reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
To nie masz żadnych objawów?
No nie [emoji6] mam tylko powiekszone piersi i dwa razy zdarzylo mi sie wymiotowac a tak to nic nawet mdłości[emoji6]
Dziś rano byłam na badaniu krwi i moczu, zostawiłam w Citomedzie prawie 300 zł. [emoji29]
Paragon wygląda na pierwszy rzut oka jakbym porządne zakupy zrobiła w markecie. ^^
No te pierwsze badania najdroższe niestety... pozniej to tylko krew i mocz wiec juz nie bedzie to jakos wiele [emoji6]

Hej dziewczyny. Ja w sumie gdyby nie bóle w podbrzuszu czasem jak na @ tylko takie bardziej skurcze i to, że odrzuciło mnie od kawy to żadnych innych objawów nie mam. Chociaż sen by mnie zdradził. Wczoraj położyłam się na kanapie o 20 na serial i maz mnie o 21 obudził, to tylko przeniosłam się na łóżko [emoji23] i spałam do 8. 11h to raczej mi się nie zdarzało. Najgorzej zmęczona jestem popołudniami

Witam się i ja. Mdłości znowu mi wracają chyba bo znowu jedzenie nie wchodzi.... Dziś jadę z moim roczniakiem na szczepienie i już wiem co mnie czeka w najbliższym czasie bo syn zawsze źle znosi :(
Co do badań to ja też chodzę do gin prywatnie i niestety będę musiała płacić za wszystkie badania krwi znowu kasa pójdzie, ale wolę płacić niż wkurzac się z jakimś idiota na NFZ. Wiadomo że nie wszyscy lekarze z NFZ są źli, jednak ja mam na takich szczęście poprostu :p

Pianistka ja wykupilam sb ubezpieczenie w InterRisk to grupa LuxMed i płace 150zl Mc ale mam tam wizyty prowadzenie ciąży usg i badania tak to bym chyba zbankrutowala... Zastanów się nad tym zapytaj czy Twój lekarz przyjmuje w ramach tego ubezpieczenia bo mimo iż później mniej badan to się zbiera

Dziś rano byłam na badaniu krwi i moczu, zostawiłam w Citomedzie prawie 300 zł. [emoji29]
Paragon wygląda na pierwszy rzut oka jakbym porządne zakupy zrobiła w markecie. ^^
Ja za swoje wyniki 200 zł a jeszcze wszystkiego nie zrobiłam, teraz przed kolejna wizytą mam resztę zrobić. Ogólnie w tym miesiącu to juz na dzieciątko wydałam łącznie 750 zł :) no ale coz liczyłam się z tym :)

Pianistka ja wykupilam sb ubezpieczenie w InterRisk to grupa LuxMed i płace 150zl Mc ale mam tam wizyty prowadzenie ciąży usg i badania tak to bym chyba zbankrutowala... Zastanów się nad tym zapytaj czy Twój lekarz przyjmuje w ramach tego ubezpieczenia bo mimo iż później mniej badan to się zbiera
Ale to zalezy czy jest tam karencja bo jak jest to wykupienie takiego ubezpieczenia nic tu nie da [emoji57]

Ja mam z pzu bo tz w pracy razem z innymi zdecydowali sie w grudniu na nowe ubezpieczenie, bez okresu karencji, prowadzenie ciąży,wizyty u gin i badania usg bez limitu za darmo, wiekszosc specjalistow od reki, wiekszosc badań darmowych lub ze zniżką, jak dobrze kojarze ponad 2000 za urodzenie dziecka, karta apteczna, zwrot za pobyt w szpitalu itd[emoji57] a za całość niecale 120zl za 3osoby (tz mlody i ja)

reklama
Do góry