reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Oj, biedna :( oby synkowi szybko przeszło..
Dołączę się do narzekających, choć to tylko bezsenność. Tylko i aż w sumie, bo położyłam się o 23.00, wstałam od tego czasu 3 razy, a od 2.30 w ogóle nie śpię. Wszystko byloby ok, gdybym jutro nie musiała całej nocy zarywać [emoji17][emoji42]
Oj współczuję. Tez teraz tak niestety mam. Moze ida Ci sie zdrzemnac w ciagu dnia

reklama
U mnie że spaniem jest całkiem dobrze, zdarza mi się czasem na brzuch obrócić w snie, bo to moja najlepsza pozycja. Ale brzuch jeszcze nie przeszkadza w takim spaniu [emoji6] ja wstaję, jadę najpierw na paznokcie, potem makijaż i włosy [emoji3] mam nadzieję, że mnie zrobią na bóstwo bo dawno sama się nie zajmowalam sobą. Cały czas myślę tylko o ciąży [emoji3]

Hej :)
Jak Wasze samopoczucie? :)
Ja nadal mam bóle w podbrzuszu.. łożysko daje o sobie znać. Chciałabym żeby na wizycie 17stycznia okazało się że powedrowalo wyżej.. :(
Także tego udanej zabawy na dziś :D

Pieluszki bambusowe! (Zamiast tetry) Idealne do przykrycia latem w wózku.
Teraz nawet maz sam powiedzial, ze yrzeba ich wiecej kupic a w pierwszej ciazy jak kupowalam to mnie wysmial bo mialo to byc to samo co tetra a drogie. Okazalo się jednak duuuuzo lepsze.
Nic na goraco sonlbie nie przypominam.
Aaaa i do kapania nadmanganian potasu na pewno kupie

Pieluszki to potwierdzam:)( są bardzo przyjemne w dotyku dodatkowo:))), a nadmanganian do kąpieli w jakim celu? Nie używałam nigdy, także niestety nie wiem :D

Przypominam bo być może ktoś nie doczytał, osoby chętne dołączyć do wątku zamkniętego proszone są o wysłanie mi wiadomości prywatnej :) jeszcze dziś i jutro czekam z wysłaniem pełnej listy osób :)

Tez o tym wczesniej nie slyszalam. Polozna nam poleciła przy pierwszym synku. Miał taka jakby wysypke/tradzik niemowlęcy. Nadmanganian ladnie lagodzill to i po jednej kapieli znikalo. Generalnie mylam go w samej wodzie! Serio takie mialam zalecenia.
Dodatkowo na czerwony tylek tez przemywalam woda z nadmanganianem. Wlasnie do przemywania tylka dlugo uzywalam wody i wacikow kosmetycznych zamiast chusteczek mokrych. Chusteczki tylko poza domem :)

Już dotyczatalam:)))
Ja tez uważam, ze lepiej myć woda i chusteczkami niż codziennie kilkanaście razy chusteczkami. Ja używam do dzisiaj zreszta bawełnianych ręczników np. z Tami lub Dady

Eh wlasnie poznaje uroki podwojnego macierzyństwa...
Z jednej strony w brzuszku córeczka chce zebym spala na boku a z drigiej syn z gorączką ktory jedynie akceptuje spanie wtulony do mnie, ale ja musze spac na plecach :(
I jeszcze ten chrapiacy mąż no umre :\

Biedny synek:((( daj znac rano jak się czuje

Blisko 2 tys stron, cholera nie przeczytam Ale włączę się w ostatni temat kąpieli, mój najmłodszy (teraz 2 lata) przez pierwsze dwa miesiące kąpał się w wodzie z dodatkiem mojego mleka, full natural i nigdy nie miał problemów ze skórą

Oooo tak, to tez jest super sprawa. A dużo swojego mleka dodawałam do kąpieli?

reklama
Dobry dzień!
Ja już zbieram się do pracy... Ale okropnie mi się nie chcę :[ chciałabym zostać i na spokojnie iść do gina, mam chociaż nadzieję, że dziś mimo wszystko będzie ok.
Muszę zaksięgować kilka rzeczy i ew po kilku h mogę wziąć urlop. Nie wiem czemu szef nadal nie myśli o moim zastępstwie, niedługo przecież nie dam rady pracować (choćby przez cukrzycę czy brak warunków do pracy ;/). Głupia obiecałam sobie zamknąć rok bez rozmów z nim i teraz mam...

Ale przypomnij, on wie o ciąży?

Do góry