reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Do ilu jest norma? Twój wynik to już cukrzyca ciążowa? Jak się to leczy? Tabletki?

Z kawą Cię rozumiem. Ja od kilku tygodni nie mam zupełnie ochoty i na samą myśl mi niedobrze, a wcześniej piłam po dwie dziennie i aż mnie ssało.

Weszłam na wagę. 50,6 :( To jakieś -2. Do 12 tygodnia, jak tak dalek pójdzie, będę wyglądała koszmarnie. Niby nie wymiotuje, ale nie mam na nic ochoty :(
Glukoza w ciąży na czczo powinna wynosić poniżej 95 mg/dl. Z kolei norma dla doustnego testu tolerancji glukozy (po obciążeniu 50 gramów glukozy) wynosi poniżej 140 mg/dl.
zapewne na poczatku dieta .Jak to nie pomoze to dopiero farmakologia.

reklama
Może zrobię w takim razie. Chociaż to jeszcze więcej krwi do pobrania :D
Niestety bez krwi nie da rady [emoji3] ja przynajmniej jestem spokojna, że mam przeciwciała tego dziadostwa... podobno najszybciej można zarazić się w wieku dziecięcym, przedszkolnym, lub przy kontakcie z małymi dziećmi.

Witaj, rozgość się :-)

Odpoczywaj, nie przemęczaj się i wszystko będzie dobrze a dzidzia to taki słodki miś na tym zdjęciu :-*

Kiedyś też tak myślałam i robiłam, a potem urodziły się dzieci i życie mnie nauczyło , że tata też potrafi a jak nie to się nauczy ;-)

Zdrówka dla dziewczyn, obyś ty nie złapała, bo nie bardzo jest co brać i człowiek strasznie się męczy.
Z kawą rozumiem Cię, uwielbiam kawę a teraz nie mogę pić, a expres do kawy tylko czeka... :-(

My dzisiaj jedziemy do znajomych, w sumie nie chciałabym im jeszcze mówić, ale kawy się nie napije a to dziwne no i brzuch mi wywala strasznie popołudniu więc zobaczymy. Oni wiedzieli, że się staraliśmy więc mogą się zorientować ...
Teraz będę mieć przyzwolenie do leżenia [emoji6]
A tatusiowie sobie doskonale radzą tylko warunek jest taki że albo nas nie ma albo my już bardzo zaniemożemy. Mój poza prasowaniem zrobi wszystko.

Piękny bobas, uwielbiam te foteczki [emoji5] Jeśli cukier 82 jest na granicy to chyba czas żebym zaczęła panikować [emoji29] sporo tych badań przed Tobą. ( ja np przeciwciała na cytomegalię mialam 492 [emoji15] [emoji15] zaskoczenie ogromne).
I co z tym wynikiem na cytomegalie? Co na to lekarz? Jak leżałam w szpitalu w drugiej ciąży to było duzo ciężarnych z tą chorobą i dzieci rodziły się mniejsze i pod koniec ciazy już nie rosły wiec poród wywoływany. Ale znam gorszy przypadek. Trzeba sie przebadać.

I co z tym wynikiem na cytomegalie? Co na to lekarz? Jak leżałam w szpitalu w drugiej ciąży to było duzo ciężarnych z tą chorobą i dzieci rodziły się mniejsze i pod koniec ciazy już nie rosły wiec poród wywoływany. Ale znam gorszy przypadek. Trzeba sie przebadać.
Wynik skonsultuję przy najbliższej wizycie w czwartek. Jeśli byłoby IgM dodatnie to znaczy, że mam w sobie reaktywny wirus, ale IgG to tylko informacja, że kiedyś było i się zmyło [emoji39] także w tej kwestii jestem spokojna. Bardziej stresuję się cukrem oraz bakteriami i leukocytami w osadze moczu :(

reklama
Do góry