reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Ella7, bo tak naprawde objawy nadchodzacej @..a objawy wczesnej ciazy..sa identyczne...Ciezko stwierdzic, czy @ nadejdzie czy nie, niestety.
Wiadomo, ze jak czlowiek sie stara..to chce zobaczyc jak najszybciej efekty, ale trzeba byc cierpliwym :)
Trzeba byc pozytywnej mysli, na kazda z nas przyjdzie czas :):) (ale trzymam wam wszystkim mocno kciuki <3 )

reklama
@sunshine83 jak co z twojego polecenia zapiekanke ziemniaczana z cukinią i papryka a dla meza porcja w sosie karczku. Wszyscy zadowoleni[emoji23][emoji4]
Mnie narazie nic nie boli ale poznym wieczorem dziwnie sie czulam jakby cos mnie bralo a dzisiaj nic zero.

Ja melduję że jestem po wizycie. Z cytologii wyszło, że zmian nowotworowych nie mam, ale za to grzybka jakiegoś więc mam lek. Bezpieczny w ciąży na szczęście. Po skończeniu mam zrobić morfologię sobie i przyjść z wynikiem do gina. Mam nadzieję, że jak pójdę, to z mikro fasolą już[emoji1307][emoji1307][emoji1307] ogólnie powiedziała by kupić sobie FOLIK mama i najlepiej 2 tyg po @ przyjść bo wtedy już dzidzia z serduszkiem moze być. Wcześniej nie ma co.

@martoosia04 współczuję ale chyba dobrze ze ominela cie cc
@sunshine83 szacun ze wytrwalac po cc [emoji6]
Ja sie tak boje cc ze masakra, od razu mam setki mysli w głowie, jak sie bede zajmowac dzieckiem jak pewnie ledwo bede mogla stac, jak podniose starszaka itp itd..[emoji849]
Ja po sn, urodzilam popołudniu, wieczorem juz wstałam, a rano juz bylam na pelnych obrotach [emoji3] tylko szwy troche ciągnęły jak siadalam [emoji57]
Cc nie taka straszna zawsze jest :) ja po dobie rodzenia sn ( pod koniec traciłam świadomość z bólu przy skurczach miałam mocno już podkręcone oxy ) miałam zrobiona cc ze względu na wody które odeszły dobę wcześniej i gorączkę którą miałam od początku ( bali się stanu zapalnego w macicy ) wstałam 8h po sama bez pomocy przeszłam duży kawał i zaraz potem już robiłam wszystko sama przy małym ( byłam sama w sali położne jakoś nie wykazywały się chęcią pomocy ) młody był do tego mega wymagający nie dał się wogole odlozyc wisiał ciągle na mnie. Rana mocno ciągnie ale da się to przeżyć. Ja nie spałam łącznie 4 doby i nikt nawet nie pomyślał żeby zabrać małego na jakiś czas żebym odpoczęła a jak mówiłam że ciągle na mnie wisi i płacze.i chyba mam problem z pokarmem bo nic nie leci to kazały karmić 24 na dobę ciągle no to chciały chyba żebym padła ;P ogólnie na 2 dzień już nie chciałam przeciwbolowych gdzie były mocno zdziwione no i bardzo szybko doszłam do siebie. Jedynie przez.to że dużo dzwigalam małego jakoś 4 dni po zaczęła.mnie szczypać rana ale jak ograniczyłam to przeszło

Cc nie taka straszna zawsze jest :) ja po dobie rodzenia sn ( pod koniec traciłam świadomość z bólu przy skurczach miałam mocno już podkręcone oxy ) miałam zrobiona cc ze względu na wody które odeszły dobę wcześniej i gorączkę którą miałam od początku ( bali się stanu zapalnego w macicy ) wstałam 8h po sama bez pomocy przeszłam duży kawał i zaraz potem już robiłam wszystko sama przy małym ( byłam sama w sali położne jakoś nie wykazywały się chęcią pomocy ) młody był do tego mega wymagający nie dał się wogole odlozyc wisiał ciągle na mnie. Rana mocno ciągnie ale da się to przeżyć. Ja nie spałam łącznie 4 doby i nikt nawet nie pomyślał żeby zabrać małego na jakiś czas żebym odpoczęła a jak mówiłam że ciągle na mnie wisi i płacze.i chyba mam problem z pokarmem bo nic nie leci to kazały karmić 24 na dobę ciągle no to chciały chyba żebym padła ;P ogólnie na 2 dzień już nie chciałam przeciwbolowych gdzie były mocno zdziwione no i bardzo szybko doszłam do siebie. Jedynie przez.to że dużo dzwigalam małego jakoś 4 dni po zaczęła.mnie szczypać rana ale jak ograniczyłam to przeszło

Zgadzam się z Tobą, moja na szczęście była naprawdę praktycznie niezauważalna i mało dokuczliwa. Szybko wstałam na nogi,

Wiesz każdy ma swoje zdanie, ja byla bym przerazona wizja cc, wiadomo ze jesli byla by konieczna no to ok ale i tak bym sie bala.
Po sn doszlam do siebie tak szybko a jak czyta ze kolezanki po cc czesto co najmniej tydzien mecza sie z bolami to ja dziękuję [emoji6]

Ja też płakałam jak mi powiedzieli że jednak cc no ale myślę że tak samo cc jak i sn jedni przejdą źle inni gorzej :)

Jak ten czas leci już czerwcowe mamy☺️ ja co prawda miałam być lipcówka 2018 ale zostałam mamą 28 czerwca zycze Wam spokojnych 9 miesięcy i gratuluję☺️

reklama
Do góry