reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Nie zrozum mnie zle, ale dostaje piany na ustach jak slysze, ze kobiety wykorzystuja ciaze. Jak mozna wykorzystac ciaze?? Mozna zajsc na zawolanie po miesiacu pracy? Kiedy w koncu kobiety naucza sie szanowac i walczyc o swoje? Dajesz nowe zycie, poswiecasz swoje cialo, czas, czesto zdrowie, odstawiasz kariere na bok i masz sie jeszcze martwic, ze nie bedziesz miala gdzie wrocic i zarobic na chleb. To nam sie nalezy jak psu miska, zeby moc po macierzynskim wrocic do swojej pracy bez stresu. A jak ktos ma podly charakter i chce oszukiwac pracodawce i krecic to bedzie to robic i bez ciazy.
Sam fakt, ze kobiety sie boja i zastanawiaja kiedy zglosic ciaze w pracy, swiadczy o tym, ze mamy powazny problem i cos jest nie tak.
Niby tak, ale jakoś u mnie w pracy tego nie widzę. Osoba, która była by że mną na zmianie musiała by odwalać za mnie robotę ... Także tak źle i tak nie dobrze. Gdybym miała lżejszą pracę myślę, że pracowałaby ile bym dala radę

Ja też mam problem czy powiedzieć teraz czy poczekać , z tym że ja pracuje na nocki ( od 2 w nocy do 10) I jest nas tylko 2. Była trzecia ale poszła na macierzyński :) koleżanka z ktorą pracuje idzie od 05.11 na 3 tygodnie urlopu, watpie ze w ciagu 2 tygodni znajda kogos na zastepstwo.

reklama
Najbardziej obawiałam się że z medycznego punktu widzenia to trochę za późno jak na pierwszą wizytę, ale masz rację wtedy już jest serduszko i może coś więcej o rozwoju ciąży powiedzieć [emoji6]

Nie martw się to nie jest późno, jeśli nic się nie dzieje i jesteś zdrowa. Ja swoją wizytę pierwszą będę miała za tydzień, a to już będzie chyba początek 8 tyg. prawie 9 tydzień.

IMG_4142.JPG

Teraz to nawet jak bym chciała to już świata nie oszukam. Brzuszek się pojawił i nie chce się schować. Dzisiaj zaczynam 9 tydzień

Załączniki

• IMG_4142.JPG
    IMG_4142.JPG
    240,5 KB · Wyświetleń: 331
Ale u ciebie to chyba wzdęcia co? [emoji6]
Ja jutro zaczynam 9tc i dalej mam brzusio taki jak ostatnio wrzuciłam [emoji6]

Tu was zaskoczę. Nie nie są to wzdęcia. Dla porównania wrzuce wam fotkę z 3 mc w drugiej ciąży po lewej dokładnie 9tydzien po prawej 13 tydzien
IMG_4143.JPG

Załączniki

• IMG_4143.JPG
    IMG_4143.JPG
    149,4 KB · Wyświetleń: 295
reklama
Do góry