Czesc czerwcoweczki! Caly dzien uganiam sie za spodniami ciazowymi, bo moje z poprzedniej ciazy robia sie juz za male
. Obdzwonione/odwiedzone wszystkie sklepy i kolezanki a portek w odpowiednim rozmiarze brak
Jak sie zamowi, to beda doiero po Nowym Roku i jak tu sie objadac w czasie swiat? Teraz zaszlam na forum dla relaksacji a tu produkcja pelna para!
@ilonaz : zdroweczka dla mamusi! Na stale leki przecwpadaczkowe? Nie musi byc tak zle. Epilepsji jest kilkadziesiat rodzajow i wiele z nich jest calkowicie uleczalnych. Na stres moze Ci herbata z melisy troche pomoze? To jedyne co w ciazy mozna.
@Anusiak89 : zgadzam sie z dziewczynami. Mysl przede wszystkim o sobie i dzieciach. Pomysl ze swietami moze niezly ale nie bedzie Cie to kosztowalo za duzo nerwow? Z domem duzy problem... Takie trudne sprawy trzeba rozwazac nalpeiej po ochlonieciu.
@Vivienne 1 : ja tez z tych, u ktorych kazda emocje widac na twarzy
Na szpiegow bysmy sie nie nadawaly
@Ja-ga : takie roznice miedzy pomiarem domowym a w gabinecie sa calkowicie naturalne i nawet maja swoje medyczne okreslenie. Nie pamietam co prawda jakie ale lekarze zdaja sobie z tego sprawe. U mnie na wizytach mierza ciensienie PO ZWAZENIU, to sobie wyobraz, jak mi skacze a ja z tych niskocisnieniowych
@Monafkinia : szybkiej poprawy!
@Karolina3818 : jako "specjalistka" od wymiotow dam Ci dwie rady na unikniecie szpitala: 1. Popijaj co pare minut po jednej lyzeczce wody z glukoza. To jest to samo co w kroplowce, tylko ze w domu. W wiekszosci przypadkow to pomaga i po kilku godzinach mozna sprobowac suchej bulki czy czegos rownie lekko strawnego. 2. Jesli nawet te lyzeczki bedziesz wymiotowac to zrob glodowke na jakies 10 godzin a potem zacznij z glukoza. Spokojnie mozesz poeksperymentowac 12 godzin w domu bez niebezpieczenstwa odwodnienia.
@Silje1008 : rzeczywiscie sliczna rodzinka! Dobrze, ze nie poprzestajecie na jednym dziecku, bo grzech marnowac talent do robienia ladnych dzieci
@Malentka : ja bym nie robila dalszych badan.
@Judyta26 @0202oliwcia : ale glupio z tymi schodkami. My tez mamy taka architetekoniczna bzdure: niby jest winda (choc budynek tylko 4-pietowy) a do windy 6 stopni
Moze na wyzsza ciaze i spacerki bez mezow sprawicie sobie wozki typu parasolka? Kosztuje grosze, wazy mniej niz 5kg i jest podreczna. Wiadomo, ze dla dziecia mniej komfortowa ale starszak spokojnie daje rade, zwlaszcza na krotsze wyjscia. Jednak taka solidna spacerowa po schodach to troche ryzykowne.