reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Lepiej sprawdź u lekarza co to było, zwłaszcza jeśli wcześniej miałaś problemy.

O wow! Ja mialam malutki w obu ciążach, ale dziewczyny też urodziły się nieduże.

Nieźle! Ja swój jeszcze spokojnie ukryje, mimo ciążowych spodni :D

Szybko! Chociaż ja też już zaczynam powoli myśleć nad kupnem różnych rzeczy.
Wczoraj kupiłam pierwsze ubranka :D rany, jakie to malutkie! Zobacz załącznik 917537
Ale ja uwielbiam pajace :D zawsze mówię jeden ciuch i dzieciak cały ubrany ;)

reklama
Mi sie strasznie podoba to ze będziemy rodzic w takim czasie ze w sumie w wiekszosci bedzie mozna dziecia ubrac w pamper+body albo i sam pampers [emoji12]
Moj młody jest z maja i do konca sierpnia prawie ze codziennie w bodach albo samym pampersie byl [emoji12]

[QUOTE

Właśnie dziewuszki doradźcie te które już mają dzieciaczki, jakie rozmiary kupować. Ja jestem zielona!
Ja juz mam ciuszkow sporo od 50 do 74 takie uniwersalne w większości, pozniej to juz raczej same chłopięce.

Mysle ze tak standardowo mozna zaczac od 56, a jesli dzidzia na usg bedzie wychodzila mniejsza lub większą no to wtedy bedzie mozna dokupic [emoji6]
Moj młody byl malutki wiec w tych ciuszkach w rozmiarze 50 na poczatku sie topil wiec jesli teraz dzidzia znów bedzie wychodzila malutka to zaopatrze sie tez w te mniejsze rozmiary na wszelki wypadek [emoji6]

Ja z synem ubrań z rozmiaru 50 w ogóle nie użyłam, były ciasne, polecam od 56 zacząć, chyba że lekarz przewidzi wagę poniżej powiedzmy 3kg wtedy można parę sztuk na 50 mieć. Ogólnie rozmiar 56 był u nas dobry przez ledwo miesiąc potem już 62, dlatego z tych maleńkich rozmiarów nie ma co szaleć z ilością bo dziecko tego nie obnosi :)

O i ja wizytuję w czwartek [emoji4]
To będzie 12 +1 wg Om i badania prenatalne. Ciekawe czy dzidziulek ujawni swoją płeć [emoji7]
Jutro jadę na badania i zaczynam się stresować [emoji39] badania na czczo, a ja muszę cokolwiek zjeść rano, bo mam mdłości [emoji30] a jeszcze jak będę musiała czekać w kolejce to nie wiem jak dam radę.

Chyba idziemy takim samym rytmem? ;) na kiedy masz termin? :)

reklama
Do góry