reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Czesc dziewczyny. Malo sie odzywam bo u mnie rewolucja. Oczywiscie po krzywej i wynikach mam to cholerstwo. Witaj cukrzyco dawno Cie nie bylo[emoji26][emoji26][emoji26]
Wczoraj mialam wizyte i niestety doszlo nadcisnienie, dostalam dopegyt 1 tabletka dziennie narazie. A zeby tego bylo malo żelazo spadlo mi maksymalnie. W wynikach mam 9g/dl a anemia zaczyna sie juz od 11.Masakra. Moja gin dala mi skierowanie do szpitala na obserwacje, chce mi tam porobic wszystkie badania na bierzaco i obserwowac conajmniej 3 dni. Normalnie az mnie skręca. Odwlekłam ze ide dopiero w pon. Wiem ze to tylko obserwacja ale i tak mam doła i ciesze sie ze jest taka dokladna i zapobiegawcza ale szpital zawsze mnie przerażał. I pewnie położą mnie na patologii ciazy a tam sie naslucham ze ho ho. I to mnie przeraża. Dupiato normalnie. Chodze i mysle tylko o tym.
Dobra koniec narzekania a jak tam u was dziewczyny? Dobrze sie czujecie? Nic nie dolega. Jakie plany na weekend. Ja mam zamiar nic nie robic, mam gdzies, bede sie obijac do woli.
Współczuję, ale lepiej położyć się wcześniej i pozniej mieć spokoj. Trzymam kciuki za szybki powrot do domku.

Sent from my LG-M200 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Wlaśnie odebrałam wyniki krzywej:) jestem przeszczesliwa, że wszystko ok:) mąż zaprosił na randkę dzieci sprzedane na wieczór:) piękny dzisiaj dzień:) gratuluję wszystkim nowym mamusią i wysyłam pozytywną energię tym z gorszym samopoczuciem:)
IMG_20181116_121214.jpeg

Załączniki

• IMG_20181116_121214.jpeg
    IMG_20181116_121214.jpeg
    45,4 KB · Wyświetleń: 246
Wlaśnie odebrałam wyniki krzywej:) jestem przeszczesliwa, że wszystko ok:) mąż zaprosił na randkę dzieci sprzedane na wieczór:) piękny dzisiaj dzień:) gratuluję wszystkim nowym mamusią i wysyłam pozytywną energię tym z gorszym samopoczuciem:)Zobacz załącznik 917023
no piekne wyniki:)

dziewczyny w którym tygodnie wy robicie te glukoze? u mnie dopiero lekarka zleci kolo 20 tygodnia

Czesc dziewczyny. Malo sie odzywam bo u mnie rewolucja. Oczywiscie po krzywej i wynikach mam to cholerstwo. Witaj cukrzyco dawno Cie nie bylo[emoji26][emoji26][emoji26]
Wczoraj mialam wizyte i niestety doszlo nadcisnienie, dostalam dopegyt 1 tabletka dziennie narazie. A zeby tego bylo malo żelazo spadlo mi maksymalnie. W wynikach mam 9g/dl a anemia zaczyna sie juz od 11.Masakra. Moja gin dala mi skierowanie do szpitala na obserwacje, chce mi tam porobic wszystkie badania na bierzaco i obserwowac conajmniej 3 dni. Normalnie az mnie skręca. Odwlekłam ze ide dopiero w pon. Wiem ze to tylko obserwacja ale i tak mam doła i ciesze sie ze jest taka dokladna i zapobiegawcza ale szpital zawsze mnie przerażał. I pewnie położą mnie na patologii ciazy a tam sie naslucham ze ho ho. I to mnie przeraża. Dupiato normalnie. Chodze i mysle tylko o tym.
Dobra koniec narzekania a jak tam u was dziewczyny? Dobrze sie czujecie? Nic nie dolega. Jakie plany na weekend. Ja mam zamiar nic nie robic, mam gdzies, bede sie obijac do woli.

Oj biedna:(((( cukrzyca na szczęście jest do opanowania, ale obyś tej anemii i nad istnienia dodatkowo nie miała. Obserwacja obowiązkowa:)
Na weekend trochę sprzątania, 30 urodziny siostry, zakupy jakieś większe i obijanie się :)))

no piekne wyniki:)

dziewczyny w którym tygodnie wy robicie te glukoze? u mnie dopiero lekarka zleci kolo 20 tygodnia
Ja robie pod koniec miesiaca. Ale to dlatego ze glukoze na czczo mialam za wysoka, reszta dziewczyn ktore maja zlecenie na krzywa juz teraz to tez z tego powodu.
Reszta szczesciar Bedzie robic zapewne po 20 tc [emoji6]

Hej dziewczyny! Zaglądam tu co jakiś czas ale nie mam czasu pisać na bieżąco.
Poza tym mam ostatnio podły nastrój, po pracy padam na twarz i nie mam na nic siły :( staram się chociaż podczas lunchu iść na krótki spacer, ale to tyle. Poza tym nie wiem czy mam lecieć za dwa tygodnie na otwarcie expo czy nie wiąże się to z calodniowym chodzeniem dwa dni a poza tym wczesny lot i stres. Zaraz zaczynam 12 tydzień.

@Agatki myślę, że to może być bardzo trudne przeżycie, ale sama musisz ocenić jak się czujesz. Nie zmuszaj się.

@Ces kurcze, ale Cię dopadło! Trzy dni szybko miną, chociaż nie zazdroszczę leżenia na patologii Też to miałam w drugiej ciąży niestety.

Witam nowe dziewczyny i wszystkim gratuluję dużych już dzidziusiów :)

Ja dzisiaj byłam u dentysty, wszystko super na szczęście. Po pracy jadę za to do okulisty, też kontrola.
Za to jutro jadę do fryzjera, muszę sobie poprawić humor jakoś.
Ciągle zamartwiam się finansami :/

A Ty pracujesz na własnej działalności? Akurat z tymi finansami to myśle, ze każda z nas od czasy do czasu dopada takie zamartwianie się. Z tego co piszesz musisz mieć bardzo intensywna prace, ale brzmi ciekawie:)))

reklama
Do góry