reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Omg:(:(:( jutro mam wizytę i tak zaczęłam się bać czy wszystko jest ok, bo tez na dniach przeczytałam na grupie bliźniaczej, ze serduszka przestały bić :( człowiek już jest spokojny bo niby drugi trymestr, a tu takie rzeczy się dzieją...
Też mnie to poruszyło, jakoś w poprzednich ciążach do mnie nie docierały takie rzeczy A teraz stres mnie nie opuszcza od badań na toxo i tych prenatalnych.

Omg:(:(:( jutro mam wizytę i tak zaczęłam się bać czy wszystko jest ok, bo tez na dniach przeczytałam na grupie bliźniaczej, ze serduszka przestały bić :( człowiek już jest spokojny bo niby drugi trymestr, a tu takie rzeczy się dzieją...
Też mam jutro wizytę i już zaczynam się bać. Mam nadzieję że u małego wszystko w porządku. Dobrze że mam na 9.40 to nie będę się długo stresować

Patrzcie jak mnie kolezanka pilnuje [emoji14] od kiedy tu jestem to jak nigdy non stop sie do mnie przymila, chodzi za mna w kółko[emoji57]
IMG_20181219_102016.jpeg

Załączniki

• IMG_20181219_102016.jpeg
    IMG_20181219_102016.jpeg
    42,8 KB · Wyświetleń: 522
W ciąży u misi na usg wykryto poszerzenie miedniczki nerkowej miało zejść po urodzeniu no ale nie zeszło .... Wiec mamy wodonercze prawostronne po miesiacu poltora zycia doszla kamica nerkowa i hipercaciuria (za duzo wydala wapnia z organizmu z moczem ) do tego obnizone napiecie miesniowe i asymetria ułożeniowa (rehabilitowalysmy sie z fizjo przez 4 /5 miesiecy dwa razy w tyg) waga urodzeniowa 3600 obecnie 14 miesiecy i waga 7400 ... Jezdzimy bo poradniach w sume jestesmy pod opieka chyba 8/9 poradni specjalistycznych middzy innymi poradni genetycznej ,gastroenterologicznej, metabolicznej kości , neurologicznej (do dziś misia jest nie szczepiona) teraz ma za duzo wapnia w krwi przez co ma podejrzenia hierpcalcemi ...... Dwa tyg bylismy w lodzi dostalismy kolejne skierowanie do szpitala na oddzial nie zgodzilam sie zeby nas kladli wiec musimy jechac na jednodniowe badania .... I tak ciagle coś myślałam ze jak sie urodzi problemy sie skoncza bo ja po 4 poronieniach przed nia cala ciaza na zastrzykach i garsci leków ale niestety problwmy sie dopiero zaczely bo to ze ja mialam przesrane to nic w porownaniu z tym co ona przechodzi ... Kazde wejscie do gabinetu i zblizajacy sie lekarz to histeria [emoji24][emoji24] to itak ne wszystko bo dlugo by opowiadal ale tak po łepkach tak ro u nas wyglada
O kurczę to wiele przeszliscie :(

reklama
Caly czas to masz czy np po wysilku ?

Ja mam tak caly czas od kiedy mlodego podnioslam, biore tabletki ale i tak czuje klucie i ciagniecie
Cała druga ciążę tak miałam...ale mój gin twierdził, że jeśli nie idzie za tym skracanie szyjki to traktujemy to jako normę...więc funkcjonowałam zupełnie normalnie, bez ani jednej nospy i żadnych leków. Najważniejsze. kontrolować u gina i bedzie dobrze :-) Syn urodzony 8 dni po terminie ;-) Koleżanka miała podobnie...lekarz straszył, kazal leżeć, brala co chwile inne leki...potem zmieniła lekarza. Nowy stwierdził, że wszystko jest w porządku, odstawil jej leki, dziecko ur w terminie. Nie martwcie się na zapas :-)

Dziewczyny mam wyniki Pappa. Tzn nie widzę wyników w systemie (muszę być osobiście po nie), ale widział je mój gin i skomentował "wyniki prawidłowe". Trochę się uspokoilam bo myślę, że gdyby było chociaż średnie ryzyko to miałabym coś na ten temat w komentarzu. Jutro mam wizytę u gin więc może będę wiedzieć więcej ;-)

Do góry