reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Jesli tyle wytrzymasz to jak najbardziej, zaczekaj na ta wizytę [emoji6]sama bylam w 7+4wiec tez sie naczekalam ale warto bo od razu serduszko bylo [emoji173]
Najbardziej obawiałam się że z medycznego punktu widzenia to trochę za późno jak na pierwszą wizytę, ale masz rację wtedy już jest serduszko i może coś więcej o rozwoju ciąży powiedzieć [emoji6]

Hej dziewczyny!
Co myślicie o pierwszej wizycie u ginekologa 16 listopada?
Obecnie jestem w 34 dniu cyklu a więc wg moich obliczeń w 4 tygodniu i 6 dniu ciąży. Nie uważacie że to trochę późno jak na pierwszą wizytę?
Wczoraj robiłam badanie beta hcg i wyszła 937.08 mIU/ml. Recepcjonistka uznała że to idealny na czas na badanie.
A wy co sądzicie, czekać czy szukać wcześniejszego terminu u innego ginekologa...

Chyba termin jest ok:) ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymac:))

Dziewczyny,
Nigdy nie miałam aż takich problemów skórnych jak teraz. Czy w poprzednich ciążach wysypywali Wam twarz zaskórnikami? Jak sobie z tym radziliście?? Zostawiliście do porodu i po okresie karmienia czy jakoś udało Wam się zwalczyć problemy skórne jeśli takowe miałyście?

Chyba termin jest ok:) ja nie wiem czy dałabym radę wytrzymac:))

Dziewczyny,
Nigdy nie miałam aż takich problemów skórnych jak teraz. Czy w poprzednich ciążach wysypywali Wam twarz zaskórnikami? Jak sobie z tym radziliście?? Zostawiliście do porodu i po okresie karmienia czy jakoś udało Wam się zwalczyć problemy skórne jeśli takowe miałyście?

Sorki za błędy, mój słownik w komórce szaleje ://

Najbardziej obawiałam się że z medycznego punktu widzenia to trochę za późno jak na pierwszą wizytę, ale masz rację wtedy już jest serduszko i może coś więcej o rozwoju ciąży powiedzieć [emoji6]
Wedlug mnie taki termin jest ok[emoji6] wazne zebys pptem szybko miala zrobione te pierwsze podstawowe badania bo je nalezy wykonac do 10tc [emoji6]

Madelaine701
Ale tutaj nikt nie pisał o złych warunkach pracy tylko zadał pytanie czy warto powiedzieć wcześniej. I na ten temat się wypowiedziałam.
Przykro mi, ze masz tak ciężka prace. I Twój pracodawca ma obowiązek ulżyć w Twoich warunkach pracy i dostosować je do Twojego stanu. Tak stanowi prawo pracy.
Niby tak, ale jakoś u mnie w pracy tego nie widzę. Osoba, która była by że mną na zmianie musiała by odwalać za mnie robotę ... Także tak źle i tak nie dobrze. Gdybym miała lżejszą pracę myślę, że pracowałaby ile bym dala radę

reklama
Do góry