reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A ja od 5 na nogach, od 7 w pracy i też właśnie kawę popijam póki jeszcze nie mdli ;) po pracy jadę na badania tsh, hcg, progesteron A jutro wizyta. Będzie 5+4, mam nadzieję że malutki zarodek zobaczę
O masz ranny ptaszek. O 5 to ja śpię jak niezywa. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, oby fasolka pieknie rosła.

Dzien dobry. Pijemy kawusie?
Ja już gotowa do wyjścia. Dopijam na spokojnie kawusie i do pracy. A wy Jakie macie plany na dzisiaj?
Dzień dobry :) ja też zaraz śniadanie i kawa. Dziś jadę do pracy (szkoły) nieco później bo dzieciaki chorują.. na moje szczęście rodzice poszli po rozum do glowy i nie przysyłają ich do mnie na fortepian w takim stanie. :)
A jutro o 15.00 pierwsza wizyta, już mnie powoli stres łapie.. ;)

Ja na słodycze wogole patrzeć nie mogę za to kawa smakuje mi wyjątkowo :)
U mnie taka decyzja póki co bo boję się o glukoze wysoka, u mnie w rodzinie są niestety przypadki cukrzycy, nawet ciążowej gdzie trzeba było wstrzykiwac insulinę :sad:a kawa to tak po prostu, bo piłam zawsze w pracy z Expressu czarna mocną a rozpuszczalna w domu już nie ten sam smak :-) :)

czesc dziewczyny! Ja dziś miałam długo wyczekiwane to usg i jeszcze tydzien temu lekarz bal się, ze będzie puste jajo, a tu się okazały bliźniaki [emoji173]️[emoji173]️ :) jesteśmy z mężem w szoku tym bardziej, ze mały synek w domu, ale cieszymy się bardzo :) w sobotę w nocy byłam w szpitalu z krwawieniami i lekarz nie zauważył drugiego zarodka, a tu taka niespodzianka i to w 7 tygodniu :)
Ale super [emoji173][emoji173] gratulacje podwójne [emoji173][emoji173][emoji8][emoji8]
Dziewczyny, ja mam pytanie od laika w sensie głupie. Jak umawiacie prenatalne? W sensie jak normalna wizytę? Bo ja mam pakiet w medicover i jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie i jakbym chciała do mojego giną umówić prenatalne między 11-13 tyg tak? To jak mam to zrobić?
Mi moja gin umowi bo ona sama nie wykonuje bo nie ma certyfikatu ale jej kolezanka z którą prowadzi drugi gabinet w innym mieście ma uprawnienia[emoji6]
Dziewczyny czy któraś z Was ma może taki problem jak ja, mianowicie że mało śpi? Większość z Was pisze że śpi na stojąco a ja prawdopodobnie z emocji śpię dosyć słabo :frown:
Ja nie jestem spiaca ani w dzien ani w nocy, dzis w nocy budzilam sie co chwile i po 6 juz nie umialam zasnąć.
Hej wszystkim :) z tego co widzę większość z Was już po potwierdzeniu u lekarza Gratulacje ja na wizytę idę dopiero w poniedziałek ale strach straszny , bo jestem po 2 stratach. Mam nadzieję że tym razem będzie dobrze [emoji173]
Teraz bedzie dobrze [emoji8][emoji8]
Ja tez jeszcze nie bylam na wizycie i tez ide w poniedziałek [emoji6]
Ja ogólnie nie czuję, że jestem w ciąży. Podbrzusze mnie boli, i czasem trochę mdli ale nie wiem czy to przez ciążę czy już może głowa robi swoje. Mam jakieś źle przeczucia co do tych dzisiejszych wyników. Ciężko mi jest to wszystko w głowie sobie ułożyć... [emoji21]
Nie martw sie [emoji8] bedzie dobrze
Ja tez sie nie czuje jak w ciazy, mnie nawet podbrzusze nie boli ani mnie nie mdli kolejny dzień, nawet piersi mnie nie bola..
Dzien dobry. Pijemy kawusie?
Ja już gotowa do wyjścia. Dopijam na spokojnie kawusie i do pracy. A wy Jakie macie plany na dzisiaj?
Ja kawy juz nie pije [emoji6]
Mielismy isc dzis na grzyby ale nie wiem czy mi sie chce [emoji57]
Zreszta termometr za oknem pokazuje -2° wiec chyba nie chce mi sie wychodzić [emoji57]

reklama
U mnie taka decyzja póki co bo boję się o glukoze wysoka, u mnie w rodzinie są niestety przypadki cukrzycy, nawet ciążowej gdzie trzeba było wstrzykiwac insulinę :sad:a kawa to tak po prostu, bo piłam zawsze w pracy z Expressu czarna mocną a rozpuszczalna w domu już nie ten sam smak :-) :)
Ja ostatnio mogłabym z jedzenia zrezygnować byle kawę dostać :)

Do góry