reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Mnie bolą i są nabrzmiałe, ogólnie mam spory biust i w pierwszej ciąży z pokarmem było ciężko... Mam nadzieję, że teraz bedzię lepiej :happy:także nie martw się kochana ;-) ;)
Ależ ja się wcale nie martwię, dwójkę karmiłam do roku każdą :) przed pierwszą miałam B a potem urosły do D i pokarmu miałam tyle że trójkę bym wykarmiła. Teraz mam E i mam nadzieję, że więcej nie będzie bo już mi się źle śpi :p

Kobietki, a czy czujecie ciągnięcia podbrzusza, pachwinach? Czytałam, że niby to normalne, że rozciąga się wszystko :oo2:
Czasem czuję, zwłaszcza po długim spacerze. Mam już ochotę wrócić do jogi i pływania, ale muszę odzyskać trochę energii.

Cześć dziewczyny!
Zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie kreski co mnie bardzo cieszy. Jestem w 7 tygodniu ciąży - pierwszą wizytę mam w dniu 07.11.2018. A tu widzę, że większość z Was już po pierwszych wizytach i już wyniki robicie. Jak się przygotować do pierwszej wizyty będąc w ciąży. O co pytać itp. itd. Może podpowiecie mi :) byłoby mi miło - a raczej nam :)

Laski przezylam chwile grozy...[emoji27] schodzilam z mlodym ze schodów, on juz sam zawsze chodzi a dzis jakos zle noge postawił i polecial do przodu.. nic mu sie nie stalo na szczęście, nie uderzyl sie w glowe ani nic tylko troche w rękę bo zamortyzowala upadek ale ma tylko zadrapanie na palcu...masakra jak sie wystraszylam...[emoji27][emoji24] a ten wstał jakby nigdy nic i mowi "nic mi sie nie stalo mamusiu, nie przesadzaj"..

Rozmiar piersi a pokarm i jego ilość to całkiem inny temat. Ja miałam piersi spore, po porodzie pod rozmiar D spokojnie i pokarmu było tyle co nic. A obecnie piersi mam takie same tylko bardziej pełne i zaczynają być bolesne, wcześniej były praktycznie takie same jak przed ciąża , obecnie 8+4 i dopiero teraz bolesność się pojawiła

Bo pokarm siedzi w głowie, to kwestia psychiki i treningu, i małymi i dużymi piersiami wykarmi się dzieci. Wystarczy chcieć i pracować nad tym, a to niestety nie jest latwe

Laski przezylam chwile grozy...[emoji27] schodzilam z mlodym ze schodów, on juz sam zawsze chodzi a dzis jakos zle noge postawił i polecial do przodu.. nic mu sie nie stalo na szczęście, nie uderzyl sie w glowe ani nic tylko troche w rękę bo zamortyzowala upadek ale ma tylko zadrapanie na palcu...masakra jak sie wystraszylam...[emoji27][emoji24] a ten wstał jakby nigdy nic i mowi "nic mi sie nie stalo mamusiu, nie przesadzaj"..
O kurcze tez bym sie wystraszyla, dobrze ze nic sie nie stalo:*

reklama
Ja jeszcze nie. I zastanawiam soe kiedu to zrobic, bo 22 listopada konczy mi sie umowa, wiem że bede miala przedluzona, ale nie wiem kiedy powiedzieć czy przed podpisaniem csy w trakcie czy później. Jakbyscie na moim miejscu zrobiły, pomozecie?

Powiedziałabym przed, jeśli ufasz pracodawcy i macie normalne relacje. Tym bardziej, ze maja Ci przedłużyć umowę. Trzeba być fair.

Do góry