Pianistka1991
Fanka BB :)
Tak właściwie to jeśli na tym etapie (7+0) serduszka nie będzie to będzie oznaczało.... nawet nie wiem jak to ująć.. Na pewo będzie dobrze!! u każdej z nas
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak nie wolno! Odrzucaj złe myśli! Ja patrząc na statystyki powinnam ciągle wręcz nie wierzyć, że jestem w ciąży - tyle naczytałam się o problemach z płodnością i wieloletnich staraniach, że nie dopuszczałam do siebie myśli, że za pierwszym cyklem jest to w ogóle możliwe.Ja mam nadal zle przeczucia i boje sie ze jak pojde w tym 7+4 to serduszka nie bedzie [emoji20] jak czlowiek patrzy na statystyki nie tylko na tym forum ale na innych tez to czesto około 3/10 dziewczyn z jednego wątku musi sie zegnac[emoji20] prerazar mnie to [emoji20]
Wybaczcie ze ja tak smece ale no nie potrafie odgonic tych mysli od siebie, choc bardzo chce..Tak nie wolno! Odrzucaj złe myśli! Ja patrząc na statystyki powinnam ciągle wręcz nie wierzyć, że jestem w ciąży - tyle naczytałam się o problemach z płodnością i wieloletnich staraniach, że nie dopuszczałam do siebie myśli, że za pierwszym cyklem jest to w ogóle możliwe.
Poza tym nawet jedna kobieta każdą ciążę może przechodzić całkiem inaczej i to jeszcze naprawdę o niczym nie świadczy! Kochana, głowa do góry! [emoji6] [emoji6] [emoji6]
Jejuuuu [emoji7] ale cudo!Jestem po wizycie kropka była, ma 4 mm zarodek, serduszko biło już powolutku bo to początek, chwilę słuchałam termin nadal na 1 czerwca i mam skierowanie na prenatalne nawet Zobacz załącznik 905614
GratulacjeJestem po wizycie kropka była, ma 4 mm zarodek, serduszko biło już powolutku bo to początek, chwilę słuchałam termin nadal na 1 czerwca i mam skierowanie na prenatalne nawet Zobacz załącznik 905614
Tak dodatkowe badania z krwi i usg, ja mam na nie skierowanie ze względu na wiek 35 latJejuuuu [emoji7] ale cudo!
Wybaczcie blondynce w pierwszej ciąży, ale badania prenatalne to po prostu usg czy jakies dodatkowe...?
Mąż ostatnio wspominał mi o jakiś badaniach z krwi matki (chyba chodzi o wady genetyczne), które sporo kosztują... Czy o to chodzi? Czy ktoś je robił?
Badania prenatalne to bardzo dokładne usg robione przez lekarza z certyfikatem fmf, czesto dla lepszego obrazu i oceny robi sie test Papa (z krwi- niby tylko statystyki ale jednak w połączeniu z usg dokladniej wychodzi jakie jest ryzyko wad genetycznych, połączenie usg+papa to okolo 85-93%), zeby dostac skierowanie trzeba miec albo w porzadku gina [emoji6]albo 35lat, lub gdy w poprzedniej ciąży wystapily wady u dziecka, lub gdy wyniki usg sa zle. I te badania nie sa drogie [emoji6] moim zdaniem kazda kobieta powinna je robic nawet jesli nie ma wskazan [emoji6]Jejuuuu [emoji7] ale cudo!
Wybaczcie blondynce w pierwszej ciąży, ale badania prenatalne to po prostu usg czy jakies dodatkowe...?
Mąż ostatnio wspominał mi o jakiś badaniach z krwi matki (chyba chodzi o wady genetyczne), które sporo kosztują... Czy o to chodzi? Czy ktoś je robił?
Ooo dziękuję za odpowiedź!Badania prenatalne to bardzo dokładne usg robione przez lekarza z certyfikatem fmf, czesto dla lepszego obrazu i oceny robi sie test Papa (z krwi- niby tylko statystyki ale jednak w połączeniu z usg dokladniej wychodzi jakie jest ryzyko wad genetycznych, połączenie usg+papa to okolo 85-93%), zeby dostac skierowanie trzeba miec albo w porzadku gina [emoji6]albo 35lat, lub gdy w poprzedniej ciąży wystapily wady u dziecka, lub gdy wyniki usg sa zle. I te badania nie sa drogie [emoji6] moim zdaniem kazda kobieta powinna je robic nawet jesli nie ma wskazan [emoji6]
te drozsze testy z krwi(nipt,harmony, panorama, sanco) zazwyczaj robi sie gdy usg+papa wyjda zle lub jesli chcesz miec wieksza pewnosc ze dziecko jest zdrowe.