reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No tak i to nie jest zabawne ani trochę...
Szczerze...? Porod dla mnie to byl pikus, a wbijanie igly i pobieranie krwi to dla mnie tragedia.
Coś ty u mnie na odwrót było :) poród masakra, a pikuś pobieranie krwi... Może dlatego że często byłam kłuta i się przyzwyczaiłam:) każda z Nas jest inna:) i wyjątkowa

reklama
U mnie i Kamili to podejrzewam jest poprostu jakaś fobia, bo mimo że obie wiemy że pobranie krwi to pikuś to jednak panicznie się boimy, w końcu zdarza się nawet omdlenie... Ja osobiście próbowałam się oswoić jakoś, miałam pobrania często to niczego to nie zmieniło

Hej dziewczyny, jak tam samopoczucie? Ja się czuję mało ciążowo, nawet zapominam o tym. Trochę mnie bolą piersi ale już się przyzwyczaiłam. Słuchajcie czy piersi rosną całą ciąże bo mi się tylko jakby ujedrnily i są pełniejsze, ale rozmiar mam ten sam. Boję się że nie wykarmie dziecka takimi małymi aż strach :no:

Hej dziewczyny, jak tam samopoczucie? Ja się czuję mało ciążowo, nawet zapominam o tym. Trochę mnie bolą piersi ale już się przyzwyczaiłam. Słuchajcie czy piersi rosną całą ciąże bo mi się tylko jakby ujedrnily i są pełniejsze, ale rozmiar mam ten sam. Boję się że nie wykarmie dziecka takimi małymi aż strach :no:
Rozmiar piersi a pokarm i jego ilość to całkiem inny temat. Ja miałam piersi spore, po porodzie pod rozmiar D spokojnie i pokarmu było tyle co nic. A obecnie piersi mam takie same tylko bardziej pełne i zaczynają być bolesne, wcześniej były praktycznie takie same jak przed ciąża , obecnie 8+4 i dopiero teraz bolesność się pojawiła

:biggrin2::biggrin2:aż strach będzie wejść na wagę ;-) ;)
Ja się ważę na bieżąco :) póki co plus dwa i stoi, z czego po 1kg to chyba na każdy cycek :p

Dziewczyny, te ktore juz po wizytach, macie juz zalozona kartę ciazy ?

Dzien dobry[emoji257]
Si. Mialam od razu.

dziewczyny powiedzialyscie juz w pracy? u mnie juz cala rodzina wie najblizsza i zastanawiam sie kiedy w pracy powiedziec
Tak, powiedziałam po pierwszej wizycie. Lubię załatwiać sprawy od razu.

Wiem, ze nie rozumiecie do konca. Ale to czlowiek na wysokiej pozycji, z kontaktami a do tego psychopata. Potrafi nachodzic w domu, sledzic, nekac telefonami,robic zla opinie zebys nie znalazla innej pracy. Byl juz, pozywany o mobbing, molestowanie i gwalt. Myslicie, ze cos mu zrobili? Tylko sie utwierdzil w przekonaniu, ze jest nietykalny. Chce uciec ale musze zrobic to madrze.
Okropne. Mam nadzieję, że uda Ci się szybko i bezstresowo pójść na zwolnienie i twojemu mężowi zmienić pracę.

Ja właśnie jadę na urlop :) ostatni odpoczynek przed świętami.

Mnie bolą i są nabrzmiałe, ogólnie mam spory biust i w pierwszej ciąży z pokarmem było ciężko... Mam nadzieję, że teraz bedzię lepiej :happy:także nie martw się kochana ;-) ;)

Hej dwupaki :) od wczoraj jestem tak senna ze ledwo na oczy patrze :( mi karte ciąży lekarz założył 2tyg temu :) dzisiaj startuje 9 tydzień. Rety jakoś szybko mi uciekły te tygodnie odkąd się dowiedziałam. Podobno na buzi robie się pucka, brzuszek tez mam taki jakby dający do myślenia coś czuje ze szybko będzie widać

reklama
Rozmiar piersi nie jest istotny jesli chodzi o karmienie... teraz mam juz trochę wieksze i pelniejsze i ledwo mieszcza sie w moim normalnym staniku, w pierwszej ciazy na poczatku byly takie same rozmiar B, w polowie zrobily sie wieksze i po porodzie byly w rozmiarze D, a karmilam tylko 3msc bo mimo walki tracilam pokarm

Do góry