reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Cześć dziewczyny chciałbym do Was dołączyć. Trochę śledziłam forum i Was poznałam to teraz czas napisać coś o sobie. Termin mam na 27.06. Mam już synka który ma 3,5 roku i również urodził się na koniec czerwca. Jestem po dwóch poronieniach i w tej ciąży też od początku nie było łatwo... dlatego też tak długo się nie ujawnialam. Mam nadzieję że będzie już z górki. Prawdopodobnie będę mieć drugiego synka, ale potwierdzi się na kolejnej wizycie 16.01. Jeśli jeszcze chcecie coś o mnie wiedzieć pytajcie. Pozdrawiam.
Witaj na forum :))

reklama
Kochana 7 lat temu większości badań nie musiałam robić o dziwo..... Albo miałam gina do dupy
Caly czas sie to zmienia ale obecnie te co wymienilam to taka podstawa [emoji4] ja 5lat temu tez to wszystko robilam [emoji6]
Cześć dziewczyny ;) U mnie dzisiaj 16+1 od rana czuje jakieś dziwne łaskotanie w podbrzuszu,dosyć nisko. Mój mąż zasugerował,ze może to dziecko ale moj maluch musiał by mieć chyba ADHD bo czuje to prawie cały czas. Jest to dość dziwne uczucie , ni to łaskotanie, ni to co to... miała tak któraś z Was?
To moze takie babelki ? [emoji848] ja obecnie tez prawie non stop czuje ruchy, juz nie laskotanie tylko czuje ze sie potworek tam rusza, przekreca [emoji6]

Cześć dziewczyny ;) U mnie dzisiaj 16+1 od rana czuje jakieś dziwne łaskotanie w podbrzuszu,dosyć nisko. Mój mąż zasugerował,ze może to dziecko ale moj maluch musiał by mieć chyba ADHD bo czuje to prawie cały czas. Jest to dość dziwne uczucie , ni to łaskotanie, ni to co to... miała tak któraś z Was?
Myślę, że to dzidziuś. Wczoraj rano też bardzo często czułam, tyle, że już nie łaskotanie ale takie stukanie delikatne. Dziś mam trochę rzeczy do ogarnięcia i już tak się nie wsluchuję, ale myślę, że pchełki na tym etapie mogą dawać o sobie znać :))

wow to faktycznie Cię konkretnie przepytał, ale to dobrze, przynajmniej wiesz, że jesteś pod dobrą opieką. A jeżeli chodzi o siarę, to może nie jest to przyjemne, ale mam nadzieję, że świadczy to o tym, iż będę miała na ponownie tyle pokarmu, że będę mogła karmić tylko kp, bo dla mnie jest to mega wygodne :)
Tak jestem z ze Śląska :)
No w sumie dobrze, zreszta i tak mialam juz wcześniej świadomość ze bede musiala porobic badania w strone mutacji genów odpowiedzialnych za raka piersi i jajnika skoro kilka kobiet w mojej rodzinie chorowalo...

Wpisal mi to w karcie ciazy tam gdzie jest wywiad ogólny [emoji57] az sie zdziwilam no bo skoro wczesniej zaden gin o to nie pytal [emoji57]

Jak chodzi o siare to ja bym chciala zeby wcale sie nie pojawila bo ja i tak nie zamierzam kp.

A skad jestes dokladniej ? [emoji848]

Ja mam aktualnie połowę 18 tygodnia i moje dzieciątko szaleje zwłaszcza wieczorem:) powiem, że ona nie łaskocze a stuka,.puka :) od 4 dni codziennie daje mi znać, że tam jest [emoji3]

No w sumie dobrze, zreszta i tak mialam juz wcześniej świadomość ze bede musiala porobic badania w strone mutacji genów odpowiedzialnych za raka piersi i jajnika skoro kilka kobiet w mojej rodzinie chorowalo...

Wpisal mi to w karcie ciazy tam gdzie jest wywiad ogólny [emoji57] az sie zdziwilam no bo skoro wczesniej zaden gin o to nie pytal [emoji57]

A skad jestes dokladniej ? [emoji848]
No tak u Ciebie to jest faktycznie niestety spore ryzyko... :/ z Katowic.

@Kaamilaaa to nawet nie tyle bąbelki kochana, co takie łaskotanie, mrowienie no kurcze sama nie wiem. Czuje się jak psychopatka bo mimo, ze to moja 3 ciąża (0 dzieci) to nie wiem co jest normą, a co nie... jeszcze jestem w trakcie zmiany lekarza (bo mój aktualny to szkoda gadać) to stresu kupa... w ogóle powiedzcie mi proszę jakie badania na tym etapie trzeba wykonać bo mój cytuje „eee na razie badań nie robimy, bo już tyle miałaś ze Na pewno jest ok teraz”... a do nowego chciałabym już pójść z wynikami. Na pewno morfologia, mocz, tsh, krzepniecie (bo się codziennie kuje heparyna). Tokso i cytomegalie przeszłam przed ciąża, co wy jeszvze kochane badalyscie?

Ja mam aktualnie połowę 18 tygodnia i moje dzieciątko szaleje zwłaszcza wieczorem:) powiem, że ona nie łaskocze a stuka,.puka :) od 4 dni codziennie daje mi znać, że tam jest [emoji3]
To fajnie przynajmniej wiemy, że jest wszystko ok :) u mnie też wieczorem bardziej aktywnie, nawet celowo leże z rękami na brzuchu, żeby mieć pewność:)

reklama
No tak u Ciebie to jest faktycznie niestety spore ryzyko... :/ z Katowic.
Sporo nas tu ze slaska [emoji57] moze kiedys jakies spotkanie ciazarowek uda sie zorganizować [emoji848]

No u mnie babcia,matka, ciotka (siostra matki) i jej dwie corki wiec to wszystko w jednej żeńskiej lini wiec lepiej zaczac to wczesniej sprawdzac [emoji57]

Do góry