reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
To nie masz żadnych objawów?
No nie [emoji6] mam tylko powiekszone piersi i dwa razy zdarzylo mi sie wymiotowac a tak to nic nawet mdłości[emoji6]
Dziś rano byłam na badaniu krwi i moczu, zostawiłam w Citomedzie prawie 300 zł. [emoji29]
Paragon wygląda na pierwszy rzut oka jakbym porządne zakupy zrobiła w markecie. ^^
No te pierwsze badania najdroższe niestety... pozniej to tylko krew i mocz wiec juz nie bedzie to jakos wiele [emoji6]

Hej dziewczyny. Ja w sumie gdyby nie bóle w podbrzuszu czasem jak na @ tylko takie bardziej skurcze i to, że odrzuciło mnie od kawy to żadnych innych objawów nie mam. Chociaż sen by mnie zdradził. Wczoraj położyłam się na kanapie o 20 na serial i maz mnie o 21 obudził, to tylko przeniosłam się na łóżko [emoji23] i spałam do 8. 11h to raczej mi się nie zdarzało. Najgorzej zmęczona jestem popołudniami

Witam się i ja. Mdłości znowu mi wracają chyba bo znowu jedzenie nie wchodzi.... Dziś jadę z moim roczniakiem na szczepienie i już wiem co mnie czeka w najbliższym czasie bo syn zawsze źle znosi :(
Co do badań to ja też chodzę do gin prywatnie i niestety będę musiała płacić za wszystkie badania krwi znowu kasa pójdzie, ale wolę płacić niż wkurzac się z jakimś idiota na NFZ. Wiadomo że nie wszyscy lekarze z NFZ są źli, jednak ja mam na takich szczęście poprostu :p

Pianistka ja wykupilam sb ubezpieczenie w InterRisk to grupa LuxMed i płace 150zl Mc ale mam tam wizyty prowadzenie ciąży usg i badania tak to bym chyba zbankrutowala... Zastanów się nad tym zapytaj czy Twój lekarz przyjmuje w ramach tego ubezpieczenia bo mimo iż później mniej badan to się zbiera

Dziś rano byłam na badaniu krwi i moczu, zostawiłam w Citomedzie prawie 300 zł. [emoji29]
Paragon wygląda na pierwszy rzut oka jakbym porządne zakupy zrobiła w markecie. ^^
Ja za swoje wyniki 200 zł a jeszcze wszystkiego nie zrobiłam, teraz przed kolejna wizytą mam resztę zrobić. Ogólnie w tym miesiącu to juz na dzieciątko wydałam łącznie 750 zł :) no ale coz liczyłam się z tym :)

Pianistka ja wykupilam sb ubezpieczenie w InterRisk to grupa LuxMed i płace 150zl Mc ale mam tam wizyty prowadzenie ciąży usg i badania tak to bym chyba zbankrutowala... Zastanów się nad tym zapytaj czy Twój lekarz przyjmuje w ramach tego ubezpieczenia bo mimo iż później mniej badan to się zbiera
Ale to zalezy czy jest tam karencja bo jak jest to wykupienie takiego ubezpieczenia nic tu nie da [emoji57]

Ja mam z pzu bo tz w pracy razem z innymi zdecydowali sie w grudniu na nowe ubezpieczenie, bez okresu karencji, prowadzenie ciąży,wizyty u gin i badania usg bez limitu za darmo, wiekszosc specjalistow od reki, wiekszosc badań darmowych lub ze zniżką, jak dobrze kojarze ponad 2000 za urodzenie dziecka, karta apteczna, zwrot za pobyt w szpitalu itd[emoji57] a za całość niecale 120zl za 3osoby (tz mlody i ja)

reklama
Do góry