O kurczę, który to tydzień? Moje w 20. tylko 290g.wazy 380g
No i oczywiście to super, że wszytsko ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurczę, który to tydzień? Moje w 20. tylko 290g.wazy 380g
Hej u mnie 19+4 (20tc)O kurczę, który to tydzień? Moje w 20. tylko 290g.
No i oczywiście to super, że wszytsko ok
Co ewentualnie z aptecznych rzeczy mogę do czasu wizyty stosować? porażka z tymi infekcjami a pamiętam że przed ciąża aż takich problemów nie miałam z tym moczem a tu wiecznie coś . Ogólnie robię co chwilę badania moczu i usiadłam żeby zobaczyć swoje poprzednie wyniki i niby jest jakaś poprawa . Bo dużo z tego aktualnego badania mam wynik nieliczne tylko więc jakaś poprawa jest. Wolałabym żeby to nie skończyło się znowu antybiotykiem ale pewnie mnie to czeka
Najgorzej że ja już po jednym antybiotyku już jestem. Jakaś tam poprawa jest ale do ideału to brakuje jeszcze :/ jutro planuje zrobić posiew moczu dla własnego spokoju. A że w środę mam ginekologa to wynik na pewno do tego czasu będę mieć. I wtedy mi zobaczy czy znowu antybiotyk mnie nie czeka. Wolałabym nie ale znając moje szczęście to pewnie na tym się skończy . A czy jeśli mam podane w niektórych wynikach nieliczne to jeszcze to nie jest tragedia? Bo na pewno jeśli byłoby liczne to wtedy już nie jest dobrze :/Ja na początku ciąży miałam ciągle złe wyniki moczu, trwało to prawie 2msc póki nie skończyło się na antybiotyku wcześniej lekarka kazała brać Urosept i kupowałam syrop z żurawiny-dodawałam do herbaty
No cyrk. To przecież nie jest normalne, tylko patrzą żeby jeszcze utrudniać...Ja rodziłam 4 lata temu i wystarczył jeden wynik. A teraz od lipca zeszłego roku weszła nowa ustawa, że muszą być wykonane dwa oznaczenia grupy krwi albo wyrobiona karta identyfikacji grupy. Ja mam jedno oznaczenie sprzed 4 lat i najlepsze jest to, że muszę i tak zrobić 2x jeszcze, bo tamto jest stare i nikt nie chce się pod nim podpisać jako pierwsze oznaczenie. No cyrk
Ja mam niestety liczne, ogólnie mój gin wczoraj stwierdził, że mam wyniki moczu bardzo złe a nigdy nie miałam z tym problemu. Wczoraj wieczorem wzięłam antybiotyk taki jednorazowy i mam zjeść całe opakowanie uroseptu, mam nadzieję że mi to pomożeNajgorzej że ja już po jednym antybiotyku już jestem. Jakaś tam poprawa jest ale do ideału to brakuje jeszcze :/ jutro planuje zrobić posiew moczu dla własnego spokoju. A że w środę mam ginekologa to wynik na pewno do tego czasu będę mieć. I wtedy mi zobaczy czy znowu antybiotyk mnie nie czeka. Wolałabym nie ale znając moje szczęście to pewnie na tym się skończy . A czy jeśli mam podane w niektórych wynikach nieliczne to jeszcze to nie jest tragedia? Bo na pewno jeśli byłoby liczne to wtedy już nie jest dobrze :/
No ja przez to że się cewnikuje to wiadomo nie liczę że wyniki będą wzorowe. Ale no w ciazy to w ogóle cyrk na kółkach z tymi wynikami moczu ... A ten urosept to bez recepty można kupić? To jakiś proszek czy tabletki ?Ja mam niestety liczne, ogólnie mój gin wczoraj stwierdził, że mam wyniki moczu bardzo złe a nigdy nie miałam z tym problemu. Wczoraj wieczorem wzięłam antybiotyk taki jednorazowy i mam zjeść całe opakowanie uroseptu, mam nadzieję że mi to pomoże
Ja akurat miałam napisany urospet na recepcie, ale dlatego że razem z antybiotykiem. Myślę że powinien być dostępny bez recepty bo to są tabletki ziołowe ale ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza rodzinnego żeby Ci powiedział w jakich ilościach go stosować i czy jest w Twoim przypadku wskazany bo wiadomo jak to w ciąży- bezpieczniej po konsultacji ze specjalista życzę dużo zdrówkaNo ja przez to że się cewnikuje to wiadomo nie liczę że wyniki będą wzorowe. Ale no w ciazy to w ogóle cyrk na kółkach z tymi wynikami moczu ... A ten urosept to bez recepty można kupić? To jakiś proszek czy tabletki ?
Witajcie czerwcowe mamusie. Chciałabym dołączyć do Was jeśli oczywiście można. Trochę późno się witam, ale jestem zabiegana na całego. Ostatnia @18.09 termin na 25.06. Mam dwie córeczki 9,7 Iat teraz chłopczyk w drodze. Poczytałam Was troszkę i postaram się wiecej o sobie pisać.
Miłego dzionka