reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny( te z dzieciątkami) , czy wy macie jakieś takie rzeczy must have dla dzidzi i mamy, które Wam mega ułatwiły lub pomogły w wielu sytuacjach? Bo ja np. ten bujak babybjorn naprawdę wręcz ubóstwiam, i tak zastanawiam się czy może poszerzyć te moje wyprawkowy rzeczy, ale potrzebuje inspiracji:)
Pieluszki bambusowe! (Zamiast tetry) Idealne do przykrycia latem w wózku.
Teraz nawet maz sam powiedzial, ze yrzeba ich wiecej kupic a w pierwszej ciazy jak kupowalam to mnie wysmial bo mialo to byc to samo co tetra a drogie. Okazalo się jednak duuuuzo lepsze.
Nic na goraco sonlbie nie przypominam.
Aaaa i do kapania nadmanganian potasu na pewno kupie

reklama
Pieluszki bambusowe! (Zamiast tetry) Idealne do przykrycia latem w wózku.
Teraz nawet maz sam powiedzial, ze yrzeba ich wiecej kupic a w pierwszej ciazy jak kupowalam to mnie wysmial bo mialo to byc to samo co tetra a drogie. Okazalo się jednak duuuuzo lepsze.
Nic na goraco sonlbie nie przypominam.
Aaaa i do kapania nadmanganian potasu na pewno kupie
Może wyjdę na glupka, ale dlaczego nadmanganian potasu do kapania?!

Może wyjdę na glupka, ale dlaczego nadmanganian potasu do kapania?!
Tez o tym wczesniej nie slyszalam. Polozna nam poleciła przy pierwszym synku. Miał taka jakby wysypke/tradzik niemowlęcy. Nadmanganian ladnie lagodzill to i po jednej kapieli znikalo. Generalnie mylam go w samej wodzie! Serio takie mialam zalecenia.
Dodatkowo na czerwony tylek tez przemywalam woda z nadmanganianem. Wlasnie do przemywania tylka dlugo uzywalam wody i wacikow kosmetycznych zamiast chusteczek mokrych. Chusteczki tylko poza domem :)

Kurcze moj synek obudzil mnie i mial 39 stopni goraczki. Wiem, ze u dzieci to "normalna" goraczka tyle, ze ja jestem panikara. Pewnie nie usne dopoki nie spadnie :(
Z niewinnego przeziebienia wzielo go chyba cos gorszego :(

Tez o tym wczesniej nie slyszalam. Polozna nam poleciła przy pierwszym synku. Miał taka jakby wysypke/tradzik niemowlęcy. Nadmanganian ladnie lagodzill to i po jednej kapieli znikalo. Generalnie mylam go w samej wodzie! Serio takie mialam zalecenia.
Dodatkowo na czerwony tylek tez przemywalam woda z nadmanganianem. Wlasnie do przemywania tylka dlugo uzywalam wody i wacikow kosmetycznych zamiast chusteczek mokrych. Chusteczki tylko poza domem :)
Kurcze moj synek obudzil mnie i mial 39 stopni goraczki. Wiem, ze u dzieci to "normalna" goraczka tyle, ze ja jestem panikara. Pewnie nie usne dopoki nie spadnie :(
Z niewinnego przeziebienia wzielo go chyba cos gorszego :(
A gdzie się kupuje takie cudo?!
Biedaczek, też bym nie usunęła dopóki jemu nie będzie lepiej.
Zdrówka dla synka, oby to tylko taki wybryk dziś z tą temperatura.

A gdzie się kupuje takie cudo?!
Biedaczek, też bym nie usunęła dopóki jemu nie będzie lepiej.
Zdrówka dla synka, oby to tylko taki wybryk dziś z tą temperatura.
To takie tabletki z apteki :) i to jest mega tanie a mozna powiedziec naturalne na tle tych wszystkich kremow czy plynow do kapieli.
Chociaz wiem, ze z ta pielegnacja każdy doradza cos innego. Ja jako nieswiadoma mama kupilam oczywoscoe oliwke dla synka po kapieli. Polozna przyszla i mnie opieprzyla za oliwke ;) więc miałam zapas do czyszczenia kuchenki w sumie dalej mam :)

Eh wlasnie poznaje uroki podwojnego macierzyństwa...
Z jednej strony w brzuszku córeczka chce zebym spala na boku a z drigiej syn z gorączką ktory jedynie akceptuje spanie wtulony do mnie, ale ja musze spac na plecach :(
I jeszcze ten chrapiacy mąż no umre :\

Blisko 2 tys stron, cholera nie przeczytam Ale włączę się w ostatni temat kąpieli, mój najmłodszy (teraz 2 lata) przez pierwsze dwa miesiące kąpał się w wodzie z dodatkiem mojego mleka, full natural i nigdy nie miał problemów ze skórą

Eh wlasnie poznaje uroki podwojnego macierzyństwa...
Z jednej strony w brzuszku córeczka chce zebym spala na boku a z drigiej syn z gorączką ktory jedynie akceptuje spanie wtulony do mnie, ale ja musze spac na plecach :(
I jeszcze ten chrapiacy mąż no umre :\
Oj, biedna :( oby synkowi szybko przeszło..
Dołączę się do narzekających, choć to tylko bezsenność. Tylko i aż w sumie, bo położyłam się o 23.00, wstałam od tego czasu 3 razy, a od 2.30 w ogóle nie śpię. Wszystko byloby ok, gdybym jutro nie musiała całej nocy zarywać [emoji17][emoji42]

reklama
Dobry dzień!
Ja już zbieram się do pracy... Ale okropnie mi się nie chcę :[ chciałabym zostać i na spokojnie iść do gina, mam chociaż nadzieję, że dziś mimo wszystko będzie ok.
Muszę zaksięgować kilka rzeczy i ew po kilku h mogę wziąć urlop. Nie wiem czemu szef nadal nie myśli o moim zastępstwie, niedługo przecież nie dam rady pracować (choćby przez cukrzycę czy brak warunków do pracy ;/). Głupia obiecałam sobie zamknąć rok bez rozmów z nim i teraz mam...

Do góry