reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Kiedy się glukoze robi? Bo widzę, że niektóre z Was już robią, a ja w poprzednich ciążach robiłam jak byłam w stanie zaawansowanym... Ja z kolei mam lekko podwyższone tsh..

Ja robię na początku ponieważ w pierwszej ciąży miałam cukrzyce, wiec teraz większe prawdopodobieństwo, ze cukrzyca będzie znowu. W takim wypadku robi się krzywa już na początku ciąży. Później jest jeszcze raz standardowo chyba ok 23 tygodnia? Nie pamietam dokładnie ale jakoś w połowie ciazy

Jak byłam ostatnio na wizycie, to lekarz dał mi już skierowanie na te wszystkie badania w 1trzymestrze. Czy robiła już ktoras z Was? Do 3 listopada mam mieć zrobione, czy można wszystkie na raz zrobić jednego dnia?

Jak byłam ostatnio na wizycie, to lekarz dał mi już skierowanie na te wszystkie badania w 1trzymestrze. Czy robiła już ktoras z Was? Do 3 listopada mam mieć zrobione, czy można wszystkie na raz zrobić jednego dnia?
Ja robiłam już hormony takie jak prolaktyna, TSH, ft4 i progesteron. Grupę krwi, toksoplazmozy igg igm, morfologia, cukier i mocz ... narazie to miałam zalecone. Robiłam wszystko naraz

Ja na wizytę jestem zapisana na 8 listopada i tez mam mieć zrobione badania. Jak najbardziej wszystko się robi za jednym zamachem :)

reklama
U mnie to już chyba powoli mdłości przechodzą, czasem tylko jak bardzo głodna jestem to mnie mdli, pozatym da się żyć :) mam nadzieję że to już koniec, chociaż szczerze to trochę wcześnie i się zastanawiam :p
Jeszcze dwa tygodnie do wizyty, doczekać się nie mogę, w piątek planuje iść na badania krwi i moczu, ciekawe czy zemdleje jak zwykle...

Aż tak nie lubisz igieł? Ja teraz po laboratorium to się czuje totalnie osłabiona, naprawdę sporo tej krwi spuścili ze mnie, no ale badań na początku tez dużo trzeba zrobic

Do góry