reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny ja już po wizycie. Jestem w szoku bo w 5+4 Jest już zarodek i widziałam mały pikselek serduszko bijące!!
20181018_160731.jpg

Załączniki

• 20181018_160731.jpg
    20181018_160731.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 505
Ostatnia edycja:
reklama
Z wyprawką jest różnie, ale nie powinno się czekać do ostatniej chwili. Ja w pierwszej ciąży myślałam że mam dużo czasu i dopiero jak mi wody odeszły to prasowałam pieluszki i pakowałam torbę. Odnośnie tego, co jest potrzebne to pewnie kwestia indywidualna. Moja mała miała wielkie problemy ze snem i płakała non stop, więc nam np. Szumiś ratował życie. Podobnie laktator - przy problemach z kp trzeba kupić taki bardziej profesjonalny bo takim za 100 zł można się zajeździć. U mnie za to do pewnego momentu żadne zabawki, gryzaki itp. w ogóle się nie sprawdzały i na tym moim zdaniem można zaoszczędzić.

Jeśli chodzi o rzeczy przydatne, to ja akurat uwielbiałam poduszkę-wałek i podczas ciąży do spania i potem podczas karmienia. Koło do siedzenia też jest dobrym pomysłem.
Ale generalnie jeszcze mnóstwo czasu na wszystko :) Zacznę od siebie: spodnie, staniki, krem, poduszka.

Aaaaaa i jeszcze butelki i sprzęty do karmienia - w ogóle nie ma co inwestować tak długo jak nie będzie wiadomo czy dziecko będzie karmione piersią. U mnie mała przehulała na jednej butelce, podgrzewacz sprzedałam nowy. A u rodziców dzieci karmionych butelką to są artykuły pierwszej potrzeby.

reklama
Uf ale. Naprodukowalyscie. Dogonić was po prawie całym dniu to wyzwanie. @ilonaz super że wszystko ok i maluszek rośnie.
Czy wiadomo już co z Karolcią?
Ja wam powiem że mała nawet nie pisnela na szczepieniu za to starsza się poplakala hehehe. A bałam się że to mała narobi rabanu.
Co do wyprawki ja zawsze robiłam po pierwszym trymestrze. Rozkładana na miesiące i na koniec miesiąc przed terminem miałam komplet a nie odczulam specjalnie finansowo. Tym razem mam dużo po małej a resztę zacznę po prenatalnych pomalu kompletowac.
Pisalyscie coś o wadze hm ja mam 170 i ważę 67 kg. W pierwszej ciazy przytyłam 15 kg zgubilam po 7msc karmilam mm. W drugiej przytyłam 8kg i zeszło 5 kg po 12 miesiącach karmilam piersią i szczerze to najpiekniejszy był okres ta więź jest niesamowita. A początki z karmieniem nie były łatwe ale nie odpuszczalam, wiec jeśli chodzi o wagę nie obstawiam bo moge strzelać jak kula w plot [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry