reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny ja już po wizycie. Jestem w szoku bo w 5+4 Jest już zarodek i widziałam mały pikselek serduszko bijące!!
20181018_160731.jpg

Załączniki

• 20181018_160731.jpg
    20181018_160731.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 237
Ostatnia edycja:
reklama
Z wyprawką jest różnie, ale nie powinno się czekać do ostatniej chwili. Ja w pierwszej ciąży myślałam że mam dużo czasu i dopiero jak mi wody odeszły to prasowałam pieluszki i pakowałam torbę. Odnośnie tego, co jest potrzebne to pewnie kwestia indywidualna. Moja mała miała wielkie problemy ze snem i płakała non stop, więc nam np. Szumiś ratował życie. Podobnie laktator - przy problemach z kp trzeba kupić taki bardziej profesjonalny bo takim za 100 zł można się zajeździć. U mnie za to do pewnego momentu żadne zabawki, gryzaki itp. w ogóle się nie sprawdzały i na tym moim zdaniem można zaoszczędzić.

Jeśli chodzi o rzeczy przydatne, to ja akurat uwielbiałam poduszkę-wałek i podczas ciąży do spania i potem podczas karmienia. Koło do siedzenia też jest dobrym pomysłem.
Ale generalnie jeszcze mnóstwo czasu na wszystko :) Zacznę od siebie: spodnie, staniki, krem, poduszka.

Aaaaaa i jeszcze butelki i sprzęty do karmienia - w ogóle nie ma co inwestować tak długo jak nie będzie wiadomo czy dziecko będzie karmione piersią. U mnie mała przehulała na jednej butelce, podgrzewacz sprzedałam nowy. A u rodziców dzieci karmionych butelką to są artykuły pierwszej potrzeby.

reklama
Uf ale. Naprodukowalyscie. Dogonić was po prawie całym dniu to wyzwanie. @ilonaz super że wszystko ok i maluszek rośnie.
Czy wiadomo już co z Karolcią?
Ja wam powiem że mała nawet nie pisnela na szczepieniu za to starsza się poplakala hehehe. A bałam się że to mała narobi rabanu.
Co do wyprawki ja zawsze robiłam po pierwszym trymestrze. Rozkładana na miesiące i na koniec miesiąc przed terminem miałam komplet a nie odczulam specjalnie finansowo. Tym razem mam dużo po małej a resztę zacznę po prenatalnych pomalu kompletowac.
Pisalyscie coś o wadze hm ja mam 170 i ważę 67 kg. W pierwszej ciazy przytyłam 15 kg zgubilam po 7msc karmilam mm. W drugiej przytyłam 8kg i zeszło 5 kg po 12 miesiącach karmilam piersią i szczerze to najpiekniejszy był okres ta więź jest niesamowita. A początki z karmieniem nie były łatwe ale nie odpuszczalam, wiec jeśli chodzi o wagę nie obstawiam bo moge strzelać jak kula w plot [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry