reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja jestem prawosławna:))) można pościć ciężarnym:) to decyzja czlowoeka

To się tyczy tez wynajmu dla rodzin z dziećmi/), nie tylko ciężarnym. Właściciel lokalu w razie niepłacenia czynszu nie może wyrzucić takiej rodziny i ewentualnie musi znaleźć lokal zastepczy

To moze zalezy od odlamu prawoslawia? Ja mam znajomych prawoslawnych cerkwii rosyjskiej (a wiec patriarchat moskiewski, z Rosji, Bialorusi i panstw nadbaltyckich) i u nich jest dosc restrykcyjnie z postami. Conieco slyszalam tez o staroobrzedowcach. Ty z pewnoscia wiesz jednak wiecej w tym temacie niz ja :yes: W kazdym razie nie slyszalam, by jakakolwiek religia zmuszala kobiety w ciazy do postu.

Z tymi dziecmi w mieszkaniu to sie zgadza. Ciaza jednak moze dzialac na niektorych czysto psychologicznie jako dodatkowy odstraszacz, chociazby z tym L4, o ktorym wspominalas. Takze moze jednak warto o niej nie wspominac w takiej sytuacji. Ja to raczej bym juz nic nie mogla ukryc, bo widac jak ta lala :-p

reklama
Czesc !
Ja dzis standardowo prawie do 11 spałam ❤❤
Maz teraz po nockach to gnije ze mna :)
A od jutra zaczynam kuchcic :)

Aaaaa kurde dziewczyny, zwatpilam juz...mam 15 tydz i 4 dni , pierwsza ciaza, 47kg masy ogolnie bardzo drobna jestem i dzis lezalam i mowie mezowi o tym dekektorze trzymajac reke na brzuchu i w tym samym momencie poczułam "cos" delikatne takie ( jakby banka pod reka mi pekla) 4 razy...2 x pod rzad i kolejne 2 w ciągu 5 min od poprzedniego z odstepem kilkusekundowym , bylo to mniej więcej z 5 cm poniżej pepka tak bardziej na lewo ( wczoraj ciagnela mnie lewa strona i tak troszke bolalo ale nizej )
Myślicie ze to mogla byc dzidzia czy za wczesnie?! :)
Na pewno nie były to jelita bo mi zawsze glosno pracuja i o wiele wyżej...

Dziewczyny tak się nalazilam że nogi w d...e mi właza a na domiar zglego muszę jechać jeszcze raz bo kupiłam za duża przykrywką do garnka a dogadalam się z babka że dzisiaj jakby coś mi wymieni.. Więc idę znowu :(

Walnąć to moze lepiej nie...bo za bardzo mnie dzieci wkurzają (bija się i krzyczą non stop...jak ja wytrzymam te święta :'( ), więc za dużo we mnie złości ;-) Odetchnij głęboko, zjedz dobry obiad i od razu będzie lepiej :-)
Mojego tez od kilku dni cos nosi. Pogoda szara i bura to moze to tez ma jakis wplyw?

@angie. Jelita w II trymestrze pracuja inaczej niz normalnie, dlatego na prawde nie jest latwo jednoznacznie ocenic, czy to one czy dziecko daje znac.

Nie wiem sama, ale znow to poczulam tylko z drugiej strony :) nie chce sie nakrecac bo to bardzo wcześnie ale czuje ze to byko to jednak ❤
Ja jestem pewna, że czuję ( choć u mnie dopiero 14+3). Wczoraj czekając na wizyte czułam "bąbelki"...a kilka minut później na usg widzialam jak Fasol ruszal się na wszystkie strony :-)

Ja pier [emoji34][emoji34] szukam dzis od rana mieszkania, i juz mam nerwy [emoji34] pytam grzecznie o dane mieszkanie a baba mi z tekstem aaa bo wie pani ja to mam tyylu chętnych i nie wiem na kogo sie zdecyduje ale jak zgodzi sie pani na wyższy czynsz to juz jutro mozemy podpisac umowe i wtedy wszystko wyjaśnię...[emoji849]
Ehh poki co mam dwa na oku, jedno jutro jedziemy oglądać a z drugiego czekam na telefon od babki kiedy bedziemy mogli podjechać [emoji57] trzymajcie kciuki zebysmy dobrze trafili [emoji120]
Uwielbiam byc u tz rodziców, uwielbiam ich ale brakuje mi wiekszej swobody [emoji849]
To zrozumiałe że chciałabyś być sama :* jak najbardZiej normalne :), no to trzymam kciuki :*

reklama
Do góry