reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja jestem prawosławna:))) można pościć ciężarnym:) to decyzja czlowoeka

To się tyczy tez wynajmu dla rodzin z dziećmi/), nie tylko ciężarnym. Właściciel lokalu w razie niepłacenia czynszu nie może wyrzucić takiej rodziny i ewentualnie musi znaleźć lokal zastepczy

To moze zalezy od odlamu prawoslawia? Ja mam znajomych prawoslawnych cerkwii rosyjskiej (a wiec patriarchat moskiewski, z Rosji, Bialorusi i panstw nadbaltyckich) i u nich jest dosc restrykcyjnie z postami. Conieco slyszalam tez o staroobrzedowcach. Ty z pewnoscia wiesz jednak wiecej w tym temacie niz ja :yes: W kazdym razie nie slyszalam, by jakakolwiek religia zmuszala kobiety w ciazy do postu.

Z tymi dziecmi w mieszkaniu to sie zgadza. Ciaza jednak moze dzialac na niektorych czysto psychologicznie jako dodatkowy odstraszacz, chociazby z tym L4, o ktorym wspominalas. Takze moze jednak warto o niej nie wspominac w takiej sytuacji. Ja to raczej bym juz nic nie mogla ukryc, bo widac jak ta lala :-p

reklama
Czesc !
Ja dzis standardowo prawie do 11 spałam ❤❤
Maz teraz po nockach to gnije ze mna :)
A od jutra zaczynam kuchcic :)

Aaaaa kurde dziewczyny, zwatpilam juz...mam 15 tydz i 4 dni , pierwsza ciaza, 47kg masy ogolnie bardzo drobna jestem i dzis lezalam i mowie mezowi o tym dekektorze trzymajac reke na brzuchu i w tym samym momencie poczułam "cos" delikatne takie ( jakby banka pod reka mi pekla) 4 razy...2 x pod rzad i kolejne 2 w ciągu 5 min od poprzedniego z odstepem kilkusekundowym , bylo to mniej więcej z 5 cm poniżej pepka tak bardziej na lewo ( wczoraj ciagnela mnie lewa strona i tak troszke bolalo ale nizej )
Myślicie ze to mogla byc dzidzia czy za wczesnie?! :)
Na pewno nie były to jelita bo mi zawsze glosno pracuja i o wiele wyżej...

Dziewczyny tak się nalazilam że nogi w d...e mi właza a na domiar zglego muszę jechać jeszcze raz bo kupiłam za duża przykrywką do garnka a dogadalam się z babka że dzisiaj jakby coś mi wymieni.. Więc idę znowu :(

Walnąć to moze lepiej nie...bo za bardzo mnie dzieci wkurzają (bija się i krzyczą non stop...jak ja wytrzymam te święta :'( ), więc za dużo we mnie złości ;-) Odetchnij głęboko, zjedz dobry obiad i od razu będzie lepiej :-)
Mojego tez od kilku dni cos nosi. Pogoda szara i bura to moze to tez ma jakis wplyw?

@angie. Jelita w II trymestrze pracuja inaczej niz normalnie, dlatego na prawde nie jest latwo jednoznacznie ocenic, czy to one czy dziecko daje znac.

Nie wiem sama, ale znow to poczulam tylko z drugiej strony :) nie chce sie nakrecac bo to bardzo wcześnie ale czuje ze to byko to jednak ❤
Ja jestem pewna, że czuję ( choć u mnie dopiero 14+3). Wczoraj czekając na wizyte czułam "bąbelki"...a kilka minut później na usg widzialam jak Fasol ruszal się na wszystkie strony :-)

Ja pier [emoji34][emoji34] szukam dzis od rana mieszkania, i juz mam nerwy [emoji34] pytam grzecznie o dane mieszkanie a baba mi z tekstem aaa bo wie pani ja to mam tyylu chętnych i nie wiem na kogo sie zdecyduje ale jak zgodzi sie pani na wyższy czynsz to juz jutro mozemy podpisac umowe i wtedy wszystko wyjaśnię...[emoji849]
Ehh poki co mam dwa na oku, jedno jutro jedziemy oglądać a z drugiego czekam na telefon od babki kiedy bedziemy mogli podjechać [emoji57] trzymajcie kciuki zebysmy dobrze trafili [emoji120]
Uwielbiam byc u tz rodziców, uwielbiam ich ale brakuje mi wiekszej swobody [emoji849]
To zrozumiałe że chciałabyś być sama :* jak najbardZiej normalne :), no to trzymam kciuki :*

reklama
Do góry