reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
A ja sama już nie wiem, sugeruję się terminem OM - 6.06, pierwsze usg pokazywało 9.06, drugie 5.06, a trzecie 4.06 ;) różnice niewielkie. W kartę ciąży mam wpisany 6.06.
Ja tez mam 6.06 wpisane w karte ciazy, na prenatalnych wyszlo ze na 5.06 ale ja sie trzymam tp z om czyli 6.06 a i tak czuje ze mlody bedzie z 8.06 [emoji14] musze go przetrzymać[emoji14] lubie 8 a tak by byly ladne daty urodzin : mlody 8.05, dzidzia nr2 8.06 a ja 18.07 [emoji14]
Cooo? To jak on się brudził? :) Moja córka jak była noworodkiem to mogła w sumie cały dzień w jednym chodzić. :D
Ulewal dosc duzo, przesikiwal, kupki też sie zdarzaly wiec roznie bywało [emoji85]

To cieszyć się trzeba:)))

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czym i czy w ogóle nawilżanie buźki swoich dziesiątek? Mój synek ma ogólnie nawilżona skore, ale na policzkach taka jakby lekko przesuszona i wypieki zaczęły się od czasu do czasu robić:/. Wiem, ze teraz chłodniej i to jest ze sobą powiązane,ale czy w domu np po kąpieli nawilżacie buziaki dzieciom? Szczególnie tym mniejszym, tak do 1.5, 2 lat? Szlyszalam, ze na spacery dobra jest mustella w sztyfcie i bardzo wygodna w uzyciu( używałam nivea baby na każda pogodę ale oczywiście gdzieś zgubiłam i chwilowo przed wyją jem z domu niczym się nie smarujemy na twarzy)
Ja używam Lipikara.

reklama
To cieszyć się trzeba:)))

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czym i czy w ogóle nawilżanie buźki swoich dziesiątek? Mój synek ma ogólnie nawilżona skore, ale na policzkach taka jakby lekko przesuszona i wypieki zaczęły się od czasu do czasu robić:/. Wiem, ze teraz chłodniej i to jest ze sobą powiązane,ale czy w domu np po kąpieli nawilżacie buziaki dzieciom? Szczególnie tym mniejszym, tak do 1.5, 2 lat? Szlyszalam, ze na spacery dobra jest mustella w sztyfcie i bardzo wygodna w uzyciu( używałam nivea baby na każda pogodę ale oczywiście gdzieś zgubiłam i chwilowo przed wyją jem z domu niczym się nie smarujemy na twarzy)
Babydream na wiatr i zimno...ale to jak wychodzimy na spacer. Ostatnio mieliśmy problem w okolicy warg-syn chyba w przedszkolu musiał oblizac/podraznic tam skórę, a potem spacer na mrozie i miał czerwona i suchą skórę w okolicy ust. 2dni posmarowalam mu alantanem i przeszło.
Jak był mniejszy to używałam w sumie tylko olejku z migdałów. Jestem minimalistka w kwestii kosmetyków dla dzieci ;-) Na początku zero mydlo, płynów, szamponow...tylko olejek po kąpieli ;-)

Do góry