reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej Dziewczyny :)
My wczoraj byliśmy na wizycie. Wszystko w porządku, wody w normie 14,5 , łożysko git, wydolne. Malutka prawie 3 kg waży, idziemy jak byk na 4 kilo, jutro 36 tydzień lecimy szok 9 miesiąc :) widziałam piczkę mega wyraźnie i buziulke, wszystko ładnie tak z bliska :D za to termin z wymiarów na 14.06 znowu do przodu, ciekawe kiedy urodzę bo u mnie wszystko "jeszcze daleko" i się trzyma na cztery spusty hehe ;) od początku ciąży +5 kg nie jest źle, ale widzę że już jak w pierwszej ciąży woda się zaczyna zbierać ostro, pierścionki się odciskają, gumki od ciuchów ehh uroki końcówki.
Niestety już mam przed oczami wywołanie :(:o
Wow to faktycznie duża panna, dobrze, że wszystko ok, może nie ma się czym martwić i wyjdzie szybko ;)

reklama
No faktycznie możesz w każdej chwili rodzic, nie źle :) a jak się czujesz?

Nawet dobrze choć co chwile coś mnie boli. Spuchnieta jestem jak smok ;p ale już bym chciała urodzić ;)
Choć czuje ze gdyby nie cc to poród byłby nawet po terminie z OM ;)
Brzuch lekko mi opadł
A Wy jak tam się czujecie?
Zbiera Wam się woda?
Może ktoś ma skurcze przepowiadajace?
:)

Nawet dobrze choć co chwile coś mnie boli. Spuchnieta jestem jak smok ;p ale już bym chciała urodzić ;)
Brzuch lekko mi opadł
Zbiera Wam się woda?
Szczerze to zazdroszczę ze to juz...u nas dopiero 35+3tc...i czasami lekkie skurcze ale czesciej rozpieranie/nacisk na podbrzusze...niby mam brzuszek wysoko ale na dole mi się tak uwypuklil...nie wiem czy to poczatek opadania??z pierwszym synkiem nie pamietam bo lezalam caly czas polprzytomna i teraz wszystko takie nowe

Brzuch lekko mi opadł
Zbiera Wam się woda?
A jakie masz wskazania do cc? Ja ogólnie jestem osłabiona, ledwo chodzę.. Nie jestem spuchunieta, całkiem dobrze wyglądam fizycznie (tak mi się przynajmniej wydaje:)) właśnie co jakiś czas brzuch mi się stawia, mam wrażenie, że mała zaraz ze mnie wyjdzie.. A ja dopiero 34+5, także ma jeszcze dużo czasu no ale..

Tak może być ze mną na sali podczas CC. Mogę nawet wziąć swoją muzykę ;)
Na razie jeszcze nie puchne, jedynie na wieczór stopy. Za to często mi żyły takie mocne wychodzą.
Wow a to gdzie Ty rodzisz? Ja generalnie będę miała znieczulenie ogólne, więc nawet jak by u nas można było to w moim przypadku... Wiadomo

Tak może być ze mną na sali podczas CC. Mogę nawet wziąć swoją muzykę ;)
Na razie jeszcze nie puchne, jedynie na wieczór stopy. Za to często mi żyły takie mocne wychodzą.
Mi się żylaki zrobiły na jednej nodze.. Mam nadzieję, że po porodzie zejdzie..

W UK, dokładnie w Nottingham. Ja bardzo nie chciałabym mieć ogólnego, ale jeśli trzeba będzie to wiadomo. Wtedy chyba też bez sensu, żeby był na sali :D choć on ciekawski i chce pępowinę przeciąć :)
Wow a to gdzie Ty rodzisz? Ja generalnie będę miała znieczulenie ogólne, więc nawet jak by u nas można było to w moim przypadku... Wiadomo

reklama
W UK, dokładnie w Nottingham. Ja bardzo nie chciałabym mieć ogólnego, ale jeśli trzeba będzie to wiadomo. Wtedy chyba też bez sensu, żeby był na sali :D choć on ciekawski i chce pępowinę przeciąć :)
Ah nowlasnie... W Polsce to chyba jeszcze nie ma przyzwolenia.. :) a ja sobie nie wyobrażam nie mieć ogólnego, bo ja to straszna panikara jestem, trzęse się jak nie wiem.. Psychicznie chyba bym nie dała rady ;) mój mąż, to chyba by taki odważny nie był ;)

Do góry