reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej dziewczyny nie było mnie parę dni.. choroba mnie pokonała zapalenie krtani kaszel duszący... :(dzisiaj ciut już lepiej jeszcze pokasłuje od czasu do czasu... Ale od rana zaczęłam plamić dzwoniłam do swojego lekarza kazał dalej brać leki i leżeć ze względu na tego krwiaka ale z każdą godziną coraz więcej krwawić zaczęłam i skrzepy się pojawiły odrazu w auto i do szpitala a tam taka znieczulica Pań pielęgniarek... Takie głupie pytania zdawała... ehh Że ciśnienie mi skoczyło odrazu 150...:realmad:lekarz zrobił usg fasolek jest tylko pow że serduszko za słabo bije 120...zarodek ma 6 tyg, a ja jestem 7tyd2d po krwiaku nie ma śladu i nie wie skąd krwawienie kazał trzymać kciuki :sad:w środę mam u swojego lekarza wizytę zobaczymy czy fasolek się utrzyma
:unsure:
Trzymaj się dzielnie, ja będę trzymać za Was kciuki. Odpoczywaj duzo i staraj się nie denerwować tak bardzo, wiem że łatwo siebie mowi, ale postaraj się

Czesc wam z nad kawusi wchodze i czytam i piekne wiadomosci. Dziewczyny super ze wizyty udane.
Co do grupy na fb z calym szacunkiem dla dziewczyny ktora to napisala ale ja niegdzie nie dolaczam bo po 1 mozna tu otworzyc zamknięty wątek wystarczy ze zglosze aniaslu ze tego chcemy a po drugie dziewczyna ktora to zaproponowala napisala 1 post i od razu chce tworzyc grupe nie dajac sie najpierw poznac. No sorry ale to nie dla mnie.

Dokładnie, poza tym żadna z nas nie podaje tu żadnych danych osobowych, ewentualnie czasem z jakiego jest się miasta. Mnie nie przeszkadza że ktoś nas podczytuje. Sama jak nie bylam w ciąży czytałam ostatni wątek zaciażonych i przeżywałam z nimi, nawet nie pisałam, było mi przykro jak dziewczyny ukrywały wątek. Każda pokazuje tu tyle ile sama chce.
Dobrej nocy laseczki u mnie jutro wielki dzień pierwsza wizyta o 14.15 trzymajcie kciuki :D

Powodzenia:))))

Hej dziewczyny nie było mnie parę dni.. choroba mnie pokonała zapalenie krtani kaszel duszący... :(dzisiaj ciut już lepiej jeszcze pokasłuje od czasu do czasu... Ale od rana zaczęłam plamić dzwoniłam do swojego lekarza kazał dalej brać leki i leżeć ze względu na tego krwiaka ale z każdą godziną coraz więcej krwawić zaczęłam i skrzepy się pojawiły odrazu w auto i do szpitala a tam taka znieczulica Pań pielęgniarek... Takie głupie pytania zdawała... ehh Że ciśnienie mi skoczyło odrazu 150...:realmad:lekarz zrobił usg fasolek jest tylko pow że serduszko za słabo bije 120...zarodek ma 6 tyg, a ja jestem 7tyd2d po krwiaku nie ma śladu i nie wie skąd krwawienie kazał trzymać kciuki :sad:w środę mam u swojego lekarza wizytę zobaczymy czy fasolek się utrzyma
:unsure:
kucze....:( trzymam kciuki za fasolka!:*

Polecam wizytę u fizjoterapeuty pracującego z kobietami w ciąży.. On pokaże jak się ułożyć lub poćwiczyć żeby odciążyć ucisniete miejsce co zmniejszy ból.. Może również zastosować taping co daje super efekty.. Zanim zostałam mama pracowałam jako FT ale z dziećmi lub osobami po udarach lub operacjach mózgu... nie miałam styczności z kobietami w ciąży dlatego nie chce doradzać konkretnych rzeczy..

Jestem po wizycie serduszko piękne bije dzieciątko się rozwija.. Skąd plamienie nie wiadomo lekarz mówi że dzidzia się dobrze zagniezdza i stąd mogło się pojawić...dostalam Luteine i w razie krwawienia duphaston nakaz oszczędzania .ulzylo mi ale tylko na chwilę.. Bo wróciłam do domu i myślę jak ma się oszczędzać jak w domu 2 latek i jeszcze mąż ma 4 przepukliny a ma dopiero 25 lat i od 4 rano dosłownie wyje z bolu nie może nawet wziąść głębszego oddechu..
Za tydzień w środę mam wizytę i określamy datę porodu z usg.. Ale serducho silne pięknie bije :)
no to super wiadomosci :) gorzej z mężulkiem ....kurcze i co bedzie mial zabiegi na te przepukliny??

reklama
Do góry