reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Do ilu jest norma? Twój wynik to już cukrzyca ciążowa? Jak się to leczy? Tabletki?

Z kawą Cię rozumiem. Ja od kilku tygodni nie mam zupełnie ochoty i na samą myśl mi niedobrze, a wcześniej piłam po dwie dziennie i aż mnie ssało.

Weszłam na wagę. 50,6 :( To jakieś -2. Do 12 tygodnia, jak tak dalek pójdzie, będę wyglądała koszmarnie. Niby nie wymiotuje, ale nie mam na nic ochoty :(
Glukoza w ciąży na czczo powinna wynosić poniżej 95 mg/dl. Z kolei norma dla doustnego testu tolerancji glukozy (po obciążeniu 50 gramów glukozy) wynosi poniżej 140 mg/dl.
zapewne na poczatku dieta .Jak to nie pomoze to dopiero farmakologia.

reklama
Może zrobię w takim razie. Chociaż to jeszcze więcej krwi do pobrania :D
Niestety bez krwi nie da rady [emoji3] ja przynajmniej jestem spokojna, że mam przeciwciała tego dziadostwa... podobno najszybciej można zarazić się w wieku dziecięcym, przedszkolnym, lub przy kontakcie z małymi dziećmi.

Witaj, rozgość się :-)

Odpoczywaj, nie przemęczaj się i wszystko będzie dobrze a dzidzia to taki słodki miś na tym zdjęciu :-*

Kiedyś też tak myślałam i robiłam, a potem urodziły się dzieci i życie mnie nauczyło , że tata też potrafi a jak nie to się nauczy ;-)

Zdrówka dla dziewczyn, obyś ty nie złapała, bo nie bardzo jest co brać i człowiek strasznie się męczy.
Z kawą rozumiem Cię, uwielbiam kawę a teraz nie mogę pić, a expres do kawy tylko czeka... :-(

My dzisiaj jedziemy do znajomych, w sumie nie chciałabym im jeszcze mówić, ale kawy się nie napije a to dziwne no i brzuch mi wywala strasznie popołudniu więc zobaczymy. Oni wiedzieli, że się staraliśmy więc mogą się zorientować ...
Teraz będę mieć przyzwolenie do leżenia [emoji6]
A tatusiowie sobie doskonale radzą tylko warunek jest taki że albo nas nie ma albo my już bardzo zaniemożemy. Mój poza prasowaniem zrobi wszystko.

Piękny bobas, uwielbiam te foteczki [emoji5] Jeśli cukier 82 jest na granicy to chyba czas żebym zaczęła panikować [emoji29] sporo tych badań przed Tobą. ( ja np przeciwciała na cytomegalię mialam 492 [emoji15] [emoji15] zaskoczenie ogromne).
I co z tym wynikiem na cytomegalie? Co na to lekarz? Jak leżałam w szpitalu w drugiej ciąży to było duzo ciężarnych z tą chorobą i dzieci rodziły się mniejsze i pod koniec ciazy już nie rosły wiec poród wywoływany. Ale znam gorszy przypadek. Trzeba sie przebadać.

I co z tym wynikiem na cytomegalie? Co na to lekarz? Jak leżałam w szpitalu w drugiej ciąży to było duzo ciężarnych z tą chorobą i dzieci rodziły się mniejsze i pod koniec ciazy już nie rosły wiec poród wywoływany. Ale znam gorszy przypadek. Trzeba sie przebadać.
Wynik skonsultuję przy najbliższej wizycie w czwartek. Jeśli byłoby IgM dodatnie to znaczy, że mam w sobie reaktywny wirus, ale IgG to tylko informacja, że kiedyś było i się zmyło [emoji39] także w tej kwestii jestem spokojna. Bardziej stresuję się cukrem oraz bakteriami i leukocytami w osadze moczu :(

reklama
Do góry