reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja juz tak nie pamiętam, ale wydawało mi się, że miałam większy... W tej ciąży bolą mnie bardzo krzyże, więc zastanawiam się tam się bardziej nie chowa.. Nie wiem czy to możliwe... ;) a Twój ile waży i w którym tygodniu?
W 27+3 mial 1150g ;)

Dziewczyny a czy robicie cos w kierunku zeby zwiększyć szanse na porod sn??

reklama
Hej! Mnie po wczorajszej wizycie u położnej skierowali na dodatkowe USG, które mam jutro. Za mały mam brzuch jak na ten tydzień ciąży, wg siatki centylowej mam tendencje spadkową. A wydawało mi się, ze brzuch mam ogromny. Prawdopodobnie, to nic poważnego, inne osoby robiły pomiary, po za tym koleżanki Polki miały identycznie, więc śmiem twierdzić, ze angielskie kobiety mają większe brzuchy :)
Ja wiem na 100%, że będę mieć CC. 3 czerwca mam spotkanie w ramach ustalenia dokładnego terminu.
Co do imion, zaczęłam mieć dziś wątpliwości, jest dużo ładnych, ale czasem kojarza się z kimś tak bardzo, że później mi się nie podobają.

Hej! Mnie po wczorajszej wizycie u położnej skierowali na dodatkowe USG, które mam jutro. Za mały mam brzuch jak na ten tydzień ciąży, wg siatki centylowej mam tendencje spadkową. A wydawało mi się, ze brzuch mam ogromny. Prawdopodobnie, to nic poważnego, inne osoby robiły pomiary, po za tym koleżanki Polki miały identycznie, więc śmiem twierdzić, ze angielskie kobiety mają większe brzuchy :)
Ja wiem na 100%, że będę mieć CC. 3 czerwca mam spotkanie w ramach ustalenia dokładnego terminu.
Co do imion, zaczęłam mieć dziś wątpliwości, jest dużo ładnych, ale czasem kojarza się z kimś tak bardzo, że później mi się nie podobają.
I jak po usg? Nie wiedziałam, że w ten sposób mierzą...

Mamusie a macie juz skurcze przepowiadajace??
Mnie zastanawia jedna rzecz..z synkiem mialam gakoe typowe obejmujace od gory do dolu brzucha a teraz..jak lapie to tylko podbrzusze..

Hej, po usg na szczęście wszystko dobrze. Dziecko rozwija się prawidłowo :) wszystkie parametry ok. U mnie 28+4 i Mały waży ponad 1200g. Chyba stosunkowo mało jak na ten tydzień ciąży, ale wiadomo, to tylko wyliczenia urządzenia.
Córka w 37 TC się urodziła i miała 2900 więc też dość malo. :)
Teraz wizyta dopiero 24 kwietnia... A Wy kiedy? Właśnie dostałam w poniedziałek szczepionkę na krztusiec i ręka mi już 3 dzień okropnie boli.
Co do skurczy to póki co jeszcze nic takiego nie miałam.

Hej, po usg na szczęście wszystko dobrze. Dziecko rozwija się prawidłowo :) wszystkie parametry ok. U mnie 28+4 i Mały waży ponad 1200g. Chyba stosunkowo mało jak na ten tydzień ciąży, ale wiadomo, to tylko wyliczenia urządzenia.
Teraz wizyta dopiero 24 kwietnia... A Wy kiedy? Właśnie dostałam w poniedziałek szczepionkę na krztusiec i ręka mi już 3 dzień okropnie boli.
My tez wizyta 24 kwietnia ;) i moj synek jeszcze mniejszy sie urodzil bo w 38tc z waga 2600g

No to fajnie, że wszystko dobrze, co do wagi to może to Twój urok ;)

reklama
Do góry