reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Na anemie mam tardyferon. Moja gin mówi żeby suplementy i wszelkie tabletki ograniczyć do minimum. I nie bardzo chce polecić mi jakiś bo mówi że nie ma potrzeby. A ja się zastanawiam czy coś więcej brać.
A widzisz mi na wizycie gin przypomniała, że mam bezwzględnie brać witaminy dla kobiet i magnez, bo skoro mam niedobory żelaza to znaczy że mam braki też innych witamin, nadmiar witamin nie szkodzi bo są wydalane. Ja biorę Biofar bo to jedyne żelazo po którym nie wymiotuję i nie mam zaparć.
Boziu a czerwone mięso to już jak pisze mam gule w gardle. Nie jem wogole takiego mięsa. Jestem bardzo wybredna, dużo rzeczy nie jem i dlatego to żelazo u mnie masakra.
A ja uwielbiam mięso [emoji85] ale czerwonego tak często nie jem, zjadłabym tatara ale nie można. Trzeba jeść bo to żelazo w mięsie jest najbardziej przyswajalne.
Witam Dziewczyny!
Problemy z zasypianiem przywiodły mnie tutaj, nawet nie miałam pojęcia, ze istnieje takie forum, a tu już widzę ogromną ilość postów (niestety raczej nie do nadrobienia). Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć? Chętnie "pogadam" z Wami o wszystkim i o niczym. A do rzeczy: spodziewam się mojego pierwszego dziecka (po prenatalnych na 80% dziewczynka), mam 30 lat, mieszkam na południu hmmm i nie wiem co jeszcze wam o sobie napisać aby dać się poznać?
Z racji dalszej ochoty na sen poczytam choć parę stron w tył
Witaj, zapraszamy [emoji6]
Dzień dobry dziewczyny [emoji8] my właśnie wstajemy i idziemy zjeść śniadanie [emoji39] mam takiego smaka na naleśniki mmm [emoji39][emoji39][emoji39] zjadłabym [emoji16] trochę głowa mnie boli ale myślę że jak kawkę wypije to ból minie [emoji4] Miłego dnia [emoji4]
O ja naleśniki super, chciałabym żeby ktoś mi zrobił, ja bym zjadła takie z serkiem białym [emoji4] a głowa niestety też mnie boli to już u mnie norma, też ratuje się kawą

Ja to sama się dziwię sobie. Jeszcze nawet dwa trzy lata temu jak ktoś w żartach że syn by się przydał to kategorycznie mówiłam że nigdy więcej [emoji23]a tu proszę jak koleżanka urodziła córeczkę a jest w podobnym wieku co ja to odmieniło mi się o 180 stopni. I zapragnęłam mieć jeszcze jedno dzieciątko [emoji3] pewnie że czasem się boje jak to będzie i czy damy radę ale kocham to maleństwo odkąd się o nim dowiedziałam.

Ja Ci napisze, ze zazdroszczę i podziwiam:)
Sama ciagle powtarzam, ze to moje ostatnie dziecko, ale tak naprawdę człowiek chyba nie jest w stanie kategorycznie czegoś określić:)

Ale nam sie watek rozkrecil jak tylko ruszyla mowa o watku zamkniętym [emoji57] witam wszystkie nowe dziewczyny [emoji257]A no to ok [emoji6] to sa dwie tabletki, z podzielonym składem, mozna brac np jedna do obiadu jedna do kolacji albo obie razem [emoji6] ja biore osobno [emoji4]Witaj [emoji4] na kiedy tp ? No i spoko [emoji106] moj jak byl malutki to dostal kocyk - rozowy w misie i to byl jego ulubiony kocyk jakos do 1,5roku [emoji12]Zadnych planów no jedynie popoludniu jedziemy ogladac mieszkanie, a w ogole to dopiero wstalismy [emoji85]Tez mam czasami taki sluz. Zaraz lece wyslac [emoji6]Dokladnie tak.
Ja mam miec 23 stycznia i u mnie bedzie 20+6.Bedzie ok [emoji4]
teoretycznie tak jak mama ginekolog pisze nawet do 26tc mozna robić to badanie bo jeszcze wtedy mozna calego dzidziusia zbadac ale granice 18+0 - 22+6 wynikaja z tego ze wtedy jest najlatwiej no i z prawa.
26.06 wiec pewnie bede jedna z ostatnich

reklama
:rolleyes:
A widzisz mi na wizycie gin przypomniała, że mam bezwzględnie brać witaminy dla kobiet i magnez, bo skoro mam niedobory żelaza to znaczy że mam braki też innych witamin, nadmiar witamin nie szkodzi bo są wydalane. Ja biorę Biofar bo to jedyne żelazo po którym nie wymiotuję i nie mam zaparć. A ja uwielbiam mięso [emoji85] ale czerwonego tak często nie jem, zjadłabym tatara ale nie można. Trzeba jeść bo to żelazo w mięsie jest najbardziej przyswajalne. Witaj, zapraszamy [emoji6]O ja naleśniki super, chciałabym żeby ktoś mi zrobił, ja bym zjadła takie z serkiem białym [emoji4] a głowa niestety też mnie boli to już u mnie norma, też ratuje się kawą
I bądź tu mądra teraz. Ci lekarz to inne wytyczne.
Odechciewa mi się udzielać na forum przez te maile.:mad::mad::mad:

Do góry