reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

U mnie i Kamili to podejrzewam jest poprostu jakaś fobia, bo mimo że obie wiemy że pobranie krwi to pikuś to jednak panicznie się boimy, w końcu zdarza się nawet omdlenie... Ja osobiście próbowałam się oswoić jakoś, miałam pobrania często to niczego to nie zmieniło
Mam to samo, zawsze mdleje. Wszystkiemu winne moje male cienkie zyly. Oni nie moga mi pobrac, dlubia uglami pod skora i zawsze konczy sie odlotem. Przez strach zamiast badac tarczyce co 3 miesiace, robie to raz w roku. Rozumiem Was dziewczyny.

reklama
Hej dziewczyny. W końcu Was nadrobiłam. Wczoraj nie miałam jakoś czasu. W pracy zamęt straszny, a po pracy byliśmy z córką u laryngologa. 9 listopada będzie miała wycinane migdałki (wszystkie) bardzo się stresuję....

Witam nowe mamusie. Super, że jest nas tak dużo [emoji4]

Ja muszę czekać na kolejną wizytę jeszcze 2 tygodnie buuuu

Rozmiar piersi nie jest istotny jesli chodzi o karmienie...

Dokładnie. Ja mam małe piersi (miseczka B), a córkę karmiłam 2,5 roku [emoji6] chociaż po jakichś 4 tygodniach od porodu wkręciłam sobie do tej mojej łepetyny, że nie mam pokarmu, bo mam miękkie cycki [emoji23] dopiero moja ciotka, która była kiedyś położną sprowadziła mnie "delikatnie" do pionu [emoji23] za co jestem jej wdzięczna, bo gdyby wtedy na mnie tak nie naskoczyła to ja bym się poddała i bym nie karmiła młodej...

Rozmiar piersi nie jest istotny jesli chodzi o karmienie... teraz mam juz trochę wieksze i pelniejsze i ledwo mieszcza sie w moim normalnym staniku, w pierwszej ciazy na poczatku byly takie same rozmiar B, w polowie zrobily sie wieksze i po porodzie byly w rozmiarze D, a karmilam tylko 3msc bo mimo walki tracilam pokarm

Tez karmiłam młoda tylko 3 mc ale to z własnej głupoty bo coś sobie urypalam i nie chciałam :( w tedy przed ciaza miałam rozmiar 75E doszły do 80H i zostały mi 75F teraz kupiłam stanik 80F bo już mi było ciasno [emoji23][emoji23][emoji23]

dziewczyny powiedzialyscie juz w pracy? u mnie juz cala rodzina wie najblizsza i zastanawiam sie kiedy w pracy powiedziec
Ja jeszcze nie. I zastanawiam soe kiedu to zrobic, bo 22 listopada konczy mi sie umowa, wiem że bede miala przedluzona, ale nie wiem kiedy powiedzieć czy przed podpisaniem csy w trakcie czy później. Jakbyscie na moim miejscu zrobiły, pomozecie?

Ja jeszcze nie. I zastanawiam soe kiedu to zrobic, bo 22 listopada konczy mi sie umowa, wiem że bede miala przedluzona, ale nie wiem kiedy powiedzieć czy przed podpisaniem csy w trakcie czy później. Jakbyscie na moim miejscu zrobiły, pomozecie?
To zalezy, jesli szef jest ok to powiedz wczesniej, chyba ze sie obawiasz czy przedluza

reklama
No właśnie myślę ze przedłuża tym bardziej ze jezeli z dzidziusiem bedzie wszystko ok to ja nie chce isc od razu na l4. Pracę mam spokojną a po za tym chcialabym dobrze wprowadzic kogos kto mbie bedzie zastepowal. Firmę prowadzi małżeństwo i wydaje mi sie ze jakos dobrze to przyjma. A jakbym musiala odejsc z dnia na dzien to mysle ze mieliby problem.

Do góry