reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Tez ostatnio w duzej mierze rezygnuje z mięsa bo mi jakos nie smakuje.
Dobra synek spi to skoncze tego hashtaga :) srednia ta ksiazka w sumie dla mnie myslalam, ze bedzie lepsza
Ja czuję przesyt Mrozem. Fajnie facet piszę...ale jakoś robi się w końcu nudno. A Hashtag też średnio mi podszedł, tak samo jak "Czarna Madonna". Chyba seria "Parabellum" była najlepsza.
Jak lubisz kryminały to polecam Puzyńska...nie wiem dlaczego dopiero niedawno ją odkryłam. 9 tomów przeczytałam w ciągu 3tyg tak mnie wciagnęło. Lubię czytać kryminały seriami...zwłaszcza skandynawskie, mają w sobie "to coś".

A ja z innej beczki: mam wybrać i kupić prezent na święta dla siebie i tz od rodziców. Zastanawiam się nad blenderem, czy któraś używała przy dziecku...? Jeśli tak to lepiej wybrać ręczny czy kielichowy?
Kielichowy na pewno przydałby mi się teraz do smoothie i innych koktajli, ale może później będzie niepraktyczny?

Ja przy dziecku nie używałam ale dla siebie i męża. Wcześniej do wszystkiego używałam ręcznego, czyli żeby zmiksować sobie warzywa w garnku na zupę krem, koktajle, musy. Teraz mam kielichowy który mam do robota planetarnego i jest super do koktajli. Jeżeli robisz koktajle/smoothie w dużej ilości tak jak ja prawie codziennie to kielichowy jest super bo o wiele lepiej rozdrabnia + mogę wrzucić np. mrożone truskawki i też pięknie rozdrabnia. No ale zupy z nim raczej nie zblendujesz, w sensie że raczej nie będzie Ci się chciało wlewać zupy do kielicha żeby zblendować i z powrotem do gara :D

Ja czuję przesyt Mrozem. Fajnie facet piszę...ale jakoś robi się w końcu nudno. A Hashtag też średnio mi podszedł, tak samo jak "Czarna Madonna". Chyba seria "Parabellum" była najlepsza.
Jak lubisz kryminały to polecam Puzyńska...nie wiem dlaczego dopiero niedawno ją odkryłam. 9 tomów przeczytałam w ciągu 3tyg tak mnie wciagnęło. Lubię czytać kryminały seriami...zwłaszcza skandynawskie, mają w sobie "to coś".
Ja dopiero ostatnio odkryłam, ze kryminaly sa fajne :)
Mroza pierwsza książkę czytam i na poczatku fajna mi się wydawala ale jakoś orzy końcówce juz takie nudne.
Musze zobaczyc ta Puzynska :) ja lubie generalbie polskie ksiazki bo tak fajnie mi sie wbic w klimat. Majgorsze jest to, ze ja czytam ksiazki a nie pamietam tytulow i autorów. Po okladkach poznaje czy czytalam wiec nawet ciezko cos mi polecic

Mroza pierwsza książkę czytam i na poczatku fajna mi się wydawala ale jakoś orzy końcówce juz takie nudne.
Musze zobaczyc ta Puzynska :) ja lubie generalbie polskie ksiazki bo tak fajnie mi sie wbic w klimat. Majgorsze jest to, ze ja czytam ksiazki a nie pamietam tytulow i autorów. Po okladkach poznaje czy czytalam wiec nawet ciezko cos mi polecic
Puzyńska powinna Ci się spodobać...akcja tu i teraz, ograniczona ilość bohaterów i fajnie nakreslone portrety psychologiczne (trochę jak u mistrzyni Agathy Christie), dopieszczone wątki (nie tylko główny, ale poboczne też). Polecam :-)

Polecam kryminały Magddy Stachula. Na razie napisala trzy Idealna, Trzecia i w Pułapce.

Ja przy dziecku nie używałam ale dla siebie i męża. Wcześniej do wszystkiego używałam ręcznego, czyli żeby zmiksować sobie warzywa w garnku na zupę krem, koktajle, musy. Teraz mam kielichowy który mam do robota planetarnego i jest super do koktajli. Jeżeli robisz koktajle/smoothie w dużej ilości tak jak ja prawie codziennie to kielichowy jest super bo o wiele lepiej rozdrabnia + mogę wrzucić np. mrożone truskawki i też pięknie rozdrabnia. No ale zupy z nim raczej nie zblendujesz, w sensie że raczej nie będzie Ci się chciało wlewać zupy do kielicha żeby zblendować i z powrotem do gara :D
Ja z kolei mam ręczny i jak dla mnie jest super funkcjonalny bo zupę blenduję w garnku. Wystarczy kupić dużą moc, a i z mrożonkami sobie poradzi. [emoji6]

Ja mam wręcz przeciwnie, ciągle mi zimno [emoji39][emoji39][emoji39]
Mi tez [emoji52]
Boże, ale mam poranek dziewczyny..
Podjechałam pod przedszkole z młodym, wysiadam z auta i co? I poleciała mi żywa krew i to wcale nie tak mało..
Na 10 mam usg u swojego lekarza..
Masakra. Jestem przerażona.
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Polecam kryminały Magddy Stachula. Na razie napisala trzy Idealna, Trzecia i w Pułapce.
Tez polecam jej ksiazki[emoji4] Idealna i Trzecia sa swietne [emoji4] W pulapce jakos mnie nie porwała [emoji52]

Jestem, zyje, wróciłam [emoji57] tylko reka dosc porzadnie boli [emoji52]
Ale sie wymarzlam [emoji52] wróciłam na nogach bo nie chcialam zeby tz mlodego tak ciagal co chwile [emoji57]
Kolo 15/16 beda wyniki.... juz sie boje i pewnie bede kazala tz sprawdzić [emoji52]

reklama
Boże, ale mam poranek dziewczyny..
Podjechałam pod przedszkole z młodym, wysiadam z auta i co? I poleciała mi żywa krew i to wcale nie tak mało..
Na 10 mam usg u swojego lekarza..
Masakra. Jestem przerażona.
Rany, co za passa ostatnio z tym krwawieniem! Trzymam kciuki za Was! Daj znać koniecznie!
Ja teraz za każdym razem boję się iść siku że będzie znowu krew :/

Do góry