reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Zaskoczona wszystko będzie dobrze... Nie martw się na zapas... Ja miałam sen dzisiaj koszmarny...
Byłam na wizycie u gin i robił mi usg widziałam pięknie główkę rączki a lekarz do mnie "serduszko nie bije" nic nie zrobimy . Wstałam z płaczem a jutro wizyta i już mam stracha że brzuch mnie boli..

reklama
Ja nie czuję głodu tylko takie mdłości. Zmuszam się do jedzenia, nawet teraz na myśl o śniadaniu aż mnie trzęsie. To jest bardzo męczące. W I trymestrze nie zwiększa się ilości kcl, je się normalnie jak przed ciąża a zwiększa o 200-300 w 2 trymestrze.. A ja i tak jem dużo mniej. Pewnie sobie odbije jak mi mdłości przejdą
Dokladnie, ilosc kalorii zwieksza sie od drugiego trymestru [emoji6]
Ilma ja też prawie nie jem.. Bo mdłości .. Zmuszam się bo wiem że choć trochę muszę a nic mi nie smakuje... Ostatnio tylko wątróbka mi podeszła to wciągnęłam ale tak to wszytko na siłę ..
Ja tez mam ogromna ochote na watrobke, ale nie ryzykuje bo wiem ze nie powinno sie jesc...
Hej dwupaki :) ja mam dzisiaj wizje cały dzień spędzić w lozku. Przyniosłam już kilka gier żeby młoda miała zajęcie i mam nadzieje ze wiernie będzie mi towarzyszyć pod kocem :D w nocy dostałam info ze moja babcie karetka zabrała :( z krwi wszystkie wyniki idealne wiec nadal nie wiadomo co jej jest. Gdzieś tam z tylu głowy siedzi powiedzenie ze życie kołem się toczy ktoś się rodzi ktoś umiera i coraz bardziej się boje :(
Oj zdrowka dla babci, mam nadzieje ze bedzie dobrze [emoji8]

Ja nie czuję głodu tylko takie mdłości. Zmuszam się do jedzenia, nawet teraz na myśl o śniadaniu aż mnie trzęsie. To jest bardzo męczące. W I trymestrze nie zwiększa się ilości kcl, je się normalnie jak przed ciąża a zwiększa o 200-300 w 2 trymestrze.. A ja i tak jem dużo mniej. Pewnie sobie odbije jak mi mdłości przejdą
Wiem, że kalorie zwiększa się później, ale ja dziennie przyjmowałam ok 1300-1400 kcal i celowo trochę zwiększyłam tą ilość żeby nie chudnąć ;)

Hej dwupaki :) ja mam dzisiaj wizje cały dzień spędzić w lozku. Przyniosłam już kilka gier żeby młoda miała zajęcie i mam nadzieje ze wiernie będzie mi towarzyszyć pod kocem :D w nocy dostałam info ze moja babcie karetka zabrała :( z krwi wszystkie wyniki idealne wiec nadal nie wiadomo co jej jest. Gdzieś tam z tylu głowy siedzi powiedzenie ze życie kołem się toczy ktoś się rodzi ktoś umiera i coraz bardziej się boje :(
Też czasem mam takie myśli... Mój dziadek kończy niedługo 85 lat.. bardzo bym nie chciała żeby koło życia zatoczyło taki krąg :(
Trzymam kciuki za Twoją babcię!

U mnie to samo. Robienie jedzenia dla dzieci to katorga. Sama dumam najpierw 20min zanim wymyślę coś co przejdzie mi przez gardło. Ale jak nie zjem nic to mocniej mnie ciągnie na wymioty.

reklama
Zdrowia dla Babci.

Do góry