reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2020

Mnie to łapie rano lub po śniadaniu. I ogólnie cały dzień. Zwykle chłopaków wyprawiam ok 7 i kładę się spać, zjem śniadanie około 10 i znów mi się spać chce. A w niektóre dni to co chwilę drzemka mnie lapie[emoji85]jestem strasznie senna. W nocy nie mam problemu ze spaniem
Dziewczyny, czy Wy też macie nieodparta potrzebę drzemki w ciągu dnia? Mnie dopada zazwyczaj około 17 i rzadko kiedy to przezwyciężam i się kładę na drzemkę. Za to w nocy często się budzę i ciężko mi zasnąć z powrotem.

reklama
w ktorym tygodniu u was zaczely sie puerwsze nudnosci? u mnie jak narazie nic a nic. ani zmeczenia ani nic ;) tylko puersi bolace i ciezkie ;) wiem ze u mnie to poczatek dopiero ale chcialabym sie dowiedziec kiedy u was sie zaczynalo :)
Takie prawdziwe nudności to z półtora tygodnia temu, czyli koncowka 4tc. Raz lepiej raz gorzej ale nudności mnie męczą codziennie. U ciebie może w ogóle nie być nudności ;p ja w pierwszej ciąży nie zaznałam ich wcale.

Mnie to łapie rano lub po śniadaniu. I ogólnie cały dzień. Zwykle chłopaków wyprawiam ok 7 i kładę się spać, zjem śniadanie około 10 i znów mi się spać chce. A w niektóre dni to co chwilę drzemka mnie lapie[emoji85]jestem strasznie senna. W nocy nie mam problemu ze spaniem
O tak to ja bym mogła sobie drzemać haha ale no niestety u mnie drzemka w dzień = słabo przespana noc

ja i tak nic noe poczuje narazie bo jednak mam te zapalenie ucha i lekarz przepusal mi antybiotyk i az do ponoedzialku jestem na zwolnieniu. wiec zmeczona i tak jestem przez bol ucha bo nie dam rady spac a lekarz kazal noe brac za duzo paracetamolu :(
Takie prawdziwe nudności to z półtora tygodnia temu, czyli koncowka 4tc. Raz lepiej raz gorzej ale nudności mnie męczą codziennie. U ciebie może w ogóle nie być nudności ;p ja w pierwszej ciąży nie zaznałam ich wcale.

U mnie pierwsze nudności jakoś 7/8tc ale są nierugularne. Np. dzisiaj mam a wczoraj wcale:)
w ktorym tygodniu u was zaczely sie puerwsze nudnosci? u mnie jak narazie nic a nic. ani zmeczenia ani nic ;) tylko puersi bolace i ciezkie ;) wiem ze u mnie to poczatek dopiero ale chcialabym sie dowiedziec kiedy u was sie zaczynalo :)

Mdłości nie mam.
Za to senność owszem. Prawie cały weekend przespałam. Niedługo chyba nie wyrobię ( ciągnę półtorej etatu i w soboty szkoła, po poludniami jeszcze kurs angielskiego). A ja o godzinie12 marzę o łóżku. A do końca dnia daleko. A często jest tak, że wychodzę z domu po 6 rano a wracam około 20.

Ja też mam niedoczynność. Narazie biorę 50 Euthyrox'u. W przyszłym tyg robię badania i mam wizytę i się okaże czy dawkę bd miała zwiększoną. Ostatnio mi spadło do ok. 0,36 chyba.
Cześć czy ktoś choruje z was na niedoczynność tarczycy ?? Dziś robiłam wyniki zobaczę jakie tsh.ale przespalam dziś cały dzień martwię się. Jeszcze zaczęły mnie boleć jakby jelita po bokach nie wiem co jest grane. U mnie dziś 9 tyg 2 D.

reklama
Ja się dziś przestraszyłam wstałam o 7 pojechałam na pobranie krwi wróciłam o 9 u spałam do 12,zjadłam obiad I znowu do 16 drzemka. Dlatego denerwuje się czy to tarczyca nie swiruje.
Dziewczyny, czy Wy też macie nieodparta potrzebę drzemki w ciągu dnia? Mnie dopada zazwyczaj około 17 i rzadko kiedy to przezwyciężam i się kładę na drzemkę. Za to w nocy często się budzę i ciężko mi zasnąć z powrotem.

Do góry