewno jeśli byłoby liczne to wtedy już nie jest dobrze :/Ja na początku ciąży miałam ciągle złe wyniki moczu, trwało to prawie 2msc póki nie skończyło się na antybiotykuwcześniej lekarka kazała brać Urosept i kupowałam syrop z żurawiny-dodawałam do herbaty
![]()
No cyrk. To przecież nie jest normalne, tylko patrzą żeby jeszcze utrudniać...Ja rodziłam 4 lata temu i wystarczył jeden wynik. A teraz od lipca zeszłego roku weszła nowa ustawa, że muszą być wykonane dwa oznaczenia grupy krwi albo wyrobiona karta identyfikacji grupy. Ja mam jedno oznaczenie sprzed 4 lat i najlepsze jest to, że muszę i tak zrobić 2x jeszcze, bo tamto jest stare i nikt nie chce się pod nim podpisać jako pierwsze oznaczenie. No cyrk
Ja mam niestety liczne, ogólnie mój gin wczoraj stwierdził, że mam wyniki moczu bardzo złe a nigdy nie miałam z tym problemu. Wczoraj wieczorem wzięłam antybiotyk taki jednorazowy i mam zjeść całe opakowanie uroseptu, mam nadzieję że mi to pomożeNajgorzej że ja już po jednym antybiotyku już jestem. Jakaś tam poprawa jest ale do ideału to brakuje jeszcze :/ jutro planuje zrobić posiew moczu dla własnego spokoju. A że w środę mam ginekologa to wynik na pewno do tego czasu będę mieć. I wtedy mi zobaczy czy znowu antybiotyk mnie nie czeka. Wolałabym nie ale znając moje szczęście to pewnie na tym się skończy . A czy jeśli mam podane w niektórych wynikach nieliczne to jeszcze to nie jest tragedia? Bo na pewno jeśli byłoby liczne to wtedy już nie jest dobrze :/
No ja przez to że się cewnikuje to wiadomo nie liczę że wyniki będą wzorowe. Ale no w ciazy to w ogóle cyrk na kółkach z tymi wynikami moczu ... A ten urosept to bez recepty można kupić? To jakiś proszek czy tabletki ?Ja mam niestety liczne, ogólnie mój gin wczoraj stwierdził, że mam wyniki moczu bardzo złe a nigdy nie miałam z tym problemu. Wczoraj wieczorem wzięłam antybiotyk taki jednorazowy i mam zjeść całe opakowanie uroseptu, mam nadzieję że mi to pomoże
Ja akurat miałam napisany urospet na recepcie, ale dlatego że razem z antybiotykiem. Myślę że powinien być dostępny bez recepty bo to są tabletki ziołoweNo ja przez to że się cewnikuje to wiadomo nie liczę że wyniki będą wzorowe. Ale no w ciazy to w ogóle cyrk na kółkach z tymi wynikami moczu ... A ten urosept to bez recepty można kupić? To jakiś proszek czy tabletki ?
Witajcie czerwcowe mamusie. Chciałabym dołączyć do Wasjeśli oczywiście można. Trochę późno się witam, ale jestem zabiegana na całego. Ostatnia @18.09 termin na 25.06. Mam dwie córeczki 9,7 Iat teraz chłopczyk w drodze. Poczytałam Was troszkę i postaram się wiecej o sobie pisać
.
Miłego dzionka