reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
:(
Hej dwupaki :) ja mam dzisiaj wizje cały dzień spędzić w lozku. Przyniosłam już kilka gier żeby młoda miała zajęcie i mam nadzieje ze wiernie będzie mi towarzyszyć pod kocem :D w nocy dostałam info ze moja babcie karetka zabrała :( z krwi wszystkie wyniki idealne wiec nadal nie wiadomo co jej jest. Gdzieś tam z tylu głowy siedzi powiedzenie ze życie kołem się toczy ktoś się rodzi ktoś umiera i coraz bardziej się boje :(
Hej. Ja mam podobną sytuacje z babcia, to znaczy od 3 tygodni jest w szpitalu i jest w bardzo ciężkim stanie. Najgorze ze bardzo cierpi a lekarze nie mogą za bardzo nic z tym zrobic. Strasznie mnie to boli bo ja wiekszosc zycia u babci mieszkalam i jestem z nią bardzo zzyta

Mi mdłości juz przeszły. I w zasadzie jem wszystko i nawet za dużo, bo tez na wieczór strasznie mnie nachodzi i lubię wtedy podjesc.
Rosołek juz zjedlismy, teraz gotuje ryż do mięska a pozniej bedziemy czekac na gosci.

Co do zmiany czasu to cala nasza rodzinka obudzila sie dzisiaj przed 6.

Hey dziewczyny, jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży, przewidywany termin porodu wg kalkulatora to 29 czerwca. Wizytę u ginekologa mam dopiero 8 listopada. Proszę powiedzcie mi, jakie badania powinnam wykonać na początku ciąży? Coś oprócz bety, morfologii, badania moczu i glukozy?
Te z Was, które pracują: kiedy jest najlepszy momemnt na zawiadomienie pracodawcy o ciąży? Jestem nauczycielem i mam umowę na czas nieokreślony, więc absolutnie nie obwaiam się o zwolnienie;) Ogólnie opinie na ten temat są podzielone, jedni mówią, że należy poczekać chociażby do 3'ego miesiąca, bo niestety w pierwszym trymestrze dużo może się zdarzyć. Inni natomiast radzą, by powiedzieć jak najszybciej. Jakie jest Wasze zdanie? ;)
Witaj gratuluję :) ja powiedziałam dwa.dni temu czyli 7 t. Wszyscy w wydziale wiedzieli że się będę starać po umowie na stałe więc powiedziałam.szybko bo muszą kogoś szukać na moje miejsce

:(
Hej. Ja mam podobną sytuacje z babcia, to znaczy od 3 tygodni jest w szpitalu i jest w bardzo ciężkim stanie. Najgorze ze bardzo cierpi a lekarze nie mogą za bardzo nic z tym zrobic. Strasznie mnie to boli bo ja wiekszosc zycia u babci mieszkalam i jestem z nią bardzo zzyta
Ehh bardzo mi przykro trzymam kciuki i za Twoja babcie:*

@CiuCiu88 witaj :-)
Zjadłam ze smakiem zupę kalafiorową, ale mam radochę i byłam na godzinnym spacerze z dziećmi...widzę światełko w tunelu :-D
Co do wagi: w pierwszej ciąży przytylam bardzo dużo przez objadanie się-20kg, w drugiej odrzucilo mnie od słodyczy i choć nie jadłam idealnie zdrowo, to jednak trzymałam w ryzach swoje zachcianki i przybyło mi 12kg (a syn prawie 4kg). Teraz liczę na podobny wynik jak w drugiej ciąży. Waga póki co lekko na minusie, ale spodnie i legginsy cisną mnie na brzuchu. Dzisiaj i jutro jadę oglądać/kupować ciążowe spodnie z olx ;-)
Moi dziadkowie mają już 94lata i mam nadzieję, że zdążą poznać kolejnego wnuka w czerwcu.

Dobra melduje się i ja. Po pierwsze zycze zdrowka babciom waszym dziewczyny.
Po drugie witam nowe mamy.
A po trzecie powiem wam ze jestem po obiedzie, starsza u kolezanki, mlodsza spi a małż przed kompem szuka pieca do kotlowni. Tzn czyta opinie. Ja leze i opierdzielam sie. Uwielbiam ten chwilowy blogi spokoj. Chwilo trwaj..... Pozdrawiam wszystkie, niech moc bedzie z Wami!!!!

reklama
Do góry