reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny( te z dzieciątkami) , czy wy macie jakieś takie rzeczy must have dla dzidzi i mamy, które Wam mega ułatwiły lub pomogły w wielu sytuacjach? Bo ja np. ten bujak babybjorn naprawdę wręcz ubóstwiam, i tak zastanawiam się czy może poszerzyć te moje wyprawkowy rzeczy, ale potrzebuje inspiracji:)
Pieluszki bambusowe! (Zamiast tetry) Idealne do przykrycia latem w wózku.
Teraz nawet maz sam powiedzial, ze yrzeba ich wiecej kupic a w pierwszej ciazy jak kupowalam to mnie wysmial bo mialo to byc to samo co tetra a drogie. Okazalo się jednak duuuuzo lepsze.
Nic na goraco sonlbie nie przypominam.
Aaaa i do kapania nadmanganian potasu na pewno kupie

reklama
Pieluszki bambusowe! (Zamiast tetry) Idealne do przykrycia latem w wózku.
Teraz nawet maz sam powiedzial, ze yrzeba ich wiecej kupic a w pierwszej ciazy jak kupowalam to mnie wysmial bo mialo to byc to samo co tetra a drogie. Okazalo się jednak duuuuzo lepsze.
Nic na goraco sonlbie nie przypominam.
Aaaa i do kapania nadmanganian potasu na pewno kupie
Może wyjdę na glupka, ale dlaczego nadmanganian potasu do kapania?!

Może wyjdę na glupka, ale dlaczego nadmanganian potasu do kapania?!
Tez o tym wczesniej nie slyszalam. Polozna nam poleciła przy pierwszym synku. Miał taka jakby wysypke/tradzik niemowlęcy. Nadmanganian ladnie lagodzill to i po jednej kapieli znikalo. Generalnie mylam go w samej wodzie! Serio takie mialam zalecenia.
Dodatkowo na czerwony tylek tez przemywalam woda z nadmanganianem. Wlasnie do przemywania tylka dlugo uzywalam wody i wacikow kosmetycznych zamiast chusteczek mokrych. Chusteczki tylko poza domem :)

Kurcze moj synek obudzil mnie i mial 39 stopni goraczki. Wiem, ze u dzieci to "normalna" goraczka tyle, ze ja jestem panikara. Pewnie nie usne dopoki nie spadnie :(
Z niewinnego przeziebienia wzielo go chyba cos gorszego :(

Tez o tym wczesniej nie slyszalam. Polozna nam poleciła przy pierwszym synku. Miał taka jakby wysypke/tradzik niemowlęcy. Nadmanganian ladnie lagodzill to i po jednej kapieli znikalo. Generalnie mylam go w samej wodzie! Serio takie mialam zalecenia.
Dodatkowo na czerwony tylek tez przemywalam woda z nadmanganianem. Wlasnie do przemywania tylka dlugo uzywalam wody i wacikow kosmetycznych zamiast chusteczek mokrych. Chusteczki tylko poza domem :)
Kurcze moj synek obudzil mnie i mial 39 stopni goraczki. Wiem, ze u dzieci to "normalna" goraczka tyle, ze ja jestem panikara. Pewnie nie usne dopoki nie spadnie :(
Z niewinnego przeziebienia wzielo go chyba cos gorszego :(
A gdzie się kupuje takie cudo?!
Biedaczek, też bym nie usunęła dopóki jemu nie będzie lepiej.
Zdrówka dla synka, oby to tylko taki wybryk dziś z tą temperatura.

A gdzie się kupuje takie cudo?!
Biedaczek, też bym nie usunęła dopóki jemu nie będzie lepiej.
Zdrówka dla synka, oby to tylko taki wybryk dziś z tą temperatura.
To takie tabletki z apteki :) i to jest mega tanie a mozna powiedziec naturalne na tle tych wszystkich kremow czy plynow do kapieli.
Chociaz wiem, ze z ta pielegnacja każdy doradza cos innego. Ja jako nieswiadoma mama kupilam oczywoscoe oliwke dla synka po kapieli. Polozna przyszla i mnie opieprzyla za oliwke ;) więc miałam zapas do czyszczenia kuchenki w sumie dalej mam :)

Eh wlasnie poznaje uroki podwojnego macierzyństwa...
Z jednej strony w brzuszku córeczka chce zebym spala na boku a z drigiej syn z gorączką ktory jedynie akceptuje spanie wtulony do mnie, ale ja musze spac na plecach :(
I jeszcze ten chrapiacy mąż no umre :\

Blisko 2 tys stron, cholera nie przeczytam Ale włączę się w ostatni temat kąpieli, mój najmłodszy (teraz 2 lata) przez pierwsze dwa miesiące kąpał się w wodzie z dodatkiem mojego mleka, full natural i nigdy nie miał problemów ze skórą

Eh wlasnie poznaje uroki podwojnego macierzyństwa...
Z jednej strony w brzuszku córeczka chce zebym spala na boku a z drigiej syn z gorączką ktory jedynie akceptuje spanie wtulony do mnie, ale ja musze spac na plecach :(
I jeszcze ten chrapiacy mąż no umre :\
Oj, biedna :( oby synkowi szybko przeszło..
Dołączę się do narzekających, choć to tylko bezsenność. Tylko i aż w sumie, bo położyłam się o 23.00, wstałam od tego czasu 3 razy, a od 2.30 w ogóle nie śpię. Wszystko byloby ok, gdybym jutro nie musiała całej nocy zarywać [emoji17][emoji42]

reklama
Dobry dzień!
Ja już zbieram się do pracy... Ale okropnie mi się nie chcę :[ chciałabym zostać i na spokojnie iść do gina, mam chociaż nadzieję, że dziś mimo wszystko będzie ok.
Muszę zaksięgować kilka rzeczy i ew po kilku h mogę wziąć urlop. Nie wiem czemu szef nadal nie myśli o moim zastępstwie, niedługo przecież nie dam rady pracować (choćby przez cukrzycę czy brak warunków do pracy ;/). Głupia obiecałam sobie zamknąć rok bez rozmów z nim i teraz mam...

Do góry