reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja sprzątam raz w tygodniu łazienkę, staram się od razu wyjść i uchylić okna. Dziewczyny pomocy! Czy tylko ja tak mam, że żadnych mdłości, wręcz mam wilczy apetyt i napady głodu [emoji3] A jak zrobię się lekko głodna, to aż wszystko mi się trzęsie i w głowie się kręci...
Też nie czuję się dobrze jak jestem głodna, więc wychodzę z założenia "mało a często" - jem co 2-3 godziny i jest ok ;)

reklama
Ehh wiecie co... tak sobie mysle teraz o tych prenatalnych i dla was to pewnie bedzie glupie ale ja wiem ze trafie na badanie do faceta, no cholera czuje to, na bank tak bedzie[emoji58] i nie wiem jak to przezyje... serio ja mam po prostu jakas blokadę i od zawsze potrafie pojsc tylko do babki a tu teraz facet... [emoji58]

Ehh wiecie co... tak sobie mysle teraz o tych prenatalnych i dla was to pewnie bedzie glupie ale ja wiem ze trafie na badanie do faceta, no cholera czuje to, na bank tak bedzie[emoji58] i nie wiem jak to przezyje... serio ja mam po prostu jakas blokadę i od zawsze potrafie pojsc tylko do babki a tu teraz facet... [emoji58]
Ja wiem już że trafie na faceta, zadowolona nie jestem ale przeżyje, w końcu te usg już będzie przez brzuch :)

Nie jest glupie. Mam to samo. Nigdy nie bylam i z wlasnej woli nie pojde do faceta.

Hej Dziewczyny! Nie wiem czy jeszcze czas na dołączenie? Termin mam na 26go czerwca. Na ostatniej wizycie było tętno więc jest ok. W domu mam córeczkę 1 rok i 7 miesięcy[emoji6] jestem że świętokrzyskiego i pracuje (planuje do końca roku) [emoji6]
Jeśli chodźi o chemię to przecież kontakt ze środkami jest krótki i ich nie pijemy wiec nie ma co panikowac [emoji6]
USG przez brzuch zależy też od stopnia otyłości podobno. Na początku to dość długo miałam dopochwowe, zresztą do końca ciąży praktycznie robią dopochwowe bo sprawdzają i mierzą szyję (przynajmniej ja tak miałam bo pierwsza ciąża dość problematyczne).

To ja mam całkiem odwrotnie, nigdy nie byłam u babeczki - ginekolog (no może oprócz mojego dzisiejszego snu [emoji18]). Faceci są naprawdę bardzo delikatni.. to lekarz i jego zawód - postaraj się mysli właśnie na taki tor sprowadzić ;)

Hej Dziewczyny! Nie wiem czy jeszcze czas na dołączenie? Termin mam na 26go czerwca. Na ostatniej wizycie było tętno więc jest ok. W domu mam córeczkę 1 rok i 7 miesięcy[emoji6] jestem że świętokrzyskiego i pracuje (planuje do końca roku) [emoji6]
Jeśli chodźi o chemię to przecież kontakt ze środkami jest krótki i ich nie pijemy wiec nie ma co panikowac [emoji6]
USG przez brzuch zależy też od stopnia otyłości podobno. Na początku to dość długo miałam dopochwowe, zresztą do końca ciąży praktycznie robią dopochwowe bo sprawdzają i mierzą szyję (przynajmniej ja tak miałam bo pierwsza ciąża dość problematyczne).
Witaj :) za późno na dołączenie to tylko z lipcowym terminem, cała reszta jest w porządku :D

Ja wiem już że trafie na faceta, zadowolona nie jestem ale przeżyje, w końcu te usg już będzie przez brzuch :)
Ja tez przezyje no ale jednak...bede to przeżywać cholera wie ile [emoji58][emoji37]
Nie jest glupie. Mam to samo. Nigdy nie bylam i z wlasnej woli nie pojde do faceta.
No ja tak samo, tylko dwa razy ginekolog mnie badal, jak zaczął sie porod i tafilam do pierwszego szpitala i drugi raz jak juz bylo po i gin mnie zszywal...
A tak to nie potrafie sie przemoc [emoji20] nie dosc ze ogolnie nie lubie chodzic do lekarzy, to jeszcze stres bo to tak wazne badania no i na dodatek robione przez faceta..chyba za duzo jak dla mnie na jeden dzien [emoji20]
Ja niestety nie mam wyboru, zapisalam sie i tyle , kto mnie przyjdzie bede wiedzieć dokładnie dopiero w dniu wizyty..a skoro w tym centrum pracuje chyba z 6lekarzy i 2lekarki to watpie zebym miala szczescie trafic na babke [emoji58]

reklama
Na prenatalnych moze byc juz przez brzuch, zalezy jak lekarzowi bedzie latwiej. Czesto prenatalne robia wlasnie tak 50/50 i przez brzuch i przez dopochwowe usgNa jakie sie zdecydowaliscie ?
Na Praena Test. Sa trzy pakiety do wyboru.

Załączniki

• IMG_20181108_132047.jpg
    IMG_20181108_132047.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 69
  • IMG_20181108_132103.jpg
    IMG_20181108_132103.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 66
Do góry