reklama
Pati111
Fanka BB :)
Ja podpisuje się pod opinia ze mężczyźni jako lekarze są dużo delikatniejsi i ja chodzę tylko do mężczyzn
Co do porodu...znam jednak dużo opini mężczyzn (których kobiety twierdziły odwrotnie) ze jak najbardziej mogą wspierać i być przy kobiecie podczas porodu ale już w momencie kiedy dziecko przychodzi na świat to nie jest to widok dla nich i ci którzy to widzieli nie maja miłych wspomnień
Ale co przypadek to opinia
Co do porodu...znam jednak dużo opini mężczyzn (których kobiety twierdziły odwrotnie) ze jak najbardziej mogą wspierać i być przy kobiecie podczas porodu ale już w momencie kiedy dziecko przychodzi na świat to nie jest to widok dla nich i ci którzy to widzieli nie maja miłych wspomnień
Ale co przypadek to opinia
Ja-ga
Bardzo mi przykro.Dziewczyny beta spadła także wizytę już odpuszczam
Ja bez męża nie wiem jak bym dała rade te 16 godzin gdzie położna raz na pół Godziny przychodziła bo akurat oblężenie na porodówce bylo, żałował ze przy drugim nie był, tam na szczęście położna tylko dla mnie była bo tak jest w irl inaczej tez byłoby ciężkoJa sobie nie wyobrażam miec tz przy porodzie [emoji57] w pierwszej ciazy praktycznie od poczatku bylam sama wiec i porod sama przetwalam [emoji6] teraz juz sobie nie wyobrazam zeby tz przy tym byl [emoji57] a on by chciał [emoji57]
Tak wychodzi, że 22 czerwiec, mnie wychodzi 21czerwiec z usgDziewczyneczki . W poniedziałek idę dopiero na pierwszą wizytę u położnej .... już pozapominalam dużo.... powiedzcie mi czy dobrze liczę? OM miałam 15 września przy cyklu 28 i wcześniejszych w miarę regularnych .... wyszledl mi 22 czerwca termin tak? Pi razy oko oczywiście . Czy dobrze liczę? Kurczę trochę się stresuje czy wszystko ok i nie mogę się doczekać poniedziałku
Oj tak, płakał razem ze mną jak synka zobaczył i pepowine przecinalA mój byl dwa razy i nie wyobrażam sobie żeby to nie było. Jego łzy radości bezcenne [emoji16]
To chyba jakieś niedojrzałe dzieciaki, jak zrobił to niech rodzi z matką, nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż coś takiego w ogóle pomyślałTeż nie chciałabym męża przy porodzie. Najlepsze jest to jaka pytam koleżanek które miały poród z mężem to mówią że super i w ogóle polecają, a jak zapytałam mężów to wiecie co usłyszałam trauma i dramat, jeden to mi powiedział że mu to z ochydzilo kobiety oczywiście pewnie są wyjątki. No ale ja jestem na nie od początku chociaż przy cesarce i tak pewnie nie ma wyboru.
Właśnie, jak zrobił, to niech "rodzi"Też mam takie plany ale będę pracować pewnie do kwietnia /maja, więc dużo czasu mi nie zostanie.
Ja mam w tym samym dniu. Nie wiem skąd informacje że powinno być inaczej.
Otóż to! Przecież nie kapiemy się w tym
Męża do porodu zdecydowanie biorę, zrobił to niech pomaga! Pójść pod prysznic, masaż zrobić, podać wodę czy zawołać położoną.
Jak kogoś to brzydzi, to jest niedojrzałym gówniarzem, który nie wie skąd się biorą dzieci.
@asiakkk94 nie rezygnuj, idź na wizytę i zobacz, koleżanka miała tak, że beta w pewnym momencie spadła, i okazało się ze był drugi maluszek który obumarl i stad spadek a potem się wyrównało wszystko, idź i zobacz jak sytuacja wygląda, trzymam kciuki
Pati111
Przykro mi trzymaj się !Dziewczyny beta spadła także wizytę już odpuszczam
Silje1008
Moj tz pyta mnie czy chce obejrzeć wózek bo jego kolezanka z pracy ma do sprzedania za fajna cene [emoji57] kurcze teraz nie wiem czy jest sens skusic sie na inny niz planowałam bo stan idealny i fajna cena (a ja jestem z tych oszczednych [emoji14]) czy jednak pozniej kupic taki co sobie wymarzylam [emoji848]
Ale obejrzenie nic nie kosztuje i do niczego nie zobowiązuje a nóż widelec może ten Ci się bardziej spodoba,@?
Ilma
Dziewczyny beta spadła także wizytę już odpuszczam
Przykro mi..ja bym jednak poszła na wizytę. Beta zwalnia po jakimś czasie, może jest z że podskoczyć i takie przypadki były. Który masz tc i sprawdzalas przyrost?
Silje1008
Witam no i w końcu nadszedł ten dzień: dziś wizyta ale dopiero na 20 usg...i w końcu zobaczę co tam mieszka czy dwojeczka i jedno ! Martwię się zęby byly serca i zęby wszystko było ok.
U mnie obecnie 7t3d , bóle brzucha lekkie mdłości z rana i zero apetytu, jedynie co mnie martwi to to że jestem płaska jak deska, śmieje się z mężem że nie wierzę że tam są bliźniaki skoro ja taka płaska ! W porównaniu do mojej przyjaciółki która jest 2 tygodniu do przodu z ciąża ja wyglądam jak Oświęcim... A gdzie tu mowa o 2 w brzuchu a co najgorsze ! -2 kg na wadze od pierwszej wizyty eh
Oj tam, oj tam jestem niemal pewna, ze nadrobiłaś. W zasadzie to może się ciesz, ze Ci nie wskakują jeszcze na plus kilogramy, bo walka z nimi po porodzie będzie może lżejsza))
Madelaine701
Dla zabicia czasu i pośmiania się można poczytać heheByłam chyba już na wszystkich stronach z tego typu głupotkami [emoji28] wiem, że nic merytorycznego nie wnoszą, ale jakoś mnie to relaksuje [emoji3]
reklama
Silje1008
Teraz czytam o tym w necie to wszystkie źródła twierdzą ze powinno się wykonywać to badanie najwcześniej dwa dni przed usg ale najlepszy wynik osiąga się robiąc badanie w tym samym dniu... teraz to ja już zgłupiałam
No tak dokładnie jest, to się robi na podstawie najbardziej bliskiego terminu dlatego dziwie się Kamili, ze tak sobie ustawiła te dwie rzeczy