reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

No wiadomo każdy ma inne zdanie, ja nie wytrzymam do porodu :) To moja pierwsza ciąża i jestem ciekawa wszystkiego :)
Ostatnio trochę teściową zgasiłam, bo właśnie była rozmowa a propo płci i ona do mnie mowi, że jak będę znała płeć to żebym nikomu nie mówiła. Na co ja jej krótko, że to moja sprawa komu powiem.
I słusznie! Ja z kolei od teściowej się nasłuchałam, że na zmianę z moją mamą przyjadą do naszego domu po porodzie żeby pomóc (mieszkamy od siebie 140 km)...
... no ale zaraz zaraz...!! a może my sami chcemy się sprawdzić i wszystkiego nauczyć? Doceniam dobrą wolę (nie wiem jak będę się czuć po porodzie) ale pisanie za mnie scenariusza jest co najmniej nie na miejscu...

reklama
Hej mamuśki :) ja powinnam być od 8 na uczelni ale jakoś po 5 obudził mnie tak masakryczny ból pod żebrami ze aż oddychac nie mogłam :( wzięłam nospe i trochę przeszło ale niestety zaczyna wracać. Ogarniam się na zajęcia i jeżeli znowu zacznie bolec to skocze na IP dla świetego spokoju. Ja wizytę mam teraz 6.11 a 7.11 usg bo ta pierwsza wizyta to na NFZ tylko po skierowanie na badania i zwolnienie

No wiadomo każdy ma inne zdanie, ja nie wytrzymam do porodu :) To moja pierwsza ciąża i jestem ciekawa wszystkiego :)
Ostatnio trochę teściową zgasiłam, bo właśnie była rozmowa a propo płci i ona do mnie mowi, że jak będę znała płeć to żebym nikomu nie mówiła. Na co ja jej krótko, że to moja sprawa komu powiem.
A co to za roznica czy komus powiesz czy nie jaka płeć [emoji848][emoji6] kazdy robi jak uważa[emoji6]
Ja w pierwszej ciąży wytrzymalam do porodu[emoji6]
U mnie pewnie też się pomylą [emoji39]

A Tobie się nie dziwię jak masz już chłopca [emoji3] naprawdę chcesz czekać do porodu z ta wieścią? Podziwiam za cierpliwość [emoji54] [emoji6] nie bedziesz oglądać późniejszych USG żeby czegoś nie zauważyć? ;)
No wlasnie to moja ostatnia ciaza wiec fajnie by bylo trafic z dziewczynka [emoji6]
W pierwszej ciazy wytrzymałam, to i teraz wytrzymam do porodu [emoji6]

I słusznie! Ja z kolei od teściowej się nasłuchałam, że na zmianę z moją mamą przyjadą do naszego domu po porodzie żeby pomóc (mieszkamy od siebie 140 km)...
... no ale zaraz zaraz...!! a może my sami chcemy się sprawdzić i wszystkiego nauczyć? Doceniam dobrą wolę (nie wiem jak będę się czuć po porodzie) ale pisanie za mnie scenariusza jest co najmniej nie na miejscu...
Dokładnie , chyba najpierw wypadało by zapytać czy tego chcecie. Miły gest, ale takie decyzje powinny należeć do Was

A co to za roznica czy komus powiesz czy nie jaka płeć [emoji848][emoji6] kazdy robi jak uważa[emoji6]
Ja w pierwszej ciąży wytrzymalam do porodu[emoji6]No wlasnie to moja ostatnia ciaza wiec fajnie by bylo trafic z dziewczynka [emoji6]
W pierwszej ciazy wytrzymałam, to i teraz wytrzymam do porodu [emoji6]
No właśnie w sumie nie wiem co miała na myśli :oo:

Jeśli chodzi o badania to pappa zrobie bo mam za darmo.
Ale na 100% zrobie Nifty. W poprzedniej ciązy tez robiłam.po 12tyg sie robi.

reklama
U mnie nikt nigdy przy dzieciach nie pomagał. Sama sobie z wszystkim radziłam i dawałam rade. Teraz mam dwoch nastolatkow i roczniaka. Łatwo nie bedzie ale mam nadzieje ze jakos dam rade.

Do góry