reklama
angie.
Fanka BB :)
No dokladnie! Jest cos niesamowitego, nawet ja mam juz do tego stopnia ze potrafię powiedziec "no dalej daj znac mamusi ze u ciebie wszystko dobrze" a pozniej czekam i ciesze sie jak glupi do sera ze dalo znac , choc doskonale wiem ze to tylko zbieg okolicznosci [emoji23][emoji23]Jedna z nas poczuje w 16 tygodniu, inna w 22 ja ciągle o tym piszę bo to dla mnie taki mały kosmos, wyjątkowo przyjemne zjawisko [emoji3]
A szkoda mi mojego meza troche bo ewidentnie juz widac jak w tym miejscu brzuch sie podnosi i czasem kilka razy pod rzad i on tak patrzy i patrzy , oczywiście w tym czasie male nie ruszy sie (albo robi to w taki sposób ze nawrt ja nie czuje) i on taki zawiedziony i w momencie kiedy maz sie poddaje i zaczyna coś robic swojego to male z automatu zaczyna fikac [emoji23][emoji23]
angie.
Ale super [emoji7]
Moj brzuch powoli mnie przerasta w pierwszej ciąży serio taki miałam w kwietniuZobacz załącznik 928880
marla015
kochana wizyte u ginekologa mam w czwartek wiec pewnie da mi skierowanie do diabetologa. właśnie czytalam ze wprowadzili odgórnie ze rozwiazanie porodu w 39 czy sa wskazania czy nie. zapytam ginekologa o to. nie zalamuje sie tym. przynajmniej nie przytyje nie wiadomo jak. we wszystkim trzeba widziec plusy. dla dzieciatka zrobie wszystko [emoji4]Umow sie do diabetologa. Z cukrzyca nie ma żartów. A diabetolog bedzie wiedzial i da ci najnowsze informacje.
Jesli chodzi o poród jesli wszystko jest z dzieckiem dobrze, rosnie w porzadku, przeplywy sa ok to wcale nie trzeba wywolywac wczesniej. Ja wiem ze jesli nie bedzie wskazan to na pewno nie zgodze sie na wczesniejsze wywolanie.
W zeszlym miesiącu kolezanka urodzila córkę, i jak sie okazalo miala cukrzyce ale lekarz ginekolog prowadzacy jej ciaze olal sprawe mimo ze miala wyniki 88-189-100 i wcześniej musieli rozwiązac ciaze bo mala przestala odpowiednio rosnąć i tak jak czesto dzieci matek z cukrzyca rodza sie większe tak tez zdarza sie ze rodzą sie sporo mniejsze i u nich tak bylo bo mala miala 2100 i 49cm.Ja na lezaco nie czuje, jedynie jak siedze, zwlaszcza pochylona do przodu to wtedy tak wyraźnie [emoji6] no i oczywiscie ze poniżej pepka [emoji6]
Pianistka1991
Super brzuszek masz ))))))Moj brzuch powoli mnie przerasta w pierwszej ciąży serio taki miałam w kwietniuZobacz załącznik 928880
Kaamilaaa
Jak dostaniesz skierowanie to super [emoji4] od diabetologa dostaniesz tez od razu glukometr [emoji4]kochana wizyte u ginekologa mam w czwartek wiec pewnie da mi skierowanie do diabetologa. właśnie czytalam ze wprowadzili odgórnie ze rozwiazanie porodu w 39 czy sa wskazania czy nie. zapytam ginekologa o to. nie zalamuje sie tym. przynajmniej nie przytyje nie wiadomo jak. we wszystkim trzeba widziec plusy. dla dzieciatka zrobie wszystko [emoji4]
Tylko te kupowanie paskow jest wkurzajace [emoji53] jak chodzi sie prywatnie to niestety troche one kosztuja [emoji53]
MK5
Ja mam dopiero od 2 trymestr i są strasznie uciążliwe. Jak nie usiądę to mi się właśnie serce kołacze i czuję że zaraz zemdlejeTakie typowe zawroty głowy miałam w 1 trymestrze, teraz to bardziej "palpitacje" serca i fale ogólnej słabości, na szczęście nie jakoś wybitnie często.
Ja mam tak kilka razy dziennie strasznie to denerwujące.U mnie to samo. Do tego czasem lekkie kołatanie serca i dziwne osłabienia. Dziś na przykład podczas pakowania i krzątania się w domu mnie złapało, aż musiałam usiąść
U mnie też dzisiaj ogórkowaCześć dziewczyny, nadrobiłam Was Ja wczoraj miałam wypad do Kina na film "Teraz albo nigdy" super, bardzo mi się podobał, polecam Trochę mi to dobrze na głowę zrobiło, takie wyjście
Zaraz zabieram się za obiad, dziś tylko ogórkowa
Tak czytam o tych waszych sokach z buraków, a macie jakiś przepis na sok do sokowirówki?? Bo ja niestety też muszę łykać żelazo... :/
Pianistka1991
Ja mam dopiero od 2 trymestr i są strasznie uciążliwe. Jak nie usiądę to mi się właśnie serce kołacze i czuję że zaraz zemdleje
Niestety mam podobnie, wczoraj mi puls pod 120 podchodził, ot tak, bez większych powodów
/dziś po odkurzeniu całego domu jedynie 93. Nie łapię tych zależności. Naszymi organizmami steruje zawartość macicy [emoji2960]
Nataśka
a to nie wiedziałam, dziękuje za radęTak herbatka z pokrzywy, brokuły i żółtka jaj, no i najważniejsze czerwone mięso. Należy także pamiętać o Wit. C inaczej żelazo źle się wchłania czyli papryka, pomidory, żelazo najlepiej popić kwaśnym, wycisniety sok z pomarańczy, grejpfruta, bądź woda z cytryną.
reklama
Nataśka
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do diabetologa na NFZ, bo wizyta wiadomo musi być szybko umówiona i tak raz w miesiącu, i dostawałam receptę na paskiJak dostaniesz skierowanie to super [emoji4] od diabetologa dostaniesz tez od razu glukometr [emoji4]
Tylko te kupowanie paskow jest wkurzajace [emoji53] jak chodzi sie prywatnie to niestety troche one kosztuja [emoji53]