reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

wczoraj zaczelam kolo poludnia krwawic, najpierw na rozowo, potem czysta krew i po 16 juz lekarz, zrobil usg i stwierdzil, ze jest ciaza doczesna, jest cialko zolte, ktore ma 13,7 mm i poki co krwawienia za poronienie nie uzna, bo nie boli, nie ma skrzepow, dal recepte na luteine i kazal dzis isc na bete i w sobote tez by sprawdzic czy bedzie przyrost i jaki on bedzie, on mowi, ze ma pacjentki z gorszymi krwawieniami a serduszka bija i ciaze sie rozwijaja, wiec dal jakas tam nadzije, ja poronilam juz kiedys, potem donosilam ciaze wiec wiem co moze mnie czekac jesli zacznie sie poronienie

No mi lekarz na IP tez powiedział, ze on dziesiątki dziewczyn dziennie przyjmuje z krwawieniami/plamieniami i ze w 90% jest wszystko ok :)

reklama
no powiem Ci, ze nie zapomnialam jak wyglada opieka, pielegnacja, ale noworodki wydaja sie teraz takie tyci tyci, calineczki, teraz lubie patrzec jak rosnie, jak uczy sie wielu rzeczy, jak gadauli po swojemu i nie tesknie za tym etapem noworodkowym
A ja wlasnie tesknie bo czasami mam dość ([emoji6]) jak moje dziecko non stop nawija [emoji23] pozno zaczął mowic bo jak mial 3lata a teraz buzia sie nie zamyka i teskno za takim czasem gdzie dzidzia malo co mówi i wiecej spi je spi je [emoji23]
Ja jak przegladam te wszystkie ciuszki malutkie ktore mam w domu to masakra boje sie ze juz nie bede wiedziala jak je zalozyc [emoji23] chociaz moj mlody byl malutki(48cm i 3050) i jakos sobie sama ze wszystkim radzilam wiec i teraz dam rade [emoji6]

A ja wlasnie tesknie bo czasami mam dość ([emoji6]) jak moje dziecko non stop nawija [emoji23] pozno zaczął mowic bo jak mial 3lata a teraz buzia sie nie zamyka i teskno za takim czasem gdzie dzidzia malo co mówi i wiecej spi je spi je [emoji23]
Ja jak przegladam te wszystkie ciuszki malutkie ktore mam w domu to masakra boje sie ze juz nie bede wiedziala jak je zalozyc [emoji23] chociaz moj mlody byl malutki(48cm i 3050) i jakos sobie sama ze wszystkim radzilam wiec i teraz dam rade [emoji6]
moj dawal nam w kosc z nocami jako noworodek, dni ok, ale noce to koszmar, teraz podobnie, ale teraz cyc i spi a jako maluszek nie szlo dojsc o co mu chodzi

No mi lekarz na IP tez powiedział, ze on dziesiątki dziewczyn dziennie przyjmuje z krwawieniami/plamieniami i ze w 90% jest wszystko ok :)
mi gin wczoraj wspomnial pacjentke, ktora przyjechala na szpital ze skrzepami (jakis 5 tydzien) i lecialo po nogach, ona myslala, ze roni, nie wiedzieli skad krew, na usg pecherzyk, nie wiem co potem, bo nie byla jego pacjentka juz w ciazy, ale na grudniowkach wlasnie dziewczyny mi opisuja jak krwawily w swoich ciazach a dzieci sie urodzily

reklama
Moja siostra jak zaczęła plamić to się okazało ze serduszko już nie biło około półtora tygodnia :(
u mnie przy pierwszym poronieniu nic nie krwawilam, po prostu na kolejnym usg okazalo sie, ze serce juz nie bije i mialam zabieg, kolejna ciaze z synkiem mialam cala w strachu, ale udalo sie i zakonczyla sie szczesliwie

Do góry