reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Oj no w takim wypadku to tez bym sie wkurzyla [emoji849] a znajac mnie to bym wstala normalnie z rana i "przypadkowo" robila halas żeby sobie odespac nie mógł [emoji13] Masz prawo sie nie zgadzac. To co napisalam to tylko moje zdanie. Dla mnie nie ma różnicy czy ogladal raz gdzies na necie czy ma je pobrane na kompa. Moze taki watek gdzie bedziemy pisac plec i do tego imiona ? [emoji848]Tabelke robila Ces i raczej ciężko zeby ją w aktualizacje wciagac...

Ja już po pobraniu krwi i zakupach [emoji14] musialam isc do innego labo i musialam placic za badania [emoji849] 110zl za 4badania [emoji849] ale pierwszy raz nawet nie poczułam jak mi pobierala [emoji854]
No i mlodemu juz prezent kupiony, dostanie grę spadajace małpki, gry z trefl Skojarzenia i Liczymy i wielkie terenowe auto na pilota [emoji854] bedzie jezdzil [emoji28]
Tz mamie jeszcze do ksiazek dokupilam kupilam ladne rekawiczki i kubek termiczny z napisem mialam wypic mleko a pije prosecco [emoji14] i tz tacie podobny tylko z napisem kubek prawdziwego władcy [emoji14]
Super prezenty :) zrobiłam osobny wątek o płci, imionaw sumie też możemy pisać jak ktoś juz wie :)

reklama
Hey dziewczyny. Dziś o 11 mam badania prenatalne. O ile do tej pory byłam mega spokojna i próbowałam się nie nakręcać, taraz powoli zaczynam się denerwować. Pappy zdecydowałam się nie robić, jak dla mnie to zbyt ogólne badanie oparte tylko na statystykach, nie dające szczegółowym informacji. No chyba że coś wyjdzie nie tak na usg, wtedy pomyśle nad dodatkowymi badaniami. Po cichu liczę na jakieś info o płci, ale zdaje sobie sprawę że początek 13 tygodnia to może być trochę za wcześnie. Trzymajcie kciuki!

Powodzenia:) będzie dobrze:)

Dziewczyny, niektóre wchodzimy w drugi trymestr inne już od niedługo czasu w nim są. Powiedzcie jakie teraz macie objawy? Ja to się w ogóle nie czuje jak w ciąży. Gdyby nie drażliwe piersi, ciągła senność i zmęczenie to na prawdę bym nie miała żadnych objawów
emoji3.png
niedawno zabrałam się za gruntowne sprzątanie łazienki i już przysiadlam 3 razy
emoji23.png

Ja już II trymestr i nie mam żadnych objawów. Bardzo mnie to cieszy, szczególnie brak mdłości

Popiera mnie i moje zdanie i wstyd mu za zachowanie rodziców :( ja wiem ze nie jego wina oczywiście więc nie będę go dręczyć

O jej dobrze Cię rozumiem mam podobnie z teściami, u mnie było jeszcze lepiej dzwonili w sobotę o 9 rano że są w mieście i będą za godzinę. To szczyt bezczelności i oczekiwali obiadu, ciasta itd. Ja zrobiłam tak, że następnym razem jak zadzwonili powiedziałam, że przykro mi ale nie ma nas w domu do wieczora :D podziałało. Z tą krytyką to dobrze Cię rozumiem, ale mamy jeszcze gorzej nam potrafią powiedzieć przy wigilii, przy stole że coś co przygotowaliśmy jest np. za kwaśne albo niesmaczne. To jest szczyt, mojemu mężowi jest zawsze przykro, że jego rodzice tak nas traktują. Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie, moi rodzice są zupełnie inni, dlatego w tym roku jesteśmy sami razem na wigilię ;)

Witam się i ja :D u mnie co do objawów 2 trymestru to pojawia się problem z zaśnięciem a później mam mega jazdę żeby wstać :( no i ostatnio faza na szycie ale to chyba dlatego ze mam sporo wolnego czasu i w końcu maszynę w domu :D na razie popełniłam syreni śpiwór dla młodej i dla jej misia i pierwsze spodnie dla Juli a no i już kilka poduszek w tym kura i foka :D
IMG_5021.JPG
IMG_5015.JPG
IMG_5020.JPG
IMG_4981.JPG

Jakby mi ktoś dał kasę coby zainwestować w materiały to bym chyba biznes rozkręciła
IMG_5028.JPG

Załączniki

• IMG_5021.JPG
    IMG_5021.JPG
    362,5 KB · Wyświetleń: 503
  • IMG_5015.JPG
    IMG_5015.JPG
    356,9 KB · Wyświetleń: 478
  • IMG_5020.JPG
    IMG_5020.JPG
    282,8 KB · Wyświetleń: 485
  • IMG_4981.JPG
    IMG_4981.JPG
    418,5 KB · Wyświetleń: 490
  • IMG_5028.JPG
    IMG_5028.JPG
    405,4 KB · Wyświetleń: 494
Witam się i ja :D u mnie co do objawów 2 trymestru to pojawia się problem z zaśnięciem a później mam mega jazdę żeby wstać :( no i ostatnio faza na szycie ale to chyba dlatego ze mam sporo wolnego czasu i w końcu maszynę w domu :D na razie popełniłam syreni śpiwór dla młodej i dla jej misia i pierwsze spodnie dla Juli a no i już kilka poduszek w tym kura i foka :DZobacz załącznik 925058Zobacz załącznik 925059Zobacz załącznik 925060Zobacz załącznik 925061
Jakby mi ktoś dał kasę coby zainwestować w materiały to bym chyba biznes rozkręciła Zobacz załącznik 925062
Ale super! Masz talent :)

Witam się i ja :D u mnie co do objawów 2 trymestru to pojawia się problem z zaśnięciem a później mam mega jazdę żeby wstać :( no i ostatnio faza na szycie ale to chyba dlatego ze mam sporo wolnego czasu i w końcu maszynę w domu :D na razie popełniłam syreni śpiwór dla młodej i dla jej misia i pierwsze spodnie dla Juli a no i już kilka poduszek w tym kura i foka :DZobacz załącznik 925058Zobacz załącznik 925059Zobacz załącznik 925060Zobacz załącznik 925061
Jakby mi ktoś dał kasę coby zainwestować w materiały to bym chyba biznes rozkręciła Zobacz załącznik 925062
Pieknie [emoji7]

A ja wlasnie przeglądam olx i znalazlam w sumie fajny wózek, kiedys mi sie podobał no i w dobrym stanie a cena tylko 200zl.. i to kawalek ode mnie [emoji848] teraz bede sie zastanawiac czy nie wyciagnac tz na ogladanie [emoji85]

reklama
Kurde ale mam nerwy na tego męża, teraz te hormony mi w ogóle nie pomagają. Co najlepsze mąż nie widzi problemu, bo przecież on tylko u kumpla siedział i nigdzie nie chodził :/ miło że teraz urodziny świętuje z kumplem a nie z rodziną.

Do góry