reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja nie wierze w zadne przesądy [emoji6] wyprawke mialam.prawie całą okolo 20tc, jedynie wozek kupilam pozniej bo czekalam az kolezanka skonczy użytkować [emoji6] zreszta teraz tez mam czesc rzeczy jak ubranka, przewijak z wanienka, reczniki, prześcieradła, kocyki itp [emoji14]
A jeśli chodzi o rzeczy, które są zbędne? Bo jak się wjedzie do sklepu to tyle tych rzeczy, ale czy na pewno wszystko jest potrzebne?

reklama
Mam pytanie do kobitek, które już mają dzieci, kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę? Pytam z ciekawości, bo różnie mówią, te przesądy i wgl :D

Ja część rzeczy też już mam, koleżanka się pozbywała a ja miałam jej to sprzedać :) brakuje mi w zasadzie wozka, wanienki i ubranek. A w poprzednich ciążach to wyprawkę kompletowałam ok 7 miesiaca :)

A jeśli chodzi o rzeczy, które są zbędne? Bo jak się wjedzie do sklepu to tyle tych rzeczy, ale czy na pewno wszystko jest potrzebne?
Hmm dla każdego co innego moze byc zbedne albo super przydatne [emoji6]a co ty masz na mysli ? [emoji6]

Z przydatnych rzeczy ja osobiscie polecam tego typu wanienke z przewijakiem
Link do: CEBA SUZIE ZESTAW KOMODA WANIENKA PRZEWIJAK 3w1

My mielismy łóżeczko turystyczne bo jak tylko mlody zaczął sie krecic to strasznie obijal sie o szczebelki(do dzis lozeczko jest w super stanie i niwego nie zamierzam kupować)
Moze laktator jesli chcesz kp (ja na pewno nie chce kp)

Ze zbędnych rzeczy mi osobiście te wszystkie szumisie, kury do karmienia, poduszki w ksztalcie C wydaja sie zbędne (ogolnie nie kupowam i nie zamierzam, co najwyzej poduszke typu kure sobie sama uszyje [emoji6])

Hmm dla każdego co innego moze byc zbedne albo super przydatne [emoji6]a co ty masz na mysli ? [emoji6]

Z przydatnych rzeczy ja osobiscie polecam tego typu wanienke z przewijakiem
Link do: CEBA SUZIE ZESTAW KOMODA WANIENKA PRZEWIJAK 3w1

My mielismy łóżeczko turystyczne bo jak tylko mlody zaczął sie krecic to strasznie obijal sie o szczebelki(do dzis lozeczko jest w super stanie i niwego nie zamierzam kupować)
Moze laktator jesli chcesz kp (ja na pewno nie chce kp)

Ze zbędnych rzeczy mi osobiście te wszystkie szumisie, kury do karmienia, poduszki w ksztalcie C wydaja sie zbędne (ogolnie nie kupowam i nie zamierzam, co najwyzej poduszke typu kure sobie sama uszyje [emoji6])
No u mnie sytuacja finansowa nie jest najlepsza, dlatego zastanawiam się ile z tych rzeczy, które są na każdej stronie z wyprawkami jest naprawdę przydatna, a ile z nich to tylko niepotrzebny wydatek. :)

No u mnie sytuacja finansowa nie jest najlepsza, dlatego zastanawiam się ile z tych rzeczy, które są na każdej stronie z wyprawkami jest naprawdę przydatna, a ile z nich to tylko niepotrzebny wydatek. :)
Spokojnie jeśli nie bedziesz szalec z zakupami to na luzie mozesz zmiescic sie w kwocie mniejszej niz 2000[emoji6]ja w pierwszej ciąży wydalam okolo 1500zl na cala wyprawke razem z lozeczkiem ubrankami wozkiem czy rzeczami aptecznymi wiec no da sie [emoji6] nie wszystko tez trzeba kupowac w jednym czasie wiec spokojnie mozna to sobie rozlozyc na te kilka miesięcy [emoji6]

Ja dopiero po śniadaniu ;) Kawa dopiero w planach. Rozumiem co czujesz, ja z młodym też nienawidzę chodzić na szczepienia. Całe szczęście kolejne będzie miał w piątym roku życia, więc narazie spokój ;) Dzisiaj się chyba wybiorę z mężem na jakieś zakupy, muszę sobie sprawić nowe, luźniejsze spodnie, bo prawie wszystkie, które mam cisną mi brzuch :o
Ja też właśnie niby brzuch normalny ale wszystkie spodnie dziwnym trafem jakby za bardzo dopasowane. Pomalu zaczynamy zmieniać garderobe[emoji4]

Ja dzis w planach mam ognisko kielbaski i ziemniaki z ogniska zamiast obiadu [emoji14]
Narazie pije herbatkę i ogarniam forum [emoji6]
Ja poszlam spac o 23 a o 5 oczy jak 5zl i juz spac nie umialam [emoji57] a jeszcze mlody w nocy wstal z placzem ze mu sie babcia snila i ze ją zgubil i nie znajdzie i plakal za babcia chyba z pol godziny zanim zasnal znów [emoji57]
Kurcze ale smaka narobilas tymi kiełbaskami . Pogryze zaraz. Kurcze normalnie aż smak mam w buzi na sama mysl. Może jutro też tak zrobie.

reklama
Cześć dziewczyny, witam się z początkiem 8 tygosnia :) ...ja dzis w pracy już od 7.00, Maleństwo mogło sobie z rana posłuchać fortepianu i wiolonczeli [emoji3] (tak, wiem, że jeszcze nie słyszy [emoji39] )

Trzymajcie proszę kciuki dziś o 15.00, już się stresuję na pierwsza wizytę! Mam nadzieje, że wrócę do Was z pięknym zdjęciem i dobrymi wiadomościami. :)
Milego dnia!
A ja jestem za tym żeby od początku puszczać muzykę i czytać. Ja mam ułatwione zadanie bo teraz malej często czytam. Ale wcześniej między starsza a mlodsza było 12 lat różnicy więc czytałam do brzucha. I po porodzie od 1 dnia nawet w szpitalu jak tylko przychodziła 19 czytałam bajke i mała się uspokajała i tak ma do dzisiaj.

Do góry