reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wy to jesteście szybkie [emoji6] ja to jeszcze nic nie kupiłam i w sumie nie zamierzam. Może na wielkich wyprzedażach coś kupię jeśli poznam płeć.

Jeśli chodźi o laktator to najlepszy Medela i nic innego. Zresztą warto się z tym wstrzymać bo może Będziesz potrzebować elektrycznnego bo np do stymulacji a żadnym innym niż Medela nie da rady poprawnie i efektywnie tego zrobić tylko Medela ma różne wielkości skutków uwzglednione[emoji6][emoji6]
Tez bym sie wstrzymala z laktatorem. Ja po pierwszym porodzie zamowilam dopiero jak bylam w szpitalu na drugi dzień mialam. Wyszlam do domu to juz czekal. Tak na prawde mawet nie wiadomo czy będziesz potrzebowac.

Ja szyjki sobie nigdy nie sprawdzalam nie mam pojecia nawet jak. Na kazdej wizycie lekarz mi sprawdza

reklama
Wy to jesteście szybkie [emoji6] ja to jeszcze nic nie kupiłam i w sumie nie zamierzam. Może na wielkich wyprzedażach coś kupię jeśli poznam płeć.

Jeśli chodźi o laktator to najlepszy Medela i nic innego. Zresztą warto się z tym wstrzymać bo może Będziesz potrzebować elektrycznnego bo np do stymulacji a żadnym innym niż Medela nie da rady poprawnie i efektywnie tego zrobić tylko Medela ma różne wielkości skutków uwzglednione[emoji6][emoji6]
U mnie elektryczne nie zdały egzaminu. Tylko ręcznym udawalo mi się samej w taki sposób dobrać rytm, że cokolwiek leciało ;-) Takze ja wiem że u mnie tylko ręczny ;-) Nie miałam nigdy problemów z kp, laktator był mi potrzebny żeby móc wyjść gdziekolwiek i mieć odciagniety pokarm dla dziecka+sobie ulżyć przy dłuższej rozlace ;-) Myślałam o używanym Avencie. Ale w lidlu identycznie wyglądający ma być za 69zl, a jeszcce nigdy się na lidlowych rzeczach nie zawiodłam, więc chyba kupię.

Tez bym sie wstrzymala z laktatorem. Ja po pierwszym porodzie zamowilam dopiero jak bylam w szpitalu na drugi dzień mialam. Wyszlam do domu to juz czekal. Tak na prawde mawet nie wiadomo czy będziesz potrzebowac.

Ja szyjki sobie nigdy nie sprawdzalam nie mam pojecia nawet jak. Na kazdej wizycie lekarz mi sprawdza
Sprawdza się czy nie jest jest miękka i czy się nie otwiera. Chyba :) Lepiej samemu sobie tam nie grzebać

74.10% i nie wiem

Jeśli jest powyżej 60 to awidnosc wysoka( chyba, ze masz tam rozpisane inne normy). No to gratuluje kochana:) do zakażenia raczej na 100% doszło przed ciąża, a Twojej dzidzi nic nie zagraża:) Nawet antybiotyku raczej nie będziesz potrzebowala( chociaż mój nadgorliwy lekarz mi dał przy wysokiej i jadłam go 9mscy:/)

Jeśli jest powyżej 60 to awidnosc wysoka( chyba, ze masz tam rozpisane inne normy). No to gratuluje kochana:) do zakażenia raczej na 100% doszło przed ciąża, a Twojej dzidzi nic nie zagraża:) Nawet antybiotyku raczej nie będziesz potrzebowala( chociaż mój nadgorliwy lekarz mi dał przy wysokiej i jadłam go 9mscy:/)
Nie ,tam wlasnie nie ma żadnych norm. Dziękuję Ci bardzo [emoji8][emoji8] uspokoiłaś mnie. Ale chyba ja bym tez wolała to brać w razie czego. Zobaczymy co powie moja ginekolog.

reklama
Moje cyce tez zmalaly ostatnio [emoji14] smieje sie do tz ze to w nich mialam.te 1,5kg co schudlam [emoji85]
Tp jest akurat całkiem możliwe :D moje 3kg na plusie to przynajmniej w połowie cycki, bo obwód tu mam 10cm większy a tyłek nie urósł wcae :p

Zgadzam się z opinią co do Medeli, też zdecydowanie tym razem zainwestuje ponownie w ten, tylko raczej ręczny.

Do góry