reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Możliwe że masz zastój moczu w nerce, powinni usg zrobić
Dziewczyny, obudzilam sie z bole nerki prawej :// w szpitalu mi tylkk krew pobrali, a moczu nikt nie robil. Zaczynam sire martwic :(( ja juz nie wiem co mam robic najpierw ppdbrzusz, a teraz prawa nerka, nie chce wracac do szpitala :(((

reklama
Wzięłam 2 opakowania uroseptu, dopiero antybiotyk (jedna saszetka) załatwił sprawę. Myślę że jak jest "nieliczne" to nie ma tragedii 😉 a jeszcze podpytam, chodzisz do pracy czy na l4?

QUOTE="Mia12345, post: 19031320, member: 194880"]
Ja akurat miałam napisany urospet na recepcie, ale dlatego że razem z antybiotykiem. Myślę że powinien być dostępny bez recepty bo to są tabletki ziołowe 🙂 ale ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza rodzinnego żeby Ci powiedział w jakich ilościach go stosować i czy jest w Twoim przypadku wskazany bo wiadomo jak to w ciąży- bezpieczniej po konsultacji ze specjalista 🙂😉 życzę dużo zdrówka 🙂
[/QUOTE]

Wzięłam 2 opakowania uroseptu, dopiero antybiotyk (jedna saszetka) załatwił sprawę. Myślę że jak jest "nieliczne" to nie ma tragedii 😉 a jeszcze podpytam, chodzisz do pracy czy na l4?

QUOTE="Mia12345, post: 19031320, member: 194880"]
Ja akurat miałam napisany urospet na recepcie, ale dlatego że razem z antybiotykiem. Myślę że powinien być dostępny bez recepty bo to są tabletki ziołowe 🙂 ale ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza rodzinnego żeby Ci powiedział w jakich ilościach go stosować i czy jest w Twoim przypadku wskazany bo wiadomo jak to w ciąży- bezpieczniej po konsultacji ze specjalista 🙂😉 życzę dużo zdrówka 🙂
[/QUOTE]
Nie pracuje. Uczę się weekendowo :)

Ja miałam na początku ciąży liczne bakterie ale gin kazał zrobić posiew o brak żurawit, odkąd biorę to wszystko się unormowało. Tylko pH mam za wysokie więc znów muszę powtórzyć 😕

Ja miałam na początku ciąży liczne bakterie ale gin kazał zrobić posiew o brak żurawit, odkąd biorę to wszystko się unormowało. Tylko pH mam za wysokie więc znów muszę powtórzyć 😕
Zrobiłam badanie ogólne moczu i posiew moczu w innym laboratorium. To wynik pierwszego już mam o dziwo tak jak był ślad białka to nagle nie ma . Fosforany tak jak były tak nagle nie ma . Ph miałam 7.5 teraz już 6 . A we wtorek robiłam w innym laboratorium A w tym drugim wczoraj i taka zmiana nagle. Ale staram się dużo wody pić i jem żurawinę i wodę z cytryną piłam. I aż jestem w szoku że taka różnica po 2 dniach . Fakt że bakterie nadal mam . Nablonki okrągłe też miałam 0-1 I teraz też nagle ich nie ma . Ogólnie w środę mam wizyte u ginekologa więc pewnie raczej bez jakiegoś leku się nie obejdzie. Trudno się mówi 🤣

Zrobiłam badanie ogólne moczu i posiew moczu w innym laboratorium. To wynik pierwszego już mam o dziwo tak jak był ślad białka to nagle nie ma . Fosforany tak jak były tak nagle nie ma . Ph miałam 7.5 teraz już 6 . A we wtorek robiłam w innym laboratorium A w tym drugim wczoraj i taka zmiana nagle. Ale staram się dużo wody pić i jem żurawinę i wodę z cytryną piłam. I aż jestem w szoku że taka różnica po 2 dniach . Fakt że bakterie nadal mam . Nablonki okrągłe też miałam 0-1 I teraz też nagle ich nie ma . Ogólnie w środę mam wizyte u ginekologa więc pewnie raczej bez jakiegoś leku się nie obejdzie. Trudno się mówi 🤣
Pewnie gin coś przepisze:), a tymczasem żurawinę jedz :). Ja wyniki moczu ok, ale w cytologia mi wyszedł stan zapalny 🤨🤔, a dziwne bo nic mnie nie boli, ani żadnych innych dziwnych dolegliwości.
Maluszek rośnie waży 257 gram w 18 tygodniu, moj gin mówił, że norma. Kopie zwłaszcza po jedzeniu :). Waga nadal na minusie, więc jestem dobrej myśli, że i tym razem dużo nie przytyje. Połówkowe mam 7 lutego i też wierzę, że nadal wszystko będzie dobrze.
Miłego dnia mamusie.
A powiedzcie mi czy wybieracie już imię?
Ja póki co zostawiłam to na później, bo nic mi się nie podoba ;).

Pewnie gin coś przepisze:), a tymczasem żurawinę jedz :). Ja wyniki moczu ok, ale w cytologia mi wyszedł stan zapalny 🤨🤔, a dziwne bo nic mnie nie boli, ani żadnych innych dziwnych dolegliwości.
Maluszek rośnie waży 257 gram w 18 tygodniu, moj gin mówił, że norma. Kopie zwłaszcza po jedzeniu :). Waga nadal na minusie, więc jestem dobrej myśli, że i tym razem dużo nie przytyje. Połówkowe mam 7 lutego i też wierzę, że nadal wszystko będzie dobrze.
Miłego dnia mamusie.
Mam już wynik posiewu. Dobrze że zrobiłam bo wyszła bakteria e coli. Cóż bywa . W środę lekarz to na pewno dostanę antybiotyk . Ważne że wiem co to jest i że da się leczyć.

Postanowiłam się odezwać przed świtami miałam robioną biopsję kosmówki wyniki odebrałam 18.12 potwierdzony Zespół Turnera, dziś miałam USG polowkowe na którym lekarz miał zwrócić uwagę na serduszko nerki i inne parametry. Wyszłam i poczułam ulgę na chwilę obecną wszystko jest dobrze. Jest to 20 tydzien i 1 dzień malutka waży 480 g.

Pewnie gin coś przepisze:), a tymczasem żurawinę jedz :). Ja wyniki moczu ok, ale w cytologia mi wyszedł stan zapalny [emoji2955][emoji848], a dziwne bo nic mnie nie boli, ani żadnych innych dziwnych dolegliwości.
Miłego dnia mamusie.
My mamy narazie 3 typy ale lista się zmienia :)

reklama
Do góry