reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam wszystkie czerwcówki:)
Długo się zastanawiam czy dołączyć do Was. LJuż od jakiegoś czasu was czytam. Po przeczytaniu wszystkich postów stwierdziłam że w grupie będzie mi raźniej:) Mam już 3 dzieci a to moja 5 ciąża (stąd moje obawy czy mnie zaakceptujecie) Po 3 ciąży brałam tabletki anty ponieważ nie chciałam więcej dzieci.Niestety w marcu dopadło mnie straszne choróbsko. Najpierw zapalenie krtani, potem płuc. Brałam 3 różne antybiotyki a przez myśl mi nie przeszło że któreś może osłabić działanie tabletek anty. W kwietniu okazało się że jestem w ciąży. Był to dla mnie szok, ale z czasem pokochałam tą istotkę. Niestety na wizycie 18 tc usłyszałam że mojemu synkowi nie bije serduszko ( później okazało się że miałam niewydolność łożyska). Strasznie to przeżyliśmy. Dlatego jak dostałam zielone światło od lekarza, zdecydowaliśmy z mężem, że nie będziemy się zabezpieczać i co ma być to będzie. Dziś jestem w 14t3d. Najprawdopodobniej to córeczka:) Od wczoraj muszę brać luteine bo często twardniał i bolał mnie brzuch. Strasznie się rozpisałem, ale w końcu to z siebie wyrzuciłam:tak:
A czemu mialybysny niezaakceptowac? Witaj wsrod dwupakow

reklama
widzisz jak sie przekonalas do lekarza-mężczyzny[emoji4]. wy tez tak macie ze Was wrecz swedzi brzuszek? ja mam tak od kilku dni [emoji848]
Lekarz ginekolog a endo to dwoch roznych lekarzy [emoji14] ja mowie o pani doktor endokrynolog u której bylam 4tygodnie temu i ktorej mam tylko swoje wyniki wysyłać [emoji14]
A do gina sie przekonalam, jakos dam rade [emoji14] mam nadzieje ze nastepnym razem juz nie spale takiego buraka [emoji85]
W ogole musze sie dowiedziec o te badania polowkowe z tego darmowego projektu [emoji848]

Witam wszystkie czerwcówki:)
Długo się zastanawiam czy dołączyć do Was. LJuż od jakiegoś czasu was czytam. Po przeczytaniu wszystkich postów stwierdziłam że w grupie będzie mi raźniej:) Mam już 3 dzieci a to moja 5 ciąża (stąd moje obawy czy mnie zaakceptujecie) Po 3 ciąży brałam tabletki anty ponieważ nie chciałam więcej dzieci.Niestety w marcu dopadło mnie straszne choróbsko. Najpierw zapalenie krtani, potem płuc. Brałam 3 różne antybiotyki a przez myśl mi nie przeszło że któreś może osłabić działanie tabletek anty. W kwietniu okazało się że jestem w ciąży. Był to dla mnie szok, ale z czasem pokochałam tą istotkę. Niestety na wizycie 18 tc usłyszałam że mojemu synkowi nie bije serduszko ( później okazało się że miałam niewydolność łożyska). Strasznie to przeżyliśmy. Dlatego jak dostałam zielone światło od lekarza, zdecydowaliśmy z mężem, że nie będziemy się zabezpieczać i co ma być to będzie. Dziś jestem w 14t3d. Najprawdopodobniej to córeczka:) Od wczoraj muszę brać luteine bo często twardniał i bolał mnie brzuch. Strasznie się rozpisałem, ale w końcu to z siebie wyrzuciłam:tak:
Witaj. Współczuję utraty tego maleństwa, myśl teraz pozytywnie. Fajnie ze masz juz dzieci. Ja w trzeciej ciąży i na początku spotkałam się z tym że duzo ludzi krytykował po co mi tyle dzieci. Fajnie że pojawiają się tu tez takie mamusie które mają już swoje gromadki [emoji3]

Lekarz ginekolog a endo to dwoch roznych lekarzy [emoji14] ja mowie o pani doktor endokrynolog u której bylam 4tygodnie temu i ktorej mam tylko swoje wyniki wysyłać [emoji14]
zle mnie zrozumialas ja bardziej skupilam sie na 2 czesci wypowiedzi ze sprawdzalas tabletki bo wizyta u ginekologa za iles tam ale juz bez paniki jak sie tam pojawisz. ps.rozróżniam tych dwoch lekarzy [emoji6]

zle mnie zrozumialas ja bardziej skupilam sie na 2 czesci wypowiedzi ze sprawdzalas tabletki bo wizyta u ginekologa za iles tam ale juz bez paniki jak sie tam pojawisz. ps.rozróżniam tych dwoch lekarzy [emoji6]
Zauwazylam swoj blad i dopisalam [emoji13]

No nie wiem czy tak bez paniki [emoji85] i tak bede sie dxiwnie czuc idac tam no ale musze[emoji13] najwazniejsze ze dzidzie zobacze [emoji7] no i leki musi mi wypisac bo akurat starczy mi do 10.01 wiec idealnie przed 10 musze isc [emoji57]

Trochę się bałam jak mnie przyjmiecie, ale czytając was przekonałam się, że są tu same fajne babeczki:-) :) Jak byłam w poprzedniej ciąży to też co niektórzy mnie kytykowali ale teraz mam to w nosie. Liczy się dla mnie zdanie mojej córki. Ma 8 lat i też bardzo przeżyła nasza stratę. Teraz jeszcze nie wie że jestem w ciąży, powiem jej dopiero po połowkowych:)

reklama
Próbowałam ale od razu wysypuje jej całe nózki i skóra na całym ciele tragedia szorstka i w ogole [emoji43]
Co do Czerwca to ja sie aż tak nie nastawiam bo dla przykładu moja pierwsza córka zero alergii ... No ale z młodszą mamy same problemy od samiutkiego początku zastanawiam sie tylko kiedy to się skończy i nie chodzi o alergie bo to ro pikuś ....

Oj , a co tam jeszcze Wam u małej wyskoczyło?

Do góry