reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Moze...a moze pozostale badania ktore robilam daly jej lepszy obraz i dlatego mam zwiekszyc [emoji848]
A kiedy kolejna kontrola? Najważniejsze, że spada i masz juz poziom bezpieczny w ciąży. Chociaż też nie do końca rozumiem skąd większą dawka...ale chyba lekarz się na tym zna ;-)

reklama
A kiedy kolejna kontrola? Najważniejsze, że spada i masz juz poziom bezpieczny w ciąży. Chociaż też nie do końca rozumiem skąd większą dawka...ale chyba lekarz się na tym zna ;-)
No wlasnie moze wedlug niej za wolno spada[emoji848] no albo reszta wyników tez cos jej pokazala i dlatego zwiększyła[emoji848]
No lekarz z niej dobry, opinie ma w porządku, mysle ze wie co robi [emoji57]
Tylko od razu polecialam sprawdzic czy mi tabletek starczy do tego 7.01 bo wtedy mam miec kolejna wizyte u gin i dopiero wtedy mi przepisze kolejne [emoji14]

Hej. Czytam was od dłuższego czasu. Nawet kiedyś się przywitałam,ale jakoś nie wiedziałam jak zacząć. Ja was już trochę znam. No to po krótce o mnie. Mam na imię Marlena. Mam 31 lat, mieszkam na Śląsku. Jestem w drugiej ciąży. Mój pierworodny ma już 9 lat. Termin z Om 23 czerwca. Wczoraj byłam na prenatalnym. Dzidzia trochę mniejsza niż wskazuje tydzień ciąży. Ma 6 cm. Wydaje się wszystko ok. Za tydzień wyniki z krwi. O płeć nawet nie pytałam,bo jakaś wystraszona byłam. Tak jakoś długo mnie badał lekarz,że myślałam,że coś nie tak. Tak jakby nie potrafił czegoś zmierzyć. Wydawało mi się,że widzę " bułeczkę" no, ale to takie gdybanie teraz.
Ta ciąża zupełnie inna niż tamta. Może przez to jakieś takie obawy miałam. No ale wczoraj jak zobaczyłam,że ma nóżki,rączki to troszkę się uspokoiłam.

Cześć Marlena:) gratulacje i witaj na forum:)

No wlasnie moze wedlug niej za wolno spada[emoji848] no albo reszta wyników tez cos jej pokazala i dlatego zwiększyła[emoji848]
No lekarz z niej dobry, opinie ma w porządku, mysle ze wie co robi [emoji57]
Tylko od razu polecialam sprawdzic czy mi tabletek starczy do tego 7.01 bo wtedy mam miec kolejna wizyte u gin i dopiero wtedy mi przepisze kolejne [emoji14]
widzisz jak sie przekonalas do lekarza-mężczyzny[emoji4]. wy tez tak macie ze Was wrecz swedzi brzuszek? ja mam tak od kilku dni [emoji848]

Witam wszystkie czerwcówki:)
Długo się zastanawiam czy dołączyć do Was. LJuż od jakiegoś czasu was czytam. Po przeczytaniu wszystkich postów stwierdziłam że w grupie będzie mi raźniej:) Mam już 3 dzieci a to moja 5 ciąża (stąd moje obawy czy mnie zaakceptujecie) Po 3 ciąży brałam tabletki anty ponieważ nie chciałam więcej dzieci.Niestety w marcu dopadło mnie straszne choróbsko. Najpierw zapalenie krtani, potem płuc. Brałam 3 różne antybiotyki a przez myśl mi nie przeszło że któreś może osłabić działanie tabletek anty. W kwietniu okazało się że jestem w ciąży. Był to dla mnie szok, ale z czasem pokochałam tą istotkę. Niestety na wizycie 18 tc usłyszałam że mojemu synkowi nie bije serduszko ( później okazało się że miałam niewydolność łożyska). Strasznie to przeżyliśmy. Dlatego jak dostałam zielone światło od lekarza, zdecydowaliśmy z mężem, że nie będziemy się zabezpieczać i co ma być to będzie. Dziś jestem w 14t3d. Najprawdopodobniej to córeczka:) Od wczoraj muszę brać luteine bo często twardniał i bolał mnie brzuch. Strasznie się rozpisałem, ale w końcu to z siebie wyrzuciłam:tak:
Witamy :) po tym co przeszłas teraz juz musi byc dobrze :)

reklama
Do góry