reklama
Ja mam corke taka mała a druga już do starsza bo 13 lat[emoji4]witaj i gratuluje pozytywnego testu.Któraś ma też tak małe dziecko?
Ostatnia edycja:
Kaamilaaa
Fanka BB :)
Super gratuluję[emoji173] i jak szybko serduszko [emoji57]Dziewczyny na już po wizycie. Jestem w szoku bo w 5+4 Jest już zarodek i widziałam mały piksele serduszko bijące!! Zobacz załącznik 908734
Anolik
Dziekuję [emoji173] Tez bylam w szoku. Ja się balam, ze nawet zarodka moze nie bycSuper gratuluję[emoji173] i jak szybko serduszko [emoji57]
Kaamilaaa
Moze wcześnie mialas owu i dlatego juz tak szybko wiele widac [emoji173][emoji173]Dziekuję [emoji173] Tez bylam w szoku. Ja się balam, ze nawet zarodka moze nie byc
Wiol86
Z wyprawką jest różnie, ale nie powinno się czekać do ostatniej chwili. Ja w pierwszej ciąży myślałam że mam dużo czasu i dopiero jak mi wody odeszły to prasowałam pieluszki i pakowałam torbę. Odnośnie tego, co jest potrzebne to pewnie kwestia indywidualna. Moja mała miała wielkie problemy ze snem i płakała non stop, więc nam np. Szumiś ratował życie. Podobnie laktator - przy problemach z kp trzeba kupić taki bardziej profesjonalny bo takim za 100 zł można się zajeździć. U mnie za to do pewnego momentu żadne zabawki, gryzaki itp. w ogóle się nie sprawdzały i na tym moim zdaniem można zaoszczędzić.
Nat Bluebell
Jeśli chodzi o rzeczy przydatne, to ja akurat uwielbiałam poduszkę-wałek i podczas ciąży do spania i potem podczas karmienia. Koło do siedzenia też jest dobrym pomysłem.
Ale generalnie jeszcze mnóstwo czasu na wszystko Zacznę od siebie: spodnie, staniki, krem, poduszka.
Ale generalnie jeszcze mnóstwo czasu na wszystko Zacznę od siebie: spodnie, staniki, krem, poduszka.
Wiol86
Aaaaaa i jeszcze butelki i sprzęty do karmienia - w ogóle nie ma co inwestować tak długo jak nie będzie wiadomo czy dziecko będzie karmione piersią. U mnie mała przehulała na jednej butelce, podgrzewacz sprzedałam nowy. A u rodziców dzieci karmionych butelką to są artykuły pierwszej potrzeby.
reklama
Uf ale. Naprodukowalyscie. Dogonić was po prawie całym dniu to wyzwanie. @ilonaz super że wszystko ok i maluszek rośnie.
Czy wiadomo już co z Karolcią?
Ja wam powiem że mała nawet nie pisnela na szczepieniu za to starsza się poplakala hehehe. A bałam się że to mała narobi rabanu.
Co do wyprawki ja zawsze robiłam po pierwszym trymestrze. Rozkładana na miesiące i na koniec miesiąc przed terminem miałam komplet a nie odczulam specjalnie finansowo. Tym razem mam dużo po małej a resztę zacznę po prenatalnych pomalu kompletowac.
Pisalyscie coś o wadze hm ja mam 170 i ważę 67 kg. W pierwszej ciazy przytyłam 15 kg zgubilam po 7msc karmilam mm. W drugiej przytyłam 8kg i zeszło 5 kg po 12 miesiącach karmilam piersią i szczerze to najpiekniejszy był okres ta więź jest niesamowita. A początki z karmieniem nie były łatwe ale nie odpuszczalam, wiec jeśli chodzi o wagę nie obstawiam bo moge strzelać jak kula w plot [emoji23][emoji23][emoji23]
Czy wiadomo już co z Karolcią?
Ja wam powiem że mała nawet nie pisnela na szczepieniu za to starsza się poplakala hehehe. A bałam się że to mała narobi rabanu.
Co do wyprawki ja zawsze robiłam po pierwszym trymestrze. Rozkładana na miesiące i na koniec miesiąc przed terminem miałam komplet a nie odczulam specjalnie finansowo. Tym razem mam dużo po małej a resztę zacznę po prenatalnych pomalu kompletowac.
Pisalyscie coś o wadze hm ja mam 170 i ważę 67 kg. W pierwszej ciazy przytyłam 15 kg zgubilam po 7msc karmilam mm. W drugiej przytyłam 8kg i zeszło 5 kg po 12 miesiącach karmilam piersią i szczerze to najpiekniejszy był okres ta więź jest niesamowita. A początki z karmieniem nie były łatwe ale nie odpuszczalam, wiec jeśli chodzi o wagę nie obstawiam bo moge strzelać jak kula w plot [emoji23][emoji23][emoji23]