reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja mam ogromną nadzieję że urodzę przed terminem z OM (28.06) czyli właśnie granice 20 czerwca jak każde usg pokazuje. Syn wywoływany 4 dni... Urodziłam równo w 41tc. Męczące tyle dni w szpitalu nie powiem. A spokojnie mógł siedzieć do 42...pewnie samo by się zaczęło bo zawsze z usg był do tyłu. Owu mega się przesunela po ślubie. A ja bez sensu pojechałam z nudów na ktg i mnie zostawili już. Teraz młoda wyprzedza termin z OM więc jest jakaś nadzieja, szansa. Jednak wolę się nie nastawiac co by się później nie rozczarować że tu lipiec a ja dalej w ciąży, tfuuuu tfuuuuuu?! ;)

@Julkova spokojnie, będzie dobrze, urodzisz w czerwcu :)
@Ithi ja normalnie mam termin z om 24.06 ale sugerują się terminem z pierwszego usg, ze 22.06 i rozwiązanie ma być ok tydzień wcześniej, więc możemy rodzić podobnie.
Ja trochę się obawiam, bo córkę urodziłam w 37 i nie wiem czy dokulam do 39 tygodnia. Boję się okropnie, bo miałam cięcie klasyczne, a przy drugim porodzie może dojść do pęknięcia macicy, więc nie ma opcji SN.

Ogólnie to się dziś mega wkurzyłam na szefowa. Rano mi pisze, że mam przyjść na 11 i zostać do 15, gdzie wie, że muszę córkę o 15 ze szkoły odebrać. Daje mi znać jaka mam zmianę najwcześniej dzień przed i jak tu cokolwiek zaplanować, napisałam jej, ze nie mogę zostać do 15 to ona, ze nic innego mi nie może zaproponować i to mój problem. Powiem jej dziś co myślę o takim traktowaniu, bo nigdy nie wiem kiedy i jak pracuje tylko trzeba byc elastyczną wg jej potrzeb.

@madan no zachowanie szefowej fatalne. Też powiedziałabym jej na pewno co o tym myślę na Twoim miejscu. Tu nie chodzi o kosmetyczkę a o odbiór dziecka że szkoły...

Dziś zabrałam się za prasowanie ciuszkow i jeszcze nie koniec ;)
Wieczorem byłam na wizycie kontrolnej. Wszystko gra a CC na 31 :) lekarz się zdziwił jak zobaczył jak sprytnie na ten stan się zginanie kucam itd heh ;)

reklama
Do góry