reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Jesli tyle wytrzymasz to jak najbardziej, zaczekaj na ta wizytę [emoji6]sama bylam w 7+4wiec tez sie naczekalam ale warto bo od razu serduszko bylo [emoji173]
Najbardziej obawiałam się że z medycznego punktu widzenia to trochę za późno jak na pierwszą wizytę, ale masz rację wtedy już jest serduszko i może coś więcej o rozwoju ciąży powiedzieć [emoji6]

Hej dziewczyny!
Co myślicie o pierwszej wizycie u ginekologa 16 listopada?
Obecnie jestem w 34 dniu cyklu a więc wg moich obliczeń w 4 tygodniu i 6 dniu ciąży. Nie uważacie że to trochę późno jak na pierwszą wizytę?
Wczoraj robiłam badanie beta hcg i wyszła 937.08 mIU/ml. Recepcjonistka uznała że to idealny na czas na badanie.
A wy co sądzicie, czekać czy szukać wcześniejszego terminu u innego ginekologa...

Chyba termin jest ok:) ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymac:))

Dziewczyny,
Nigdy nie miałam aż takich problemów skórnych jak teraz. Czy w poprzednich ciążach wysypywali Wam twarz zaskórnikami? Jak sobie z tym radziliście?? Zostawiliście do porodu i po okresie karmienia czy jakoś udało Wam się zwalczyć problemy skórne jeśli takowe miałyście?

Chyba termin jest ok:) ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymac:))

Dziewczyny,
Nigdy nie miałam aż takich problemów skórnych jak teraz. Czy w poprzednich ciążach wysypywali Wam twarz zaskórnikami? Jak sobie z tym radziliście?? Zostawiliście do porodu i po okresie karmienia czy jakoś udało Wam się zwalczyć problemy skórne jeśli takowe miałyście?

Sorki za błędy, mój słownik w komórce szaleje ://

Najbardziej obawiałam się że z medycznego punktu widzenia to trochę za późno jak na pierwszą wizytę, ale masz rację wtedy już jest serduszko i może coś więcej o rozwoju ciąży powiedzieć [emoji6]
Wedlug mnie taki termin jest ok[emoji6] wazne zebys pptem szybko miala zrobione te pierwsze podstawowe badania bo je nalezy wykonac do 10tc [emoji6]

Madelaine701
Ale tutaj nikt nie pisał o złych warunkach pracy tylko zadał pytanie czy warto powiedzieć wcześniej. I na ten temat się wypowiedziałam.
Przykro mi, ze masz tak ciężka prace. I Twój pracodawca ma obowiązek ulżyć w Twoich warunkach pracy i dostosować je do Twojego stanu. Tak stanowi prawo pracy.
Niby tak, ale jakoś u mnie w pracy tego nie widzę. Osoba, która była by że mną na zmianie musiała by odwalać za mnie robotę ... Także tak źle i tak nie dobrze. Gdybym miała lżejszą pracę myślę, że pracowałaby ile bym dala radę

reklama
Do góry