reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja sprzątam raz w tygodniu łazienkę, staram się od razu wyjść i uchylić okna. Dziewczyny pomocy! Czy tylko ja tak mam, że żadnych mdłości, wręcz mam wilczy apetyt i napady głodu [emoji3] A jak zrobię się lekko głodna, to aż wszystko mi się trzęsie i w głowie się kręci...
Też nie czuję się dobrze jak jestem głodna, więc wychodzę z założenia "mało a często" - jem co 2-3 godziny i jest ok ;)

reklama
Ehh wiecie co... tak sobie mysle teraz o tych prenatalnych i dla was to pewnie bedzie glupie ale ja wiem ze trafie na badanie do faceta, no cholera czuje to, na bank tak bedzie[emoji58] i nie wiem jak to przezyje... serio ja mam po prostu jakas blokadę i od zawsze potrafie pojsc tylko do babki a tu teraz facet... [emoji58]

Ehh wiecie co... tak sobie mysle teraz o tych prenatalnych i dla was to pewnie bedzie glupie ale ja wiem ze trafie na badanie do faceta, no cholera czuje to, na bank tak bedzie[emoji58] i nie wiem jak to przezyje... serio ja mam po prostu jakas blokadę i od zawsze potrafie pojsc tylko do babki a tu teraz facet... [emoji58]
Ja wiem już że trafie na faceta, zadowolona nie jestem ale przeżyje, w końcu te usg już będzie przez brzuch :)

Nie jest glupie. Mam to samo. Nigdy nie bylam i z wlasnej woli nie pojde do faceta.

Hej Dziewczyny! Nie wiem czy jeszcze czas na dołączenie? Termin mam na 26go czerwca. Na ostatniej wizycie było tętno więc jest ok. W domu mam córeczkę 1 rok i 7 miesięcy[emoji6] jestem że świętokrzyskiego i pracuje (planuje do końca roku) [emoji6]
Jeśli chodźi o chemię to przecież kontakt ze środkami jest krótki i ich nie pijemy wiec nie ma co panikowac [emoji6]
USG przez brzuch zależy też od stopnia otyłości podobno. Na początku to dość długo miałam dopochwowe, zresztą do końca ciąży praktycznie robią dopochwowe bo sprawdzają i mierzą szyję (przynajmniej ja tak miałam bo pierwsza ciąża dość problematyczne).

To ja mam całkiem odwrotnie, nigdy nie byłam u babeczki - ginekolog (no może oprócz mojego dzisiejszego snu [emoji18]). Faceci są naprawdę bardzo delikatni.. to lekarz i jego zawód - postaraj się mysli właśnie na taki tor sprowadzić ;)

Hej Dziewczyny! Nie wiem czy jeszcze czas na dołączenie? Termin mam na 26go czerwca. Na ostatniej wizycie było tętno więc jest ok. W domu mam córeczkę 1 rok i 7 miesięcy[emoji6] jestem że świętokrzyskiego i pracuje (planuje do końca roku) [emoji6]
Jeśli chodźi o chemię to przecież kontakt ze środkami jest krótki i ich nie pijemy wiec nie ma co panikowac [emoji6]
USG przez brzuch zależy też od stopnia otyłości podobno. Na początku to dość długo miałam dopochwowe, zresztą do końca ciąży praktycznie robią dopochwowe bo sprawdzają i mierzą szyję (przynajmniej ja tak miałam bo pierwsza ciąża dość problematyczne).
Witaj :) za późno na dołączenie to tylko z lipcowym terminem, cała reszta jest w porządku :D

Ja wiem już że trafie na faceta, zadowolona nie jestem ale przeżyje, w końcu te usg już będzie przez brzuch :)
Ja tez przezyje no ale jednak...bede to przeżywać cholera wie ile [emoji58][emoji37]
Nie jest glupie. Mam to samo. Nigdy nie bylam i z wlasnej woli nie pojde do faceta.
No ja tak samo, tylko dwa razy ginekolog mnie badal, jak zaczął sie porod i tafilam do pierwszego szpitala i drugi raz jak juz bylo po i gin mnie zszywal...
A tak to nie potrafie sie przemoc [emoji20] nie dosc ze ogolnie nie lubie chodzic do lekarzy, to jeszcze stres bo to tak wazne badania no i na dodatek robione przez faceta..chyba za duzo jak dla mnie na jeden dzien [emoji20]
Ja niestety nie mam wyboru, zapisalam sie i tyle , kto mnie przyjdzie bede wiedzieć dokładnie dopiero w dniu wizyty..a skoro w tym centrum pracuje chyba z 6lekarzy i 2lekarki to watpie zebym miala szczescie trafic na babke [emoji58]

reklama
Na prenatalnych moze byc juz przez brzuch, zalezy jak lekarzowi bedzie latwiej. Czesto prenatalne robia wlasnie tak 50/50 i przez brzuch i przez dopochwowe usgNa jakie sie zdecydowaliscie ?
Na Praena Test. Sa trzy pakiety do wyboru.

Załączniki

• IMG_20181108_132047.jpg
    IMG_20181108_132047.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 75
  • IMG_20181108_132103.jpg
    IMG_20181108_132103.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 74
Do góry