reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Jedna dziennie ok, ale pod koniec nie zaleca się , bo może hamowac skurcze porofowe
Link do: Melisa w ciąży – czy można ją pić bez obaw? Czy nie szkodzi dziecku? | TVN Zdrowie
Na szkole rodzenia przy pierwszej ciąży położna nam mówiła, że jeśli to nie porodowe skurcze to się wycisnąć, a jeśli to porodowe to się wyregulują, zalecala kąpiel i melise jeśli się zaczną skurcze i nie będzie pewności czy to już .

Moje maleństwo już 3 raz zmienia termin [emoji24]
Zróbcie badania i wtedy zdecydujecie czy i kiedy powrócić do starań

Z jednej strony mam już dosyć a z drugiej myślę że się nie poddamy i dołączę jako mama 2019 ale nie czerwcowa ....
Potrzebujesz na pewno czasu, może jakiś urlop we dwoje, żeby odpocząć po tym wszystkim? Gdzieś w ciepłe kraje....

Hmmm pycha . Tylko nie mam tutaj chrzanu[emoji17]
Nie macie polskich sklepów, żeby np taki w sloiczku kupić?

Jestem padnięta idę chyba spać, bo mi oczy lecą.. .
Dobrej nocy babeczki

My miałyśmy przyjemny wieczór, pojechałyśmy do znajomych, którzy mają córeczkę w wieku mojej. Zjedliśmy razem kolację, córcia zasnęła mi w drodze powrotnej, w domu tylko szybko w piżamkę i tak oto mam wolny wieczór :) Zaraz kończę ogarnianie domu i siadam do pracy.
Jutro o 9:15 wizyta, trochę się stresuję bo jeszcze poranna logistyka nas czeka - ponieważ młoda chora i nie chodzi do żłobka, mąż na wyjeździe, a wykruszyła mi się sąsiadka, która miała zostać z małą to podjedzie pod przychodnię moja koleżanka z pracy, żeby zająć się Julką. Obłęd, ale tak się nakręciłam na tą wizytę, że nie chciałam przekładać nawet gdybym miała z małą do gabinetu iść :)

Na szkole rodzenia przy pierwszej ciąży położna nam mówiła, że jeśli to nie porodowe skurcze to się wycisnąć, a jeśli to porodowe to się wyregulują, zalecala kąpiel i melise jeśli się zaczną skurcze i nie będzie pewności czy to już .

Zróbcie badania i wtedy zdecydujecie czy i kiedy powrócić do starań

Potrzebujesz na pewno czasu, może jakiś urlop we dwoje, żeby odpocząć po tym wszystkim? Gdzieś w ciepłe kraje....

Nie macie polskich sklepów, żeby np taki w sloiczku kupić?

Jestem padnięta idę chyba spać, bo mi oczy lecą.. .
Dobrej nocy babeczki
Wiesz ja na Korsyce mieszkam dokładnie . We Francji na kontynencie wiem że są sklepy. Natomiast tu na wyspie nie ma właśnie

Melduje sie na pokladzie. Leze juz w lozku, gromada śpi, chwila oddechu. Dziewczyny ja mam jutro krzywą i boje sie jak cholera..... Na kolacje zjadlam salate zieloną z rzodkiewką i jogurtem naturalnym. I mnie cholera mdli. Ja nie wiem co mi sie dzieje moze to z nerwow.
@asiakkk94 glowa do gory Twoje aniolki nad Toba czuwaja. Poprostu maja w stosunku co do Ciebie wielki plan. I jeszcze to nie byl ten czas. Bede czekac na dzien kiedy tu wpadniesz i napiszesz dziewczyny "mamy to" i wszystko jest ok.
Dziewczyny piszecie o jedzeniu a mnie mdli ale przeczytalam szprotki i na jezyku czuje juz smak, masakra jak żyć ja sie pytam.
Z innej beczki ktoraś mamuska jutro wizytuje?

Melduje sie na pokladzie. Leze juz w lozku, gromada śpi, chwila oddechu. Dziewczyny ja mam jutro krzywą i boje sie jak cholera..... Na kolacje zjadlam salate zieloną z rzodkiewką i jogurtem naturalnym. I mnie cholera mdli. Ja nie wiem co mi sie dzieje moze to z nerwow.
@asiakkk94 glowa do gory Twoje aniolki nad Toba czuwaja. Poprostu maja w stosunku co do Ciebie wielki plan. I jeszcze to nie byl ten czas. Bede czekac na dzien kiedy tu wpadniesz i napiszesz dziewczyny "mamy to" i wszystko jest ok.
Dziewczyny piszecie o jedzeniu a mnie mdli ale przeczytalam szprotki i na jezyku czuje juz smak, masakra jak żyć ja sie pytam.
Jaaaaa [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

A ti ti robaczku. Kciuki zacisniete[emoji4][emoji4] Dobrze sie czujesz? Nic nie dolega ?
Dzięki. Czuje sie ogólnie dobrze, ale zjadlabym konia z kopytami. Chociaz nie powinnam tego chyba pisać, bo tyle z was ma ciagle mdłości [emoji19][emoji19][emoji19] no i jestem mega slaba. Nawet teraz zamiast jak człowiek polozyc sie do łóżka to musialam godzine zdrzemnąć sie na kanapie [emoji6]

Ja mam wizytę :)

reklama
Do góry