A jeśli chodzi o rzeczy, które są zbędne? Bo jak się wjedzie do sklepu to tyle tych rzeczy, ale czy na pewno wszystko jest potrzebne?Ja nie wierze w zadne przesądy [emoji6] wyprawke mialam.prawie całą okolo 20tc, jedynie wozek kupilam pozniej bo czekalam az kolezanka skonczy użytkować [emoji6] zreszta teraz tez mam czesc rzeczy jak ubranka, przewijak z wanienka, reczniki, prześcieradła, kocyki itp [emoji14]
reklama
Zaskoczona2013
Fanka BB :)
Kciuki!!!
[emoji1360][emoji1360][emoji1360]
Mam pytanie do kobitek, które już mają dzieci, kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę? Pytam z ciekawości, bo różnie mówią, te przesądy i wgl
Ja część rzeczy też już mam, koleżanka się pozbywała a ja miałam jej to sprzedać brakuje mi w zasadzie wozka, wanienki i ubranek. A w poprzednich ciążach to wyprawkę kompletowałam ok 7 miesiaca
Grabcia123
Ja żałuję że czekałam... Owszem jakieś ubranka kupowałam ale cała wyprawkę mieliśmy robić około 7-8msc i mąż robił sam...Mam pytanie do kobitek, które już mają dzieci, kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę? Pytam z ciekawości, bo różnie mówią, te przesądy i wgl
Kaamilaaa
Hmm dla każdego co innego moze byc zbedne albo super przydatne [emoji6]a co ty masz na mysli ? [emoji6]A jeśli chodzi o rzeczy, które są zbędne? Bo jak się wjedzie do sklepu to tyle tych rzeczy, ale czy na pewno wszystko jest potrzebne?
Z przydatnych rzeczy ja osobiscie polecam tego typu wanienke z przewijakiem
Link do: CEBA SUZIE ZESTAW KOMODA WANIENKA PRZEWIJAK 3w1
My mielismy łóżeczko turystyczne bo jak tylko mlody zaczął sie krecic to strasznie obijal sie o szczebelki(do dzis lozeczko jest w super stanie i niwego nie zamierzam kupować)
Moze laktator jesli chcesz kp (ja na pewno nie chce kp)
Ze zbędnych rzeczy mi osobiście te wszystkie szumisie, kury do karmienia, poduszki w ksztalcie C wydaja sie zbędne (ogolnie nie kupowam i nie zamierzam, co najwyzej poduszke typu kure sobie sama uszyje [emoji6])
No u mnie sytuacja finansowa nie jest najlepsza, dlatego zastanawiam się ile z tych rzeczy, które są na każdej stronie z wyprawkami jest naprawdę przydatna, a ile z nich to tylko niepotrzebny wydatek.Hmm dla każdego co innego moze byc zbedne albo super przydatne [emoji6]a co ty masz na mysli ? [emoji6]
Z przydatnych rzeczy ja osobiscie polecam tego typu wanienke z przewijakiem
Link do: CEBA SUZIE ZESTAW KOMODA WANIENKA PRZEWIJAK 3w1
My mielismy łóżeczko turystyczne bo jak tylko mlody zaczął sie krecic to strasznie obijal sie o szczebelki(do dzis lozeczko jest w super stanie i niwego nie zamierzam kupować)
Moze laktator jesli chcesz kp (ja na pewno nie chce kp)
Ze zbędnych rzeczy mi osobiście te wszystkie szumisie, kury do karmienia, poduszki w ksztalcie C wydaja sie zbędne (ogolnie nie kupowam i nie zamierzam, co najwyzej poduszke typu kure sobie sama uszyje [emoji6])
Kaamilaaa
Spokojnie jeśli nie bedziesz szalec z zakupami to na luzie mozesz zmiescic sie w kwocie mniejszej niz 2000[emoji6]ja w pierwszej ciąży wydalam okolo 1500zl na cala wyprawke razem z lozeczkiem ubrankami wozkiem czy rzeczami aptecznymi wiec no da sie [emoji6] nie wszystko tez trzeba kupowac w jednym czasie wiec spokojnie mozna to sobie rozlozyc na te kilka miesięcy [emoji6]No u mnie sytuacja finansowa nie jest najlepsza, dlatego zastanawiam się ile z tych rzeczy, które są na każdej stronie z wyprawkami jest naprawdę przydatna, a ile z nich to tylko niepotrzebny wydatek.
Ja też właśnie niby brzuch normalny ale wszystkie spodnie dziwnym trafem jakby za bardzo dopasowane. Pomalu zaczynamy zmieniać garderobe[emoji4]Ja dopiero po śniadaniu Kawa dopiero w planach. Rozumiem co czujesz, ja z młodym też nienawidzę chodzić na szczepienia. Całe szczęście kolejne będzie miał w piątym roku życia, więc narazie spokój Dzisiaj się chyba wybiorę z mężem na jakieś zakupy, muszę sobie sprawić nowe, luźniejsze spodnie, bo prawie wszystkie, które mam cisną mi brzuch
Kurcze ale smaka narobilas tymi kiełbaskami . Pogryze zaraz. Kurcze normalnie aż smak mam w buzi na sama mysl. Może jutro też tak zrobie.Ja dzis w planach mam ognisko kielbaski i ziemniaki z ogniska zamiast obiadu [emoji14]
Narazie pije herbatkę i ogarniam forum [emoji6]
Ja poszlam spac o 23 a o 5 oczy jak 5zl i juz spac nie umialam [emoji57] a jeszcze mlody w nocy wstal z placzem ze mu sie babcia snila i ze ją zgubil i nie znajdzie i plakal za babcia chyba z pol godziny zanim zasnal znów [emoji57]
reklama
A ja jestem za tym żeby od początku puszczać muzykę i czytać. Ja mam ułatwione zadanie bo teraz malej często czytam. Ale wcześniej między starsza a mlodsza było 12 lat różnicy więc czytałam do brzucha. I po porodzie od 1 dnia nawet w szpitalu jak tylko przychodziła 19 czytałam bajke i mała się uspokajała i tak ma do dzisiaj.Cześć dziewczyny, witam się z początkiem 8 tygosnia ...ja dzis w pracy już od 7.00, Maleństwo mogło sobie z rana posłuchać fortepianu i wiolonczeli [emoji3] (tak, wiem, że jeszcze nie słyszy [emoji39] )
Trzymajcie proszę kciuki dziś o 15.00, już się stresuję na pierwsza wizytę! Mam nadzieje, że wrócę do Was z pięknym zdjęciem i dobrymi wiadomościami.
Milego dnia!