reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witajcie dziewczyny, wszystkim przyszłym mamom serdecznie gratuluję, cieszę się razem z wami, gdyż sama zostanę mamą w kwietniu 2019. Wdarłam się na Wasze forum tak na chwilkę, może którejś mamie się przyda detektor tętna, aby podsłuchiwać maluszka. Mój już ostro fika sobie w brzuszku, więc mamy teraz taki sposób komunikacji. Przesyłam link i pozdrawiam Was serdecznie
Link do: Detektor tętna płodu

reklama
Mnie męczą mdłości i już mam doła po każdym jedzeniu przez to nawet zakupów nie mogę zrobić bo mnie odrzuca. Ile jeszcze to potrwa mam kryzys dzisiaj :(
Dla mnie wymyślanie obiadu to jakaś katastrofa. Dobrze, że przez weekend mąż gotuje i mamy całą szafkę bakalii bo inaczej dzieci jadlyby przy mnie okropnie :-\

Witajcie dziewczyny, wszystkim przyszłym mamom serdecznie gratuluję, cieszę się razem z wami, gdyż sama zostanę mamą w kwietniu 2019. Wdarłam się na Wasze forum tak na chwilkę, może którejś mamie się przyda detektor tętna, aby podsłuchiwać maluszka. Mój już ostro fika sobie w brzuszku, więc mamy teraz taki sposób komunikacji. Przesyłam link i pozdrawiam Was serdecznie
Link do: Detektor tętna płodu
A od którego tygodnia może wykryć tętno?

Ja sie cos slabo zaczelam czuć... kreci mi sie w głowie ze strach wstac, mam dreszcze ale gorączki nie mam bo sprawdziłam, glowa boli strasznie...dziwnie sie czuje..
Pierwszy raz tak mam

Cześć dziewczyny! Trzyman kciuki za wszystkie wizyty, gratuluję już odbytych i trzymam kciuki za te, które dziś wyjątkowo się stresują [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Piszę bardzo ogólnie, mało personalnie, bo ostatnio mam dużo mniej czasu, w pracy młyn, wczoraj cały dzień w delegacji, w domu ciągle coś do zrobienia i do tego też nienajlepszy humor. Pokłóciłam się z mężem, oczywiście standardowo zamiast zachować spokoj - ja w ryk...

Poza tym mam jakieś złe przeczucia, że ambitny plan pracowania jak najdłużej legnie w gruzach z dnia na dzień... coraz bardziej coś uciska mnie w dole kręgosłupa po prawej stronie, boję się, że niedługo całkiem mnie to unieruchomi (już nie raz miałam problemy z odcinkiem lędźwiowym do tego stopnia, że nie byłam w stanie z bólu wstać z łóżka).. czy ma tak któraś z Was? Strasznie mnie to dołuje, bo podczas chodzenia odczuwam ból, nie mówiąc już o niefortunnym podniesieniu się z fotela czy kanapy. Co za dzień, wszystko widzę w ciemnych barwach :(

Biedna:(( ja nie miałam ale kilka moich znajomych w ciąży akurat miały rwę kulszowa, to ponoć naprawdę przekichanie boli:( oby nie dotyczyło Ciebie. Trzym kciuki zeby przestało jak najszybciej bolec

Cześć dziewczyny! Trzyman kciuki za wszystkie wizyty, gratuluję już odbytych i trzymam kciuki za te, które dziś wyjątkowo się stresują [emoji8] [emoji8] [emoji8]

Piszę bardzo ogólnie, mało personalnie, bo ostatnio mam dużo mniej czasu, w pracy młyn, wczoraj cały dzień w delegacji, w domu ciągle coś do zrobienia i do tego też nienajlepszy humor. Pokłóciłam się z mężem, oczywiście standardowo zamiast zachować spokoj - ja w ryk...

Poza tym mam jakieś złe przeczucia, że ambitny plan pracowania jak najdłużej legnie w gruzach z dnia na dzień... coraz bardziej coś uciska mnie w dole kręgosłupa po prawej stronie, boję się, że niedługo całkiem mnie to unieruchomi (już nie raz miałam problemy z odcinkiem lędźwiowym do tego stopnia, że nie byłam w stanie z bólu wstać z łóżka).. czy ma tak któraś z Was? Strasznie mnie to dołuje, bo podczas chodzenia odczuwam ból, nie mówiąc już o niefortunnym podniesieniu się z fotela czy kanapy. Co za dzień, wszystko widzę w ciemnych barwach :(
Ja w poprzedniej ciąży tak miałam. Lekarz stwierdził, że rosnąca macica uciska mi nerw. Ból był straszny, przez kilka tygodni powłóczyłam nogą, wstawanie z łóżka czy kanapy było koszmarem. Potem mały człowiek zmienił jakoś pozycję i przeszło z dnia na dzień.

My właśnie ruszyliśmy i jedziemy do Łodzi do kuzynki, jutro szpital, a w piątek wycinamy migdałki [emoji33] stresuję się, bo córka to straszna panikara i boję się jak ona to zniesie [emoji17]

reklama
Jestem po wizycie. Lekarka zlapala sie za glowe widzac moje siniaki, ale wszystko jest ok. Groszek ma 32 mm, 9 tydzien i 6 dni. Kolejna wizyta za miesiac.
Kulka u gory to glowka, na dole brzuszek a kropki obok glowy to raczki :)

Kurczę, te Nasze dzieci rosną jak na drożdżach:)))))) piękny widok, ja dopiero za 3.5 tygodnia brykam ale wyedy od razu prenatalne ogarniam

Do góry