reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Lepiej sprawdź u lekarza co to było, zwłaszcza jeśli wcześniej miałaś problemy.

O wow! Ja mialam malutki w obu ciążach, ale dziewczyny też urodziły się nieduże.

Nieźle! Ja swój jeszcze spokojnie ukryje, mimo ciążowych spodni :D

Szybko! Chociaż ja też już zaczynam powoli myśleć nad kupnem różnych rzeczy.
Wczoraj kupiłam pierwsze ubranka :D rany, jakie to malutkie! Zobacz załącznik 917537
Ale ja uwielbiam pajace :D zawsze mówię jeden ciuch i dzieciak cały ubrany ;)

reklama
Mi sie strasznie podoba to ze będziemy rodzic w takim czasie ze w sumie w wiekszosci bedzie mozna dziecia ubrac w pamper+body albo i sam pampers [emoji12]
Moj młody jest z maja i do konca sierpnia prawie ze codziennie w bodach albo samym pampersie byl [emoji12]

[QUOTE

Właśnie dziewuszki doradźcie te które już mają dzieciaczki, jakie rozmiary kupować. Ja jestem zielona!
Ja juz mam ciuszkow sporo od 50 do 74 takie uniwersalne w większości, pozniej to juz raczej same chłopięce.

Mysle ze tak standardowo mozna zaczac od 56, a jesli dzidzia na usg bedzie wychodzila mniejsza lub większą no to wtedy bedzie mozna dokupic [emoji6]
Moj młody byl malutki wiec w tych ciuszkach w rozmiarze 50 na poczatku sie topil wiec jesli teraz dzidzia znów bedzie wychodzila malutka to zaopatrze sie tez w te mniejsze rozmiary na wszelki wypadek [emoji6]

Ja z synem ubrań z rozmiaru 50 w ogóle nie użyłam, były ciasne, polecam od 56 zacząć, chyba że lekarz przewidzi wagę poniżej powiedzmy 3kg wtedy można parę sztuk na 50 mieć. Ogólnie rozmiar 56 był u nas dobry przez ledwo miesiąc potem już 62, dlatego z tych maleńkich rozmiarów nie ma co szaleć z ilością bo dziecko tego nie obnosi :)

O i ja wizytuję w czwartek [emoji4]
To będzie 12 +1 wg Om i badania prenatalne. Ciekawe czy dzidziulek ujawni swoją płeć [emoji7]
Jutro jadę na badania i zaczynam się stresować [emoji39] badania na czczo, a ja muszę cokolwiek zjeść rano, bo mam mdłości [emoji30] a jeszcze jak będę musiała czekać w kolejce to nie wiem jak dam radę.

Chyba idziemy takim samym rytmem? ;) na kiedy masz termin? :)

reklama
Do góry