Berry90
Fanka BB :)
Dzięki ! Przeczucie mnie nie myliłoGratuluję synka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki ! Przeczucie mnie nie myliłoGratuluję synka
To super wiadomosc !Aaaa nie chwaliłam się! Dziś dostałam wyniki pappa i są idealne! Oczywiście nikt mi nie da 100% gwarancji ale wg lekarza wszystko jest super
Ja tez mam 6.06 wpisane w karte ciazy, na prenatalnych wyszlo ze na 5.06 ale ja sie trzymam tp z om czyli 6.06 a i tak czuje ze mlody bedzie z 8.06 [emoji14] musze go przetrzymać[emoji14] lubie 8 a tak by byly ladne daty urodzin : mlody 8.05, dzidzia nr2 8.06 a ja 18.07 [emoji14]A ja sama już nie wiem, sugeruję się terminem OM - 6.06, pierwsze usg pokazywało 9.06, drugie 5.06, a trzecie 4.06 różnice niewielkie. W kartę ciąży mam wpisany 6.06.
Ulewal dosc duzo, przesikiwal, kupki też sie zdarzaly wiec roznie bywało [emoji85]Cooo? To jak on się brudził? Moja córka jak była noworodkiem to mogła w sumie cały dzień w jednym chodzić.
Mi lekarz powiedział, że od 2019 wchodzà wytyczne, o których któraś tutaj pisała, że już nie potrzeba zgody. Natomiast skoro jestem nastawiona na cc to 'pomyślimy coś potem'.No rozumiem zalezy też jakie są przyczyny... Ja teraz nie nastawiam się na SN ani na CC będzie co będzie
O widzisz. A mi lekarz powiedział, żeby sugerować się tym z usg teraz, bo to najbardziej wiarygodne.
Czyli w druga stronę.Moje usg wskazuje 12.06... appka 12 tydzień.
Ja dziś jestem po prenatalnych na 75% chłopiec (czyli tak jak czułam od poczatku) mały się tam gimnastykuje jak na wf ! Czekam jeszcze na wyniki z PAPPa
Ja używam Lipikara.To cieszyć się trzeba))
Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czym i czy w ogóle nawilżanie buźki swoich dziesiątek? Mój synek ma ogólnie nawilżona skore, ale na policzkach taka jakby lekko przesuszona i wypieki zaczęły się od czasu do czasu robić:/. Wiem, ze teraz chłodniej i to jest ze sobą powiązane,ale czy w domu np po kąpieli nawilżacie buziaki dzieciom? Szczególnie tym mniejszym, tak do 1.5, 2 lat? Szlyszalam, ze na spacery dobra jest mustella w sztyfcie i bardzo wygodna w uzyciu( używałam nivea baby na każda pogodę ale oczywiście gdzieś zgubiłam i chwilowo przed wyją jem z domu niczym się nie smarujemy na twarzy)
Babydream na wiatr i zimno...ale to jak wychodzimy na spacer. Ostatnio mieliśmy problem w okolicy warg-syn chyba w przedszkolu musiał oblizac/podraznic tam skórę, a potem spacer na mrozie i miał czerwona i suchą skórę w okolicy ust. 2dni posmarowalam mu alantanem i przeszło.To cieszyć się trzeba))
Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czym i czy w ogóle nawilżanie buźki swoich dziesiątek? Mój synek ma ogólnie nawilżona skore, ale na policzkach taka jakby lekko przesuszona i wypieki zaczęły się od czasu do czasu robić:/. Wiem, ze teraz chłodniej i to jest ze sobą powiązane,ale czy w domu np po kąpieli nawilżacie buziaki dzieciom? Szczególnie tym mniejszym, tak do 1.5, 2 lat? Szlyszalam, ze na spacery dobra jest mustella w sztyfcie i bardzo wygodna w uzyciu( używałam nivea baby na każda pogodę ale oczywiście gdzieś zgubiłam i chwilowo przed wyją jem z domu niczym się nie smarujemy na twarzy)