reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Jedna dziennie ok, ale pod koniec nie zaleca się , bo może hamowac skurcze porofowe
Link do: Melisa w ciąży – czy można ją pić bez obaw? Czy nie szkodzi dziecku? | TVN Zdrowie
Na szkole rodzenia przy pierwszej ciąży położna nam mówiła, że jeśli to nie porodowe skurcze to się wycisnąć, a jeśli to porodowe to się wyregulują, zalecala kąpiel i melise jeśli się zaczną skurcze i nie będzie pewności czy to już .

Moje maleństwo już 3 raz zmienia termin [emoji24]
Zróbcie badania i wtedy zdecydujecie czy i kiedy powrócić do starań

Z jednej strony mam już dosyć a z drugiej myślę że się nie poddamy i dołączę jako mama 2019 ale nie czerwcowa ....
Potrzebujesz na pewno czasu, może jakiś urlop we dwoje, żeby odpocząć po tym wszystkim? Gdzieś w ciepłe kraje....

Hmmm pycha . Tylko nie mam tutaj chrzanu[emoji17]
Nie macie polskich sklepów, żeby np taki w sloiczku kupić?

Jestem padnięta idę chyba spać, bo mi oczy lecą.. .
Dobrej nocy babeczki

My miałyśmy przyjemny wieczór, pojechałyśmy do znajomych, którzy mają córeczkę w wieku mojej. Zjedliśmy razem kolację, córcia zasnęła mi w drodze powrotnej, w domu tylko szybko w piżamkę i tak oto mam wolny wieczór :) Zaraz kończę ogarnianie domu i siadam do pracy.
Jutro o 9:15 wizyta, trochę się stresuję bo jeszcze poranna logistyka nas czeka - ponieważ młoda chora i nie chodzi do żłobka, mąż na wyjeździe, a wykruszyła mi się sąsiadka, która miała zostać z małą to podjedzie pod przychodnię moja koleżanka z pracy, żeby zająć się Julką. Obłęd, ale tak się nakręciłam na tą wizytę, że nie chciałam przekładać nawet gdybym miała z małą do gabinetu iść :)

Na szkole rodzenia przy pierwszej ciąży położna nam mówiła, że jeśli to nie porodowe skurcze to się wycisnąć, a jeśli to porodowe to się wyregulują, zalecala kąpiel i melise jeśli się zaczną skurcze i nie będzie pewności czy to już .

Zróbcie badania i wtedy zdecydujecie czy i kiedy powrócić do starań

Potrzebujesz na pewno czasu, może jakiś urlop we dwoje, żeby odpocząć po tym wszystkim? Gdzieś w ciepłe kraje....

Nie macie polskich sklepów, żeby np taki w sloiczku kupić?

Jestem padnięta idę chyba spać, bo mi oczy lecą.. .
Dobrej nocy babeczki
Wiesz ja na Korsyce mieszkam dokładnie . We Francji na kontynencie wiem że są sklepy. Natomiast tu na wyspie nie ma właśnie

Melduje sie na pokladzie. Leze juz w lozku, gromada śpi, chwila oddechu. Dziewczyny ja mam jutro krzywą i boje sie jak cholera..... Na kolacje zjadlam salate zieloną z rzodkiewką i jogurtem naturalnym. I mnie cholera mdli. Ja nie wiem co mi sie dzieje moze to z nerwow.
@asiakkk94 glowa do gory Twoje aniolki nad Toba czuwaja. Poprostu maja w stosunku co do Ciebie wielki plan. I jeszcze to nie byl ten czas. Bede czekac na dzien kiedy tu wpadniesz i napiszesz dziewczyny "mamy to" i wszystko jest ok.
Dziewczyny piszecie o jedzeniu a mnie mdli ale przeczytalam szprotki i na jezyku czuje juz smak, masakra jak żyć ja sie pytam.
Z innej beczki ktoraś mamuska jutro wizytuje?

Melduje sie na pokladzie. Leze juz w lozku, gromada śpi, chwila oddechu. Dziewczyny ja mam jutro krzywą i boje sie jak cholera..... Na kolacje zjadlam salate zieloną z rzodkiewką i jogurtem naturalnym. I mnie cholera mdli. Ja nie wiem co mi sie dzieje moze to z nerwow.
@asiakkk94 glowa do gory Twoje aniolki nad Toba czuwaja. Poprostu maja w stosunku co do Ciebie wielki plan. I jeszcze to nie byl ten czas. Bede czekac na dzien kiedy tu wpadniesz i napiszesz dziewczyny "mamy to" i wszystko jest ok.
Dziewczyny piszecie o jedzeniu a mnie mdli ale przeczytalam szprotki i na jezyku czuje juz smak, masakra jak żyć ja sie pytam.
Jaaaaa [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

A ti ti robaczku. Kciuki zacisniete[emoji4][emoji4] Dobrze sie czujesz? Nic nie dolega ?
Dzięki. Czuje sie ogólnie dobrze, ale zjadlabym konia z kopytami. Chociaz nie powinnam tego chyba pisać, bo tyle z was ma ciagle mdłości [emoji19][emoji19][emoji19] no i jestem mega slaba. Nawet teraz zamiast jak człowiek polozyc sie do łóżka to musialam godzine zdrzemnąć sie na kanapie [emoji6]

Ja mam wizytę :)

reklama
Do góry