reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Grabcia123 ja się czuje wręcz niebezpiecznie dobrze... a do terminu 4 dni :) śpię wyśmienicie, moge wrecz biegać (20 kg ma plusie wiec to jest wyczyn ;) ), wczoraj jeszcze w ogródku sobie pracowałam, a dzisiaj jedziemy cala rodziną na turniej piłkarski starszego syna. Jedyną trudność sprawia mi założenie pończoch rano;)
Oby tak do samego porodu ;)

reklama
Następna bede ja... Tylko oblecial mnie smutek i strach bo musze zostawić synka a po 2 boje sie ze sie skończy cc dlatego jak najdłużej będę chciala byc w domu... Dziewczyny wczoraj skurcze przez 2h co okolo 10 min dzis od 4 do 6 bole plecow teraz troszke ból jak na miesiaczke i śluz z domieszką krwi...ta krew mnie niepokoi ale podobno to norma więc chyba bede czekac na regularne skurcze...

Gratulacje! @Grabcia123 trzymam kciuki żebyś dziś i Ty urodziła :)

@Nataśka a co u Ciebie?
@Aasial jak się czujesz?
Dziękuję jest nawet ok....
Ale wczoraj jak mały spał mi na ramieniu i będąc w kuchni niechcąco spadła mi łyżka na kafelki z hukiem :( mały aż podskoczył obudził się i nie mógł się uspokoić. Jakieś 5h aż Darek wrócił z roboty i małego wyciszył :(
Ale decybele Antek ma ;p
ja jakoś nie mogłam go uspokoic. sama się wystraszyłam że tak zareagował i się martwiłam że tak płacze i myślę że mały to wyczuł stąd nie mogłam go uspokoić.
ponadto mam znowu opryszczkę na ustach muszę mega uważać żeby noworodka nie zarazić :( :(
Biorę heviran i smaruje maścią z acyklowirem. A mleko dość że malutko jakoś 10-20ml to muszę wylewać ze względu na heviran :( ehhhhh tak źle i tak źle :(

a Wy jak tam? :) :)

Dziękuję jest nawet ok....
Ale wczoraj jak mały spał mi na ramieniu i będąc w kuchni niechcąco spadła mi łyżka na kafelki z hukiem :( mały aż podskoczył obudził się i nie mógł się uspokoić. Jakieś 5h aż Darek wrócił z roboty i małego wyciszył :(
Ale decybele Antek ma ;p
ja jakoś nie mogłam go uspokoic. sama się wystraszyłam że tak zareagował i się martwiłam że tak płacze i myślę że mały to wyczuł stąd nie mogłam go uspokoić.
ponadto mam znowu opryszczkę na ustach muszę mega uważać żeby noworodka nie zarazić :( :(
Biorę heviran i smaruje maścią z acyklowirem. A mleko dość że malutko jakoś 10-20ml to muszę wylewać ze względu na heviran :( ehhhhh tak źle i tak źle :(

a Wy jak tam? :) :)
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja opryszczke miałam w każdej ciąży i po każdym porodzie. W ciąży brałam heviran, ale po porodzie tylko maść punktowo. Przy zachowaniu podstawowych zasad higieny ( mycie rąk, nie całowanie dziecka, nie oblizywanie rzeczy dziecka) żaden z synów tej opryszczki nie złapał. Niestety najważniejsze to karmić piersią, wtedy przeciwciała chronią maluszka.

reklama
Do góry