Natinka1989
Fanka BB :)
Daj znac co Ci powiedziałJutro o 15.00 mam drugą wizytę u ginekologa i pewnie wtedy się dowiem, bo będzie interpretować wyniki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Daj znac co Ci powiedziałJutro o 15.00 mam drugą wizytę u ginekologa i pewnie wtedy się dowiem, bo będzie interpretować wyniki.
Ja jestem z Rybnika moja lekarka mi właśnie o tym mówiła . Będziesz się zapisywała na te z dotacji?Dziewczyny wiecie ze w niektorych województwach np w śląskim badania prenatalne ( | i || trymestru) mozna miec darmowo, bez jakichkolwiek wskazan medycznych, moga z tego skorzystać kobiety ponizej 35rz (bo potem sa refundowane przez nfz). Program jest realizowany z funduszy UE. Właśnie czytam na ten temat. Bo w grudniu najprawdopodobniej bedziemy sie przeprowadzać na śląsk wiec dobrze wiedziec ze i polowkowe można zrobić bez konretnego skierowania na nie
Raczej tak, bede sie tam przeprowadzac, i nie wiem czy lekarz ktorego wybiore na dalsze prowadzenie ciazy bedzie jak moja obecna gin i wypisze skierowanie na te badanie. Wiadomo ze to tylko kilka stow ale skoro mozna skorzystac z tego darmowo to zamierzam, musle juz nad tym zeby zapisać sie chyba w Żorach. No chyba ze wyjdzie mi stwierdzona cukrzyca (narazie przez jej podejrzenie dostałam skierowanie na te pierwsze) to i tak raczej bede miec skierowanie zeby zrobic na nfz.Ja jestem z Rybnika moja lekarka mi właśnie o tym mówiła . Będziesz się zapisywała na te z dotacji?
Fajnie. Wprawdzie jestem teraz z Pomorza, ale mieszkałam 13lat na Śląsku ;-)Dziewczyny wiecie ze w niektorych województwach np w śląskim badania prenatalne ( | i || trymestru) mozna miec darmowo, bez jakichkolwiek wskazan medycznych, moga z tego skorzystać kobiety ponizej 35rz (bo potem sa refundowane przez nfz). Program jest realizowany z funduszy UE. Właśnie czytam na ten temat. Bo w grudniu najprawdopodobniej bedziemy sie przeprowadzać na śląsk wiec dobrze wiedziec ze i polowkowe można zrobić bez konretnego skierowania na nie
Ja właśnie dzwoniłam do Katowic i Pani zapisała mnie na 3grudnia, zawsze to pare stówek do przodu tutaj są wytyczne:Raczej tak, bede sie tam przeprowadzac, i nie wiem czy lekarz ktorego wybiore na dalsze prowadzenie ciazy bedzie jak moja obecna gin i wypisze skierowanie na te badanie. Wiadomo ze to tylko kilka stow ale skoro mozna skorzystac z tego darmowo to zamierzam, musle juz nad tym zeby zapisać sie chyba w Żorach. No chyba ze wyjdzie mi stwierdzona cukrzyca (narazie przez jej podejrzenie dostałam skierowanie na te pierwsze) to i tak raczej bede miec skierowanie zeby zrobic na nfz.
A do jakiego miasta się przeprowadzasz? Wybrałaś jiz lekarza?Raczej tak, bede sie tam przeprowadzac, i nie wiem czy lekarz ktorego wybiore na dalsze prowadzenie ciazy bedzie jak moja obecna gin i wypisze skierowanie na te badanie. Wiadomo ze to tylko kilka stow ale skoro mozna skorzystac z tego darmowo to zamierzam, musle juz nad tym zeby zapisać sie chyba w Żorach. No chyba ze wyjdzie mi stwierdzona cukrzyca (narazie przez jej podejrzenie dostałam skierowanie na te pierwsze) to i tak raczej bede miec skierowanie zeby zrobic na nfz.
Fajnie mysle ze warto skorzystać.Dziewczyny wiecie ze w niektorych województwach np w śląskim badania prenatalne ( | i || trymestru) mozna miec darmowo, bez jakichkolwiek wskazan medycznych, moga z tego skorzystać kobiety ponizej 35rz (bo potem sa refundowane przez nfz). Program jest realizowany z funduszy UE. Właśnie czytam na ten temat. Bo w grudniu najprawdopodobniej bedziemy sie przeprowadzać na śląsk wiec dobrze wiedziec ze i polowkowe można zrobić bez konretnego skierowania na nie
Powiem ci ze jeszcze nic nie wiem [emoji23] wszystko jest takie chaotyczne i niepewne ze nie wiem jeszcze gdzie dokladnie ale pewnie w okolice Rybnik-Racibórz. Jeszcze sie nie orientowalam jacy lekarze w tamtych okolicach przyjmuja z pzu wiec nie wiem kogo wybioręA do jakiego miasta się przeprowadzasz? Wybrałaś jiz lekarza?
W Rybniku jest masa ginekologów wiec pewnie będziesz miała spory wybórPowiem ci ze jeszcze nic nie wiem [emoji23] wszystko jest takie chaotyczne i niepewne ze nie wiem jeszcze gdzie dokladnie ale pewnie w okolice Rybnik-Racibórz. Jeszcze sie nie orientowalam jacy lekarze w tamtych okolicach przyjmuja z pzu wiec nie wiem kogo wybiorę