reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Mi wszyscy wmawiali ze syn iest za duzy zeby jesc z piersi ;) bo ja iestem za drobna i mi mleka starczy na chwile. Okazalo się, ze jadl tylko mleko do 6mz i o dziwo rosl jak nalezy :)
Ja też mała i drobna A później wręcz chuda. A mojego wcześniaka tak odchowałam że wszyscy w szoku byli. Do 8 miesiąca był na samej piersi bo nie chciał nic innego mimo moich prób. A tak "zdrowo" wyglądał ze nawet lekarka mowila ze mam nic nie zmieniać bo mu służy. Skończyliśmy karmienie jak mial ponad rok i sam odrzucił pierś.

Ja musze przysiasc nad porownaniem butelek bo nie wiem nigdy ktore wybrac [emoji57]Niestety rad sie nigdy nie uniknie [emoji6]

Ja wtedy nie mialam wyboru bo w naszej okolicy tylko jedna polozna chodzila na wizyty patronazowe, teraz na pewno poszukam jakiejs lepszej, nie pozwole zeby znow mi obca baba przychodzila do mojego domu i sie na mnie darla [emoji57]

Z tymi butelkami to chyba się po porodzie dowiesz, z której Twojej małej się korzysta najwygodniej:))

To tak jak u mnie. Przy pierwszym dziecku, przy nawale pokarmu, wisiałam nad wanną w środku nocy i wyłam z bólu. Małżonek zjeździł pół miasta, zanim trafił na zaopatrzoną w laktatory aptekę. Przy drugim laktator był na pierwszym miejscu listy zakupów.
Tak laktator u nas tez sie przydał. Od początku jak synek byl na oddziale neonatologicznym A później w domu tez jak regulowałam sobie laktacje.

My kiedys dostaliśmy w szpitalu przy jakiejś jelitówce brązową maść do pupy i ona była genialna ale nie pamiętam jak sie nazywała i wiem że ciężko było ja kupic. Ale ten linomag tez dobry

Ooo nie słyszałam o tej brązowej, gdybys kiedyś się dowiedziała co to to daj obowiazkowo znac:)

Super a co to za sliczna psinka? :

A to taki śmierdziel pospolity, ale najukochańszy na świecie [emoji23] Mieszaniec berneńskiego psa pasterskiego. Matka nieziemskiej urody, z papierami, zaszła w ciążę z nieznanym nikomu kundlem, który ukradkiem wziął ją na podwórku i zostawił z jedenaściorgiem szczeniąt. Jakież było zdziwienie właścicieli, kiedy ich rasowe oczko w głowie nagle zaczęło niebezpiecznie przybierać na wadze [emoji23]

reklama
W obu ciążach czułam się fantastycznie, więc uważałam, że na wszystko mam czas. Ociężałość dopadała mnie kilka dni przed porodem. I okropne rozdrażnienie. Atmosferę w domu można było nożem ciąć. Przeze mnie [emoji23]

No ja tez się czułam super w ciąży, na zwolnienie poszłam jakoś przed 8 miesiącem, ale jak już siedziałam w domu to mi się tak sennie i ciężko robinii, chyba zmiana trybu niestety tak na mnie wpłynęła;)

Do góry