Madelaine701
Fanka BB :)
A kiedy to się mniej więcej ustala?Ja miałam na 13.06 z OM, a z USG ciąża starsza i na 09.06. Ja myślę że i tak urodzie w maju, jestem ciekawa jak mi cesarkę ustalą
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kiedy to się mniej więcej ustala?Ja miałam na 13.06 z OM, a z USG ciąża starsza i na 09.06. Ja myślę że i tak urodzie w maju, jestem ciekawa jak mi cesarkę ustalą
U mnie pewna bo ja jestem po 2 operacjach kręgosłupa i mam kwalifikację tylko do cesarki, ale nie mam pojęcia kiedy ustala się termin.A u Ciebie cesarka to już pewna? Będziesz państwowo czy prywatnie? Prywatnie to chyba tak ok 2 tyg przed terminem z om ustalają.
Ja juz po wizycie
Jestem zachwycona moim lekarzem. Ma calkiem inne podejscie niz poprzedni. Zrobil mi usg mimo ze mialam tydzien temu.
Na prenatalne jestem umowiona za za dwa tygodnie. Kazal mi sie zastanowic czy chce test pappa.
No i oczywisice skierowanie na krzywa i wizyta u diabetologa
Natomiast ja nie wyobrażam sobie rodzic sn. Jeśli poprzednie cc nie będzie wskazaniem do kolejnej to będę musiała iść prywatnie.Ja mam nadzieje ze u mnie nie bedzie zadnych komplikacji ani wskazan do cc bo nie wyobrażam sobie miec cc...
A kiedy mialas cc ? Z jakichs wskazan czy skonczylo sie cc po probie sn ?Natomiast ja nie wyobrażam sobie rodzic sn. Jeśli poprzednie cc nie będzie wskazaniem do kolejnej to będę musiała iść prywatnie.
Ja też. Cholernie bym sie bała cc. Chociaz nie ma reguly niektore dziewczyny smigaja po cc na drugi dzien a inne z bolu wytrzymac nie moga. Po pierwszym porodzie mialam na sali dziewczyny z tej drugiek kategorii i niestety jak ja już wszystko byłam w stanie przy sobie i dziecku zrobić one potrzebowaly jeszcze pomocy no i cierpialy bardzoJa mam nadzieje ze u mnie nie bedzie zadnych komplikacji ani wskazan do cc bo nie wyobrażam sobie miec cc...
Ja też USG bez pappa, chyba, ze coś wyjdzie to bedzie mnie dalej kierować. Jeśli będziesz miała dalej takie TSH dostaniesz euthyrox i szybko się unormujeMój na każdej wizycie robi nam usg i wszystko opowiada tak fajnie gdzie co jest. Ostatnio słyszeliśmy już bicie serduszka. Ja mam na 3 grudnia prenatalne, bez pappa bo stwierdził że nie ma na razie potrzeby i z racji mojego wieku też nie jestem w grupie podwyższonego ryzyka. Gdyby ewentualnie coś go zaniepokoiło na usg (odpukać) to wtedy... Ja robiłam ostatnio badania brakujące w tym krzywą cukrową, tsh wyszło mi troszkę podwyższone bo 2,58 i mam powtórzyć na następna wizytę
No wlasnie ja wiem ze jedne moga po cc lepiej sie czuc niz niektore po sn i odwrotnie...Ja też. Cholernie bym sie bała cc. Chociaz nie ma reguly niektore dziewczyny smigaja po cc na drugi dzien a inne z bolu wytrzymac nie moga. Po pierwszym porodzie mialam na sali dziewczyny z tej drugiek kategorii i niestety jak ja już wszystko byłam w stanie przy sobie i dziecku zrobić one potrzebowaly jeszcze pomocy no i cierpialy bardzo